Hyppää pääsisältöön

maine

 • Perienglantilainen skandaali – Hugh Grant ja Ben Whishaw brittidraamasarjan kohuparina

  23.11.2018 Yle TV1

  Minisarja Britanniaa 60-luvulla järkyttäneestä tapauksesta.

  Tosipohjainen minisarja kertoo Britanniaa 1960-luvulla järkyttäneestä tapauksesta. Päärooleissa ovat Hugh Grant ja Ben Whishaw.

 • Dokumenttiprojekti: Nettikiusaajan uhrit – Miksi digitaalista väkivaltaa siedetään ja vähätellään?

  27.07.2018 Yle TV1

  Miksi nettikiusaamista siedetään ja vähätellään?

  Amerikkalainen dokumentti kysyy, miksi nettikiusaamista siedetään, vähätellään ja miksi se hyväksytään.

 • Flinkkilä & Tastula: Mitä menestys on?

  18.03.2018 Flinkkilä & Tastula

  Lukitseeko menestymisen pakko mielen ja luovuuden?

  Mitä menestys on? Toimittaja Anne Flinkkilän vieraina kasvatuspsykologian professori Satu Uusiautti ja elokuvaohjaaja Juho Kuosmanen.

 • Laihian ylpeät nuukat

  12.01.2016 Elävä arkisto

  Puolihumoristinen kuvaus laihialaisista vuodelta 1973.

  Laihialaisten keinot säästäväisyyteen ovat laajalti Suomessa tunnettuja. Vitsailusta huolimatta laihialaiset itse ovat nuukuudestaan ylpeitä. Tyhmähän se on, joka rahansa turhaan hukkaa. Helinä Lappalaisen puolihumoristisin keinoin toteutettu ajankohtaiskuvaus Laihiasta ja laihialaisten maineikkaasta säästäväisyydestä on vuodelta 1973.

 • Vuokratyö – vapautta vai vastuunkiertoa?

  04.12.2014 Elävä arkisto

  Vuokratyö tuli suomalaiseen työelämään rytinällä 1990-luvulla, jolloin Suomessa oli laman takia paljon työttömiä. 2010-luvulle tultaessa vuokratyöstä oli kehittynyt vakiintunut tapa tehdä töitä. Aikavälin TV-ohjelmissa työnantajat ovat korostaneet vuokratyön vapautta, kun samaan aikaan vuokratyöläiset itse ovat valittaneet heikompaa asemaansa työyhteisössä.

 • Teknoharrastajat saivat ekstaasileiman otsaansa

  19.09.2014 Elävä arkisto

  Tekno ja muotihuume ekstaasi liitettiin pitkään yhteen.

  Nopeatempoinen, elektroninen tanssimusiikki tekno ja muotihuumeeksi nimetty ekstaasi kulkevat käsi kädessä – näin ajateltiin Suomessa ja maailmalla 1990- ja 2000-luvuilla. Arkistomateriaaleista selviää, että vaikka poliisin mukaan salaperäisissäkin teknoreiveissä liikkuu ekstaasia, moni teknoharrastaja vaatii huumeleiman kumittamista.

 • Korso – karmaiseva lintukoto?

  10.09.2014 Tiede

  Korson maine on monelle tuttu.

  Korson maine on monelle tuttu. Yle Tieteen karmeimman paikan äänestyksessä tämä Vantaan kaupunginosa äänestettiin Suomen kolmanneksi karmeimmaksi paikaksi. Mitä äänestystulos kertoo Korsosta – vai kertooko se mitään? Onko Korson karseus pelkkää fiktiota?

 • Salla Simukan Lumikki seikkailee Tampereella

  13.05.2014 Elävä arkisto

  Nuortenkirjailija Salla Simukka (s. 1981) julkaisi esikoisromaaninsa vain 21 vuoden iässä, minkä jälkeen romaaneja alkoi ilmestyä noin yksi vuodessa. Tuotteliaan Simukan kansainvälinen läpimurto oli vuosina 2013 ja 2014 ilmestynyt Lumikki-trilogia, jossa kirjailija yhdisti dekkareille ja nuortenromaaneille tyypillisiä piirteitä.

 • Cuppi nurin – jalkapallokuume koholla Kotkassa

  25.04.2014 Elävä arkisto

  Dokumentti Kotkan Työväen Palloilijoista 1980.

  Kotkan Työväen Palloilijat kohtasi Valkeakosken Hakan Suomen cupin finaalissa vuonna 1980. Dokumentti seuraa Kotkan joukkuetta ja kannattajia loppuottelun kynnyksellä ja sen aikana.

 • Taiteilija ja muusa

  14.10.2013 Elävä arkisto

  Kuka pesee taiteilijan pyykit ja lohduttaa?

  Kuka pesee taiteilijan pyykit ja lohduttaa, jos maailma potkii päähän? Onko kaiken takana sittenkin ja aina nainen? Taiteilija Kalervo Palsan tukija Maj-Lis Pitkänen, taiteilija Alpo Jaakolan vaimo Marja Jaakola ja Albert Edelfeltin salaisen Virginien löytänyt Anna Kortelainen antavat kukin erilaisen näkökulman taiteilijan ja muusan suhteeseen.

 • Merihaka on betonitornien harmaa laidun

  03.09.2013 Elävä arkisto

  Kerrostalot kohosivat Hakaniementorin taustalle 1970-luvulla

  Merihaan kerrostalot kohosivat Helsinkiin Hakaniementorin taustalle 1970-luvulla. Merihaka edustaa tiivistä kaupunki-ihannetta ja betonikansi jakaa jalankulkijat ja autoliikenteen eri kerroksiin. Merihakaa näytetään usein ankeuden symbolina, mutta merihakalaisille korkeista betonielementtitaloista avautuu merinäköala.

 • Jazzlegenda Bill Evans vierasti musiikkinsa liikaa pohtimista

  17.04.2013 Elävä arkisto

  Bill Evans keikalla olohuoneessa

  Lokakuun koleus jäi ikkkunan taa, hymy oli herkässä ja tunnelma käsinkosketeltava, kun jazzsuuruus Bill Evans trioineen heitti pienen, mutta täysipainoisen yksityiskeikan lauttasaarelaiskodissa vuonna 1969.

 • Pentti Saarikoski jos kuka oli legenda jo eläessään

  04.09.2012 Elävä arkisto

  Henkilökuva vuodelta 1998

  Vuonna 1998 valmistuneessa henkilökuvassa Pentti Saarikosken (1937–1983) läheiset pohtivat, millainen mies hän oikein oli. Arkistohaastatteluiden ansiosta myös Saarikoski itse saa puheenvuoron.

 • Aho & Soldan teki filmirapsodian puunjalostuksesta

  25.04.2012 Elävä arkisto

  Kiitetty lyhytelokuva kertoo puun kiertokulun

  Aho & Soldanin kiitetty dokumenttielokuva näyttää, miten puun tie vuonna 1934 kulki koskemattomista metsistä teollisuuslaitosten kautta kohti tuntemattomia markkinoita. Elokuva päättyy teollisen kiertokulun alkupisteeseen, missä ihminen jälleen istuttaa uutta metsää.

 • Mainevaluuttapalvelu välittää tietoa nettivaikuttajista kohdennettua mainontaa varten

  04.11.2011 Blogit

  Mistä voit tietää, onko sinulla vaikutusvaltaa netissä?

  Mistä voit tietää, onko sinulla vaikutusvaltaa netissä? Ei kiinnosta vai? Mainostajaapa kiinnostaa. Klout on yksi netin käyttäjien vaikutusvaltaa mittaavista palveluista. Kloutin mittaama nettivaikuttavuus,  on yrityksen toimitusjohtajan mukaan yksinkertaisesti kykyä saada aikaan toimintaa. Kloutin algoritmi laskee, millaisien verkostojen kanssa netin käyttäjä on vuorovaikutuksessa, ja miten vaikutusvaltaisien toimijoiden kanssa vuorovaikutusta on.

 • Kansakunnan perillinen Aulikki Slioor-Knight

  10.10.2011 Elävä arkisto

  Mirja Pyykön haastateltavana Tabe Slioorin tytär

  Nykytermiä käyttäen sanotaan, että Tabe Slioorin (1926-2006) koko elämä oli mediataidetta. Mitä mieltä tästä on hänen tyttärensä, Aulikki Slioor-Knight? Mirja Pyykön Kansakunnan perilliset -ohjelmassa tytär kertoo, millaisen äidin hän on löytänyt myytin takaa.

 • Timo T. A. Mikkonen miettii mediaa

  06.10.2011 Elävä arkisto

  Arto Nyberg haastatteli Mikkosta kesällä 2010

  Arto Nyberg haastatteli toimittajakonkari Timo T. A. Mikkosta heinäkuussa 2010. Pienen tauon jälkeen Mikkosta oli vastikään nähty julkisuudessa tosi-tv-formaatissa koko perheensä voimin. Nybergiä kiinnosti tietää, miten julkisuuden tekijä ja sen kokija suhtautui uuteen mediaan. Entä harrastettiinko Mikkosilla milloinkaan mediapaastoa? Mediapersoonaksi nimitetty Timo T. A. Mikkonen myöntää olleensa monessa mukana, mutta toivoo, että häntä nimitettäisiin valtiotieteiden maisteriksi.

 • Nesteen arsenikkiskandaali 1975

  23.09.2011 Elävä arkisto

  Öljytankkeri Enskeri pysyi otsikoissa maaliskuussa 1975.

  Nesteen aikomus upottaa 690 tynnyriä arsenikkia Etelä-Atlanttiin koetteli rajusti Suomen mainetta ympäristönsuojeluun sitoutuneena maana maaliskuussa 1975.

 • Ei mitään ilmaiseksi – Mika Myllylä valmistautuu Lahden MM-kisoihin 2001

  06.07.2011 Elävä arkisto

  Mika Myllylä valmistautuu Lahden MM-kisoihin 2001.

  Mika Myllylä valmistautuu Lahden MM-kisoihin, joihin hän lähtee voittajasuosikkina. Myllylä ei valmistautuessaan tiennyt, että nämä kisat tuhoaisivat hänen uransa ja elämänsä.

 • Sauli Niinistö ja presidenttiehdokkuuden vaikeus

  29.06.2011 Elävä arkisto

  Presidenttiehdokkuus on ollut Niinistölle vaikea kysymys.

  Päätös presidenttiehdokkuudesta on ollut Niinistölle vaikea jo kolmesti. "Pohdinta oli äärimmäisen vaikeaa vuonna 1999, helpompaa vuonna 2005 ja nyt jossakin siinä keskivälissä."

Sivut