Hyppää pääsisältöön

somalit

 • Maryan Abdulkarim: Kaipaan lastenkirjoihin tavallisia ruskeita lapsia

  11.05.2017 Kirjojen Suomi

  Katso video Maryan Abdulkarimille tärkeimmästä kirjasta

  Toimittaja ja kansalaisaktivisti Maryan Abdulkarim valitsee tärkeimmäksi kirjakseen Maya Angeloun omaelämäkerran I Know Why the Caged Bird Sings. Kirjat rakentavat siltoja ja avaavat ovia, Abdulkarim sanoo. Katso video!

 • Somalian vaalientapaiset ja niiden haasteet

  22.09.2016 Yhteiskunta

  Somalian vaalientapaiset ja niiden haasteet

  Somalian vaalientapaiset ja niiden haasteet

 • Ysäri-Suomi totutteli monikulttuurisuuteen

  13.10.2015 Elävä arkisto

  Miten maahanmuuttajat on otettu Suomessa vastaan?

  Miten maahanmuuttajat on otettu Suomessa vastaan?

 • Albania, jiddiš ja muita Suomen kieliä

  17.02.2014 Elävä arkisto

  Hannu Reime kertoo kielten vaiheista.

  Hannu Reime tarinoi kieliohjelmissaan maailman kielten ominaispiirteistä ja kertoo kiehtovasti niiden vaiheista myös historian, valloitussotien ja aatteiden myllerryksissä. Tämä kooste esittelee valikoiman Suomessa puhuttuja kieliä, joista jotkut saattavat olla varsin eksoottisiakin.

 • Nura Farah: Aavikon tyttäret

  10.02.2014 Kirjat

  Esikoisromaani Aavikon tyttäret on ensimmäinen suomeksi ilmestynyt somalin kirjoittama teos

 • Tuomas Enbuske etsii suomalaisuuden ydintä

  30.04.2013 Elävä arkisto

  Tarvitaanko uskontoja? Onko internet siunaus vai kirous? Miksi valehtelemme? Mitä on luovuus? Yle Q:ssa ja Yle Radio 1:ssä esitetyissä puheohjelmissaan toimittaja Tuomas Enbuske yritti pureutua suomalaisen ihmisen sisimpään.

 • Ensimmäisiä Somalian ja Romanian pakolaisia vaadittiin jopa aidattaviksi

  25.01.2013 Elävä arkisto

  1990 Itä-Suomeen saapui suuri joukko pakolaisia.

  Keväällä 1990 Itä-Suomeen saapui Neuvostoliiton kautta suuri joukko pakolaisia Romaniasta ja Somaliasta. Joutsenossa ja Imatralla jotkut pelästyivät omaisuutensa ja henkensä puolesta. Säikähtäneimmät vaativat peräti pakolaisten eristämistä aitaukseen.

 • Somaliliiton valvonta ja rasismin pelko

  19.11.2012 MOT

  Suomen Somaliliittoa pidetään kaikkien somalitaustaisten virallisena edustajana Suomessa, ja järjestö saa rahallista tukea mm. eri ministeriöiltä ja Raha-automaatti-
 yhdistykseltä. Liiton
 somaliyhteisön sisällä on kuitenkin pitkään kiistelty rahavirroista ja niiden mahdollisista väärinkäytöksistä.

 • Somaliliiton likapyykki: käsikirjoitus

  19.11.2012 MOT

  Abdirazaki Sugulle: "Onko se radikaali joka rukoilee? Onko se radikaali jolla on parta? Ei kukaan ulkopuolinen voi sanoa, että on radikaali täällä Suomessa."

 • Somaliliiton likapyykki

  19.11.2012 MOT

  Suomen Somaliliittoa pidetään kaikkien somalitaustaisten virallisena edustajana Suomessa, ja järjestö saa rahallista tukea mm. eri ministeriöiltä ja Raha-automaatti-yhdistykseltä.

 • Ihan tavallinen perhe

  01.07.2011 Elävä arkisto

  Dokumentti kertoo suomalaisen Roopen ja Somaliasta muuttaneen Zahran avioliitosta ja elämästä. Zahra on kohdannut Suomessa ennakkoluuloja, mutta ei väkivaltaa.

 • Pohjolan somalien painajainen

  20.12.2010 Elävä arkisto

  Terrorijärjestö al-Shabaab värvää syrjäytyneitä nuoria pohjoismaissa. MOT-ohjelma kertoo, miten eteläisessä Somaliassa valtaa pitävä ääri-islamilainen al-Shabaab -järjestö on ulottanut lonkeronsa eri puolille maailmaa.

 • Anja Snellman: Parvekejumalat

  11.11.2010 Elävä arkisto

  Kirjailija Anja Snellman on jälleen tarttunut rohkeasti herkkään aiheeseen. Tyttönä ja naisena olemisen vaarallisuus on tässäkin yhtenä teemana. Tätä Snellman pohtii monikulttuurisuuden kautta.

 • Pohjolan somalien painajainen: käsikirjoitus

  04.10.2010 MOT

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

 • Pohjolan somalien painajainen

  04.10.2010 MOT

  Terrorijärjestö al-Shabaab värvää syrjäytyneitä nuoria pohjoismaissa. Toimittaja Wali Hashi on käynyt Ruotsissa ja Tanskassa selvittämässä äärijärjestön värväystoiminnan taustoja.

 • Somalian sotaa Pohjolassa

  27.09.2010 MOT

  Tukholman Rinkebyssä vietettiin Somalian itsenäisyyspäivää 1. heinäkuuta. Osalla juhlijoista oli Somalian lippu, valkoinen tähti sinisellä pohjalla, mutta osa heilutti mustia lippuja. Musta on terroristijärjestö al-Shabaabin väri. Nyt liput taistelivat Tukholmassa siitä, mikä on oikea väri, minkälainen Somalian pitäisi olla. Se oli mielestäni jotenkin huvittavaa, koska olimme kuitenkin kaikki sinikeltaisen Ruotsin lipun alla.

 • Timantti-special: Café Varsavuori

  28.05.2010 Elävä arkisto

  "Voisin pistää kaikki somalimiehet kattilaan ja keittää heidät", sanoo Fardowsa pakolaiskeskukseksi muutetussa hotelli Varsavuoressa.

 • Maahanmuuton hinta

  15.02.2010 MOT

  Millaisia sosiaalietuuksia maahanmuuttajat saavat Suomessa ja muualla? Suomiko maailman avokätisin pakolaisten vastaanottaja?

 • Hyvinvointivaltion ansa

  08.02.2010 MOT

  Humanitaarinen maahanmuutto tuo Suomeen ihmisiä, jotka hakevat parempaa elämää. Maahanmuuttopolitiikassa tärkeintä on välttää rasistiksi leimautumista.

 • Jussi Siirilä: Juoksija

  05.05.2009 Elävä arkisto

  Juoksija on satiirinen kohellusromaani elämänhallinnasta ja täydellisyyden tavoittelusta. Siirilä ravistelee hauskasti lukijoiden ennakkoasenteita toisenlaisia ihmisiä kohtaan.

Sivut