Hyppää pääsisältöön

rikkaat

 • Miljardöörit vuolevat voittoja Suomen pikavippibisneksessä

  29.04.2019 MOT

  Heitä yhdistää luksuselämä ja veroparatiisit.

  Islantilaisella Thor Björgólfssonilla ja venäläisellä Oleg Boikolla on värikäs historia, johon mahtuu kiinteistöbisnestä Donald Trumpin kanssa, menetettyjä miljardeja ja pitkä liuta veroparatiisiyhtiötä.

 • 8 myyttiä työstä

  22.12.2015 Yle TV1

  Uusi sarja testaa työelämän väittämiä ja uskomuksia.

  Kahdeksanosainen uusi sarja testaa työelämän yleisiä väittämiä ja uskomuksia.

 • Muncien kaupunki Indianassa on kuin Yhdysvallat pienoiskoossa

  13.10.2015 Elävä arkisto

  Muncie on keskiverto amerikkalaiskaupunki

  Muncie on keskiverto amerikkalaiskaupunki

 • Juha Sipilä tienasi eniten Suomessa vuonna 1996

  17.09.2015 Elävä arkisto

  Sipilä myi omistamansa it-yrityksen Solitran

  Vuonna 1997 kempeleläinen Juha Sipilä nousi otsikoihin edellisen vuoden verotietojen julkistuksen myötä. Selvisi, että tuntematon 36-vuotias insinööri oli tienannut yli 73 miljoonaa markkaa (yli 12 miljoonaa euroa).

 • Ulkolinja: Yhä vain unelmaa

  31.05.2015 Yle TV1

  hdysvaltain kansalaisoikeustaistelusta on 50 vuotta.

  Yhdysvaltain kansalaisoikeustaistelusta on 50 vuotta. Juopa mustien ja valkoisten välillä yhä syvempi.

 • Ulkolinja: Kreikkalainen sanakirja

  23.05.2015 Yle TV1

  Kriisi, katastrofi. Kreikkalaisia sanoja, nyt maan arkea.

  Kriisi, katastrofi. Kreikkalaisia sanoja, jotka ovat nyt maan ja kansalaisten arkea.

 • Amerikan raamattuvyöhykkeeltä löytyvät konservatismin kasvot

  18.11.2014 Elävä arkisto

  Toimittaja Petri Sarvamaa teki matkan Yhdysvaltojen raamattuvyöhykkeelle vuonna 1995. Konservatiivisista arvoistaan tunnetulla alueella yhteenotot liberaalimpien ajatusmaailmojen kanssa ovat ajoittain äityneet väkivaltaisiksikin. Kiistoista tulenarimpia on naisten oikeus aborttiin.

 • "Kukaan ei tiedä, millainen maa Venäjä on"

  30.09.2014 Elävä arkisto

  Venäläisiä tarinoita on katsaus Neuvostoliiton jälkeiseen Venäjään. Mammuttimaata tarkastellaan pietarilaisen keskiluokan näkökulmasta. Ohjelmassa esiintyvä sosiologi maalaa synkkää kuvaa 20-vuotisesta Venäjästä, jossa koulutus on ajettu alas, miehet kuolevat ennen aikojaan ja elantoa ei voi hankkia rehellisin keinoin.

 • Etelä-Afrikan kallis kuningas jalkapallo

  28.02.2014 Elävä arkisto

  Etelä-Afrikan hallitus lupasi kansalaisille, että vuoden 2010 jalkapallon MM-kisat tuovat maahan työtä, mainetta ja rahaa. Kaksi kuukautta ennen kisojen alkua näyttää siltä, että hallitus tuli luvanneeksi liikoja. "Jos kaikki menee erittäin hyvin, kisat eivät tuota tappiota Etelä-Afrikalle", sanoo MM-kisojen taloudellisia vaikutuksia tutkinut Udes Pillay.

 • Azerbaidžanin öljyvallalle valjastetut viisut

  17.06.2013 Elävä arkisto

  Kun Azerbaidžan järjesti euroviisut vuonna 2012, herätti maan ihmisoikeustilanne paljon keskustelua. Tarkoittaako euroviisuihin osallistuminen ihmisoikeusloukkauksien ja ihmisten pakkosiirtojen hiljaista hyväksymistä.

 • Satunnaisen matkailijan satunnaisia matkoja

  31.05.2013 Elävä arkisto

  Tässä A-Studion Maailmankuvien erikoisjaksossa on välähdyksiä Satunnaisen matkailijan eri reissuilta aina Italian San Remosta Dubliniin ja Prahaan. Vuonna 1989 taltioitu ohjelma uusittiin vuonna 2010 toimittaja Juhani Mäkelän menehdyttyä.

 • Hyvinvointivaltion alasajo alkoi, kun sosialismi romahti

  25.10.2012 Elävä arkisto

  Arvo Tuomisