Hyppää pääsisältöön

työmatkat

 • Yhteishyvää osuuskauppamiehille ja rakentajille: käsikirjoitus

  23.04.2018 MOT

  Yhteishyvää osuuskauppamiehille ja rakentajille

  Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

 • Näin toimii talous: Milloin matkakuluja voi vähentää verotuksessa?

  31.10.2017 Oppiminen

  Työmatkakuluista voi saada verovähennyksiä.

  Työmatkakuluista voi saada verovähennyksiä.

 • "Liikun yhtä nopeasti kuin autolla" – Sähköiset lainapyörät vietiin käsistä Hämeenlinnassa

  24.09.2016 Yle Uutiset

  Menestyksekkäästä sähköpyöräkokeilusta on tarkoitus ammentaa ideoita myös muualle Suomeen. Hämeenlinnassa eräskin perhe päätti luopua kakkosautohaaveesta ja ostaa sähköpyörän.

 • Lakko seisautti pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen 1998

  17.09.2015 Elävä arkisto

  Työ- ja koulumatkoja pakkasessa kimppakyydein ja kävellen

  Lakko hyydytti pääkaupunkiseudulla bussi-, raitiovaunu- ja metroliikenteen viikoksi helmikuussa 1998. Työtaistelu liittyi linja-autonkuljettajien työehtoihin bussiyritysten kilpailutuksessa. Työ- ja koulumatkoja taitettiin kimppakyydein, liftaten sekä purevassa pakkasessa kävellen tai pyöräillen. Moni matkantekijä antoi kuitenkin lakkolaisille tukensa. Suuret kauppakeskukset kärsivät asiakaskadosta, mutta lähikauppojen myynti kasvoi.

 • Musiikkia työmatkoille - Avaruusromua 15.3.2015

  13.03.2015 Musiikki

  Suomalaisten työmatkat ovat pidentyneet.

  Suomalaisten työmatkat ovat pidentyneet ja pitenevät kaiken aikaa. Työmatkojen pituudet ovat kaksinkertaistuneet parissakymmenessä vuodessa. Keskimääräinen matka kotoa töihin on linnuntietä mitattuna lähes 14 kilometriä. Valtaosa eli 75 prosenttia työmatkoista kuljetaan henkilöautolla, 22 prosenttia julkisilla liikennevälineillä ja vain 3 prosenttia kävellen tai polkupyörällä. Suomalaisten työmatkat kestävät tutkimusten mukaan keskimäärin 46 minuuttia päivässä. Vain alle puolet työmatkalaisista selviää työmatkoistaan alle puolessa tunnissa. Avaruusromussa kuunnellaan työmatkamusiikkia, jota esittävät Ken Elkinson, Sonae, Monty Adkins, Sawako ja Neel. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Kuukausilipun hinnalla terapiaan

  08.04.2011 Blogit

  Tuntuu hieman hassulta, kuinka paljon tiedän junatuttuni elämästä tietämättä edes hänen nimeään. Tai ehkä juuri se anonyymiys on tässä tapauksessa antanut suojan avautumiselle. Yksi päivä mietin, että mistä tuttavuutemme oikein alkoi?

 • Junassa aikuinenkin taantuu taas lapseksi

  18.03.2011 Blogit

  Kohtuullisen tuoreena junatyömatkalaisena olen saanut todistaa jotakin karmaisevaa. Ikänsä puolesta aikuiseksi luokiteltavat ihmiset käyttäytyvät kohtuuttoman ala-arvoisesti, junassa.

 • Radiotoimittaja Lipponen tenttaa Nixonia

  31.08.2010 Elävä arkisto

  Paavo Lipponen teki opiskeluaikoinaan toimittajanhommia. Keväällä 1965 hän pääsi haastattelemaan maahamme liikemiehenä saapunutta Richard Nixonia.

 • Poliitikko Ansan ja Oivan junavaunussa

  08.06.2007 Elävä arkisto

  Ansan ja Oivan junavaunuun tulee viimein ensimmäinen ihkaoikea matkustaja. Poliitikko saa puheillaan junahenkilökunnan niin pyörryksiin, että työtkin tahtovat unohtua.