Hyppää pääsisältöön

kuvaajat

 • Vedenalaiskuvaajat Alfredo Barroso ja Liisa Juuti tallentaneet Sininen planeetta II:n ainutlaatuista kuvaa – Rauskuparvi saa planktonit tuottamaan valoa

  11.03.2018 Yle TV1

  Pilkkopimeässä kuvattu materiaali on satumaista katseltavaa.

  Vedenalaiskuvaajat Alfredo Barroso ja Liisa Juuti ovat osallistuneet BBC:n suursarjan Sininen planeetta II:n kuvauksiin.

 • "Ihmisen hauraus yllätti"

  13.12.2016 Elossa 24h

  Tv-kuvaaja ambulanssin mukana yhden työvuoron ajan.

  Kuvaaja Simo Viitanen laitettiin päiväksi dokumentoimaan ensihoitoambulanssin päivää Nilsiässä. Minkälainen kokemus vuororokausi oli kokeneen tv-kuvaajan näkökulmasta?

 • Elokuvaaja Kari Sohlberg sai Betoni-Jussin

  19.03.2016 Kulttuuri

  Filmiaura Oy jakoi 22. Betoni-Jussin elämäntyöstä.

  Elämäntyöstä jaettavan Betoni-Jussin sai elokuvaaja Kari Sohlberg. Sohlberg on alansa huippuammattilainen ja suomalaisen elokuvan eläviä legendoja. Hän on voittanut urallaan seitsemän Jussi-palkintoa.

 • Suomalainen lentää kopterilla Hollywoodiin

  15.11.2015 Kulttuuricocktail

  Ville Hyvönen kuvaa elokuvaa kauko-ohjattavalla kopterilla.

  Suomalais-virolainen yritys on maailman parhaita kuvaamaan elokuvaa kauko-ohjattavalla kopterilla. Halvempien ilmakuvien lisäksi kopterit tuovat elokuviin uudenlaista ilmaisua ja katsojille kokemuksen lentämisen riemusta.

 • Suomalaiskuvaaja kansainvälisen läpimurron portilla

  13.02.2015 Kulttuuri

  Betoniyö-elokuvan kuvaaja Peter Flinckenberg on voittanut ensimmäisenä suomalaisena arvostetun yhdysvaltalaisen Spotlight-palkinnon. Suomessa mies on napannut kaksi viimeisintä parhaan kuvauksen Jussi-palkintoa. Strada tavoitti hänet kesken työkiireiden, Arto Halosen Valkoinen raivo -dokumenttielokuvan kuvauksista.

 • Tuhkimotarinoiden ohjaaja: Erään kohtauksen tarina

  14.01.2015 Tuhkimotarinoita

  Televisio-ohjelman ohjaajan työssä sattuu ja tapahtuu.

  Televisio-ohjelman ohjaajan työssä sattuu ja tapahtuu: Tätä kohtausta ei voi uusia, koska ainoastaan aidot reaktiot ovat kiinnostavia. Jos niitä ei saada, koko juttu on menetetty.

 • Favela on koti ja sotatanner

  12.06.2014 Elävä arkisto

  Brasilian suurkaupunkeja ympäröivät slummit, favelat, ovat kuuluisia rikollisuudestaan ja huumebisneksestään. Kuitenkin miljoonille ihmisille favela on koti, jossa yhteisöllisyys työntää kohti parempaa tulevaisuutta.

 • Ensimmäinen maailmansota kotkalaisnuorukaisen näkemänä

  27.03.2014 Elävä arkisto

  Ainutlaatuinen aikalaiskuvaus taltioitui radiohaastatteluun.

  Kotkalainen Reino Tenkanen (1899–1995) oli 15-vuotias ensimmäisen maailmansodan syttyessä. Nuori mies seurasi tapahtumia alkuun vain lehdistä, mutta pian sota näkyi jo Suomessakin.

