Hyppää pääsisältöön

harppu

 • Tampereen alttoviulukilpailu ratkesi Iiro Rajakosken voittoon

  29.09.2017 Yle Uutiset
  Ensimmäinen palkinto oli suuruudeltaan 3000 euroa.
 • Levyjä soittava kone ja muita ihmeitä. Avaruusromua 18.6.2017

  14.06.2017 Musiikki
  Levysoitin. Pyörivällä levylautasella, äänivarrella ja äänirasialla varustettu soitin, jolla soitetaan vinyylilevyjä. Sehän on sanamukaisesti soitin. Mutta entä kun sitä aletaan oikeasti käyttää soittimena? Siis ei normaaliin vinyylilevyjen soittamiseen, vaan instrumenttina. Sveitsiläinen Strotter Inst on soittanut levysoitinta jo yli 20 vuotta. Hän ei ole tiskijukka. Hän ei juurikaan soita äänilevyjä, vaan levysoitinta. Avaruusromussa myös musiikkia 8-bittisestä maailmasta, aikamatka syntesoijalla ja kolme mikrotonaalista tuubaa. Toimittajana Jukka Mikkola.
 • Lasiefekti toimii harpulla

  19.05.2017 Klassinen
  Harpisti Lavinia Meijer on ottanut omakseen Philip Glassin vuonna 1994 pitkän työstön jälkeen julkaisemat Pianoetydit ja siirtänyt niistä valikoiman harpun taianomaiseen sointimaailmaan. Aivan kuten saksofonisti Amy Dickson helmikuussa arvioimallani levyllään Lavinia Meijerkin pääsee sovituksillaan lähemmäs jotain sellaista, minkä ainakin minä aistin olevan alkuperäisversioita syvemmällä, lähempänä tämän eriskummallisen musiikin sisintä.
 • Kansallisromantiikka kääntyy harpulle

  25.04.2017 Klassinen
  Harpisti Anni Kuusimäki tunnetaan Helsingin kaupunginorkesterin pitkäaikaisena luottomuusikkona, ja onpa hän tehnyt muutamia duolevyjäkin Jouko Harjanteen ja Aale Lindgrenin kanssa. Nyt Kuusimäki on intoutunut julkaisemaan soololevyn, joka sisältää hänen sydämensä musiikkia - eli suomalaista kansallisromantiikkaa harpulle sovitettuna. Suomi 100 -juhlavuoden logoa ei levyssä näy, mutta järvimaisemia ja luontokuvia senkin edestä.
 • 2.2. Perjantaisarja 8

  29.03.2017 RSO
  Eva Ollikainen, kapellimestari Timo Korhonen, kitara Kasmir Uusitupa, viulu Richard Strauss: Kuolema ja kirkastus op. 24 Toru Takemitsu: To the Edge of Dream Toru Takemitsu: Spectral Canticle, ensiesitys Suomessa Jean Sibelius: Sinfonia nro 7 op. 105 Myöhäisillan kamarimusiikki: Yoshihisa Taira: Sublimation Pierre Sancan: Thème et variations Toru Takemitsu: And then I knew 'twas wind OSTA LIPPU Katso ja kuuntele suora lähetys 2.2. klo 19.
 • Lyyristä suomalaista sielunmaisemaa

  24.03.2017 Klassinen
  Idyllit, elegiat, pienet muistot, kukkaset, kehtolaulut, romanssit ja muut niin sanotut karakterikappaleet olivat romantiikan keskeisintä ohjelmistoa läpi 1800-luvun. Niitä sävelsivät kaikki, joskus enemmänkin ansainta- kuin taiteenteon tarkoituksessa, joskus taasen selvästi hetken hurmiossa, inspiraation vallassa. Koulutettujen säveltäjien määrän kasvaessa Suomessa 1800-luvun lopulla myös kotimaisia pieniä karakterikappaleita syntyi kiihtyvään tahtiin – ja niiden joukosta löytyy joitakin todellisia helmiä.
 • Hannu Lintu: ”Eroican jokainen osa on Bonaparten kuva”

  09.02.2017 RSO
  Hannu Lintu pitää Beethovenin Eroica-sinfoniaa rakennelmana niin häkellyttävän täydellisenä, että "jos se olisi vuonna 1804 rakennettu lentokone, se oikeasti lentäisi".
 • RSO esittää Kaija Saariahon harppukonserton ensimmäistä kertaa Suomessa

  02.02.2017 RSO
  RSO esittää Kaija Saariahon harppukonserton Trans ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla [link:http://yle.fi/aihe/tapahtuma/2017/02/10/102-perjantaisarja-9;10.2.;standard;] Musiikkitalossa. Konserton solistina esiintyy ranskalainen harpisti Xavier de Maistre, joka soittaa myös konsertin päätteeksi kuultavassa Myöhäisillan kamarimusiikissa. Saariahon lisäksi konsertin ohjelmassa on Stravinskyn Orfeus-baletin musiikki sekä Beethovenin kolmas sinfonia.
 • Kysymyksiä lääkärille vuoden alkupuoleksi, tai vain insinöörille (vuoden alkupuoleksi)

  30.01.2017 Näkökulmat
  Mietinkin nyt, mikä kaikki muu koulussa opetettu onkin irvokasta, sepitettyä tuubaa!
 • Harpisti Hilda Kunnola: "Yhdeksänvuotiaana vaihdoin pääaineeksi harpun."

  05.10.2016 Klassinen
  "Olin nähnyt televisiossa lastenohjelmassa kanteleensoittoa ja se vaikutti minulle silloin sopivalta soittimelta." Harpisti Hilda Kunnola on lukiolainen, joka opiskelee Taideyliopiston Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa. Hilda piipahti Kantapöydän opiskelijatreffeillä 5.10.2016.
 • 10.2. Friday series 9

  11.04.2016 RSO in English
  Xavier de Maistre as the soloist in the premiere of the Harp Concerto by Kaija Saariaho. Hannu Lintu, conductor Xavier de Maistre, harp Igor Stravinsky: Orpheus Kaija Saariaho: Harp Concerto, fp in Finland (Yle commission) Ludwig van Beethoven: Symphony No. 3 ”Eroica” LATE NIGHT CHAMBER MUSIC: Xavier de Maistre, harp Yuki Koyama, flute Ilari Angervo, viola Luciano Berio: Sequenza for solo flute Claude Debussy: Sonata for harp, flute and viola SOLD OUT Watch and listen LIVE on Feb 10 at 7 pm EET.
 • 10.2. Perjantaisarja 9

  06.04.2016 RSO
  Hannu Lintu, kapellimestari Xavier de Maistre, harppu Xavier de Maistre soittaa Saariahon harppukonserton Suomen ensiesityksen solistina. Igor Stravinsky: Orfeus Kaija Saariaho: Trans harpulle ja orkesterille, Suomen ensiesitys (Ylen tilaus) Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 3 ”Eroica” Myöhäisillan kamarimusiikki: Luciano Berio: Sequenza soolohuilulle Claude Debussy: Sonaatti harpulle, huilulle, alttoviululle LOPPUUNMYYTY Katsele ja kuuntele suora lähetys 10.2. klo 19.
 • Suomen nuorin kulttuuriapurahansaaja: Harpun ääni on kuin lumisade

  04.03.2016 Yle Uutiset
  9-vuotias rovaniemeläinen Toivo Tervaskanto pääsi kokeilemaan harpunsoittoa ensimmäisen kerran eskari-ikäisenä. Taiteilija oli syntynyt.
 • Harppu

  26.11.2015 Orkesterikone
  Harppu on sekä orkesteri- että soolosoitin. Se taipuu monenlaiseen musiikkiin sinfonioista jazziin. RSO:n harpisti Laura Hynninen kertoo soittimestaan.
 • Harppu soikoon!

  13.06.2015 Yle Uutiset
  Huuliharppu ei ole pelkästään erakkomaisten nuuskamuikkusten soitin, vaan harrastajat ovat sosiaalista, lupsakkaa väkeä. Tämä todettiin jälleen Huuliharpunsoiton SM-kisoissa Haapamäen Höyryveturipuistossa.
 • Musiikkileirillä harjoitellaan hartaasti sinfonioita – "Stemmat soivat päässä aamusta iltaan"

  09.06.2015 Yle Uutiset
  Kälviän musiikkileirin 160 osallistujaa pääsevät kymmenen päivän ajan soittamaan huippuopettajien johdolla. Musiikin ohella tärkeää on myös ilonpito hyvän porukan kesken.
 • Ginasteran konsertto tempaisee harpun ulos enkelikaavustaan

  07.10.2014 RSO
  RSO:n konsertissa 15.–16.10. on ohjelmassa Alberto Ginasteran virtuoottinen harppukonsertto, jonka solistina soittaa orkesterin oma harpisti Laura Hynninen.
 • Juho lähti, laulut jäivät elämään

  08.07.2014 Yle Uutiset
  Vaikea sairaus vei viime lokakuussa 31-vuotiaan muusikon Juho Koivuahon, tamperelaisen Plain Fade -yhtyeen kantavan voiman. Hän ehti vielä saattohoidossa kotona tehdä musiikillisen testamenttinsa. Valediction-albumin joukkorahoituksen voitosta puolet menee Meilahden sairaalalle.
 • Thursday series 3

  22.04.2014 RSO in English
  The RSO’s Laura Hynninen plays Ginastera’s harp concerto under the baton of Hannu Lintu.
 • Wednesday series 4

  22.04.2014 RSO in English
  The RSO’s Laura Hynninen plays Ginastera’s harp concerto under the baton of Hannu Lintu.

Sivut