Hyppää pääsisältöön

avustusjärjestöt

 • Flinkkilä & Tastula: Matkaan tarvitaan suuret korvat ja pieni suu, vaihtokalsarit, valokuva kotoa, mutta sädekehä jääköön hyllylle

  04.02.2019 Flinkkilä & Tastula

  Anne Flinkkilän vieraille kriisialueet ovat tuttuja.

  Mitä pitää ottaa mukaan, kun lähtee maailman kriisipesäkkeisiin avustustöihin? Puhtaat kalsarit, rulla vessapaperia, ja sitä paitsi, pitää olla suuret silmät ja pieni suu. Näin sanoo ensihoitolääkäri Teuvo Määttä, jolle ovat tuttuja niin Kamputsean kansanmurhan jaloista paenneet ihmiset, Kenian pakolaisleirit, ihmiskilpenä olo Irakissa, Pakistanin maanjäristysten uhrien auttaminen. Kotiasiat pitää olla kunnossa, omia tai muiden ongelmia ei voi lähteä pakoon, sanoo Teuvo. Vaikka moni niin tekeekin, hän on vuosien varrella huomannut.

 • Kibera! palasi kotiin - dokumentti esitettiin slummin asukkaille

  04.05.2016 Dokumentit

  Yleisökysymykset olivat kipeämpiä kuin festivaaleilla.

  Kati Juurus vei dokumenttinsa takaisin kotiin: "Kiberassa ei yleensä näytetä elokuvia, ei ainakaan isolta valkokankaalta, eikä varsinkaan Kiberassa kuvattuja. Jännitti. Valkokankaan vieressä oli sepän paja. Seppä ei suostunut keskeyttämään töitään näytöksen ajaksi."

 • Nenäpäivä-show’n viiden tunnin suora Yle TV2:ssa sai hyvät katsojaluvut

  09.11.2015 Yleisradio

  Nenäpäivän keräystulos nyt 2,55 miljoonaa euroa.

  Parhaimmillaan lähetystä katsoi 723 000 katsojaa ja keskimäärin viiden tunnin suoralla lähetyksellä oli yhteensä 480 000 katsojan yleisö. Nenäpäivä-kampanja ja -show ovat nyt keränneet kehitysmaiden lapsille 2,55 miljoonaa euroa.

 • Maailma kutsuu lääkäriä

  03.12.2014 Akuutti
 • UFF – ryysyillä rikkauksiin?

  21.11.2012 Elävä arkisto

  UFF:n on epäilty tekevän hyväntekeväisyydellä bisnestä.

  UFF eli U-landshjälp från Folk till Folk tunnetaan ensisijaisesti keltaisista vaatekeräyslaatikoista ja kehitysyhteistyöstä. Yhdistys on ollut julkisuudessa myös vähemmän mairittelevissa yhteyksissä, kun sen on epäilty lähinnä tekevän tuottoisaa bisnestä, jonka tuotosta vain murto-osa menee avun tarvitsijoille. Epäilyksen varjon syy on korruptoitunut tanskalainen opettajaryhmä Tvind, joka on perustanut myös Suomen UFF:n.

 • Suomalaislapsetkin ovat saaneet Unicefin avustusta

  13.11.2012 Elävä arkisto

  Unicef jakoi ruokaa ja vaatteita köyhille suomalaislapsille.

  Vielä 1940-luvun lopulla Suomessa oli noin 20 000 lasta, jotka eivät voineet käydä koulua, koska heillä ei ollut kenkiä. Tällöin Unicefin avustukset suomalaislapsille olivat korvaamattomia.

 • Pohjois-Korean loikkarit pakenevat nälänhätää

  17.10.2011 Elävä arkisto

  Kurkistus suljetun maan arkeen.

  Ylen Kaukoidän-kirjeenvaihtajan, Kari Ahlbergin, harvinainen reportaasi kurkistaa Pohjois-Korean arkeen loikkarien haastatteluiden ja salakuvauksen avulla. 2010-luvulla vallalla on pysähtyneisyyden aika.

 • Biafran sota

  17.11.2008 Elävä arkisto

  Tiedotusvälineiden kuvat nälkää näkevistä afrikkalaislapsista kauhistuttivat maailmaa Biafran kriisin aikana vuosina 1967-1970.

 • Suomalaiset avustivat unkarilaisia 1956

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Suomessa seurattiin tarkasti Unkarin kansannousun tapahtumia syystalvella 1956. Veljeskansan kohtalo tuntui tutulta, sillä sota oli Suomessakin tuoreessa muistissa.