 • Näin syntyy ikimuistoinen "selfie"

  04.03.2014 Tiede

  Kukapa ei haluaisi erottua edukseen massasta. Nyt on kehitetty tietokoneohjelma, joka tekee kasvoistasi ikimuistoiset – tai ainakin kasvokuvastasi. Mutta itseotettukin selfie voi olla täysosuma - tässä myös ammattilaisen vinkit siihen

 • Joni Skiftesvik – vanhuus ja meri

  22.11.2013 Elävä arkisto

  Oululaiskirjailija sanoo itse olevansa meren kuvaaja.

  Oululaiskirjailijaa on kuvailtu muun muassa novellin mestariksi ja pienen pohjoisen ihmisen todellisuutta luovaksi realistiksi, mutta hän itse sanoo olevansa meren kuvaaja.

 • Vuoden 1959 Jussi-gaala oli kahden elokuvan juhlaa

  04.12.2012 Elävä arkisto

  Punainen viiva ja Mies tältä tähdeltä veivät palkinnot.

  Punainen viiva ja Mies tältä tähdeltä tyhjensivät palkintopöydän vuoden 1959 Jussi-gaalassa.

 • Viikko Japanin tsunamituhon jälkeen

  03.05.2011 Elävä arkisto

  Japania järisytti maan historian voimakkain maanjäristys 11.3.2011 ja heti perään vyöryi tuhoisa tsunami. Silminnäkijä-ohjelma näyttää tuhoalueita viikkoa myöhemmin. Hävityksen keskelläkin japanilaiset pysyivät tyyninä.

 • Tv-tekniikan ihmeet

  19.01.2011 Elävä arkisto

  Komeat kamerat ja muut hienot televisiolaitteet olivat ihmetyksen kohteena, kun tv-toiminta otti Suomessa ensimmäisiä askeleitaan.

 • Ensimmäiset tv-ohjelmat tehtiin pioneerihengessä

  24.11.2010 Elävä arkisto

  Yle aloitti koelähetykset 1957.

  Kun Yleisradio aloitti television koelähetykset vuonna 1957, oli käytössä vain kaksi kameraa ja 15 neliön studiokoppero. Vaatimattoman alun jälkeen kehitys oli ripeää.

 • Tie Guantanamosta

  28.08.2007 Elävä arkisto

  Tie Guantanamosta on tarina terrorismin vastaisen sodan syyttömistä uhreista. Marraskuussa 2008 USA:n tuleva presidentti Obama ilmoitti, että vankileiri suljetaan.

 • Rauta-ajan raportti

  10.07.2007 Elävä arkisto

  Kuinka kansalliseepoksemme muuttui suurelokuvaksi?

  Kuinka kansalliseepoksemme muuttui suurelokuvaksi? Raportti kuvaa Paavo Haavikon käsikirjoittaman ja Kalle Holmbergin ohjaaman neliosaisen Rauta-ajan valmistumista.

 • Kooste valottaa dokumenttien kirjoa

  23.05.2007 Elävä arkisto

  Ennakkokooste on kesän 2007 uusintadokumenttien ja niihin liittyvien tekijöiden haastattelujen parhaista paloista. Elävästä arkistosta löytyvät myös pidemmät otteet toivotuista dokumenteista ja haastatteluista.

 • Uutisarkea vuonna 1999

  01.03.2007 Elävä arkisto

  Valmis TV-uutislähetys on monen tekijän yhteistyön tulos. Uutisjutun tiessä tuumasta televisioon näkyy usean ammattilaisen kädenjälki.

 • Jussit jaettiin viidettä kertaa

  11.10.2006 Elävä arkisto

  Filmiväen gaala Fennia-ravintolassa Helsingissä 1948.

  Suomen elokuvajournalistit jakoivat vuoden 1948 kunniapalkintonsa filmiväen loistokkaassa gaalaillassa helsinkiläisessä Fennia-ravintolassa.