Hyppää pääsisältöön

koripalloilijat

 • Huippukoripalloilija Hanno Möttölä: En halua pakottaa lapsia harrastamaan

  26.02.2016 Marja Hintikka Live

  Suomen kaikkien aikojen koripalloilija on kannustava isä.

  Koripallovalmentaja Hanno Möttölä vietti lapsuutensa isoveljen ja kavereiden kanssa urheillen. Lähipuistossa oli aina joku peli käynnissä ja kouluikäisenä alkoivat ohjatut koristreenit, jonne Möttölä kulki tietysti itsekseen. Möttölästä tulikin Suomen kaikkien aikojen ensimmäinen NBA-pelaaja ja maajoukkueen monivuotinen tähti. Nyt Möttölän omat lapset ovat koululaisia, joita kiinnostaa enemmän konsolipelit kuin urheilu. Miten Möttölä siihen suhtautuu? Möttölä Marja Hintikka Liven vieraana maanantaina 29.2.

 • Petteri Koponen - koristähtemme Moskovassa

  28.01.2016 Oppiminen

  Petteri Koponen pelaa koripalloa Moskovassa

  Petteri Koposen tuntevat kaikki koripallon ystävät. Faneja riittää Moskovassakin, joka on BK Himkissä numerolla 8 pelaavan Petterin nykyinen kotipaikka.

 • Koristähti Koposen kivinen tie Malmilta menestykseen

  23.04.2015 Puoli seitsemän

  Petteri Koposen tarina Malmilta maailman huipulle

  Millaista on koristähti Petteri Koposen arki Moskovassa ja miten hän sinne päätyi? Lue juttu ja katso video Koposen kotikulmilta Moskovasta!

 • Koripallon EM-kotikisoissa 1967 koettiin suomalainen jymy-yllätys ja tavarasade

  30.09.2014 Elävä arkisto

  Suomi lähellä Euroopan huippumaita ja kotiyleisön tukema.

  Koripallon Euroopan mestaruuskisat pelattiin Helsingissä ja Tampereella vuoden 1967 syksyllä. Kisaisäntä Suomi oli tasoltaan lähellä Euroopan huippumaita ja kotiyleisön tukemana maajoukkue saalisti alkulohkossa melkoisen päänahan. Alkusarjassa nähtiin myös latautuneen yleisön pimeä puoli, kun tavarakapina aiheutti ottelun keskeytyksen.

 • Voima asuu lihaksessa

  20.05.2014 Elävä arkisto

  Ohjeita yleisvoiman harjoittamiseksi levytangon avulla 1979.

  Kilpaurheilijoiden voimanhankintaan liittyy olennaisesti harjoittelu kuntosalilla. Esittelyssä on mäkihyppääjien, taitoluistelijoiden sekä koripalloilijoiden voimaharjoittelua. Tavallisille kuntoilijoille annetaan ohjeita yleisvoiman harjoittamiseksi levytangon avulla. Ohjelma on vuodelta 1979.

 • Ympäristön ahdasmielisyys estää homourheilijoita olemasta avoimia

  10.02.2014 Elävä arkisto

  Urheilupiirit ovat muuta yhteiskuntaa ahdasmielisempiä

  Suomalainen keskustelu homoudesta huippu-urheilussa on ollut lähinnä "sipinää ja supinaa". Sitä on käyty oikeastaan vasta 1990-luvulta alkaen. 2000-luvulla muun muassa Uskalla-kampanja avasi tietä ihmisten yhdenvertaisuudelle myös urheilussa.

 • ToPo, KTP ja Forssan Alku SM-koripallon kultakannassa 1990-luvulla

  28.01.2014 Elävä arkisto

  Koosteessa koripallo-otteluita.

  Torpan Pojat ja Kotkan Työväen Palloilijat voittivat molemmat 1990-luvulla miesten Suomen mestaruuden kolmesti. Naisten sarjaa hallitsi suvereenisti Forssan Alku, joka vei mestaruuden seitsemänä vuonna peräkkäin. Elävän arkiston koosteeseen on kerätty loppu- ja sarjaotteluita sekä Itä-Länsi -kamppailuja vuosikymmeneltä.

 • Koripallosensaatio Petteri Koponen, 19 vuotta

  20.01.2014 Elävä arkisto

  Petteri Koponen nousi lopullisesti Suomen ja koko maailman koripallokansan tietoisuuteen vuonna 2007. Arto Nyberg haastatteli Suomen kaikkien aikojen ensimmäistä NBA:n ykköskierroksella varattua koripalloilijaa saman vuoden syksyllä.

 • Helsinki ja Kotka miesten koriskärjessä 1980-luvulla, Lahti ja Tampere naisten

  26.11.2013 Elävä arkisto

  Helsingin NMKY ja Torpan Pojat sekä Kotkan Työväen Palloilijat veivät 1980-luvulla leijonanosan miesten koripallon SM-sarjan mitalisijoista. Naisten sarjassa menestyneimmät joukkueet olivat Tampereen Pyrintö ja Lahden Sampo-Basket. Elävän arkiston koosteeseen on kerätty sarjaotteluita vuosikymmeneltä.

 • Suomi taisteli tiensä koripallon EM-kisoihin 1977

  31.08.2011 Elävä arkisto

  Suomi selvitti tiensä Belgiassa järjestettyihin kisoihin.

  Vuoden 1977 koripallon EM-kisat olivat Suomelle ensimmäiset kymmeneen vuoteen. Suomi selvitti tiensä Belgiassa järjestettyihin kisoihin upealla tavalla.

 • Hepskukkuu: Gregoriuksen NMKY

  28.03.2007 Elävä arkisto

  Musiikkivideo, josta tuli hetkeksi maailman suosituin.

  Hepskukkuu-sarjan musiikkivideo NMKY nousi 24. elokuuta 2007 maailman suosituimmaksi nettivideoksi. Video keräsi satoja tuhansia latauksia vuorokaudessa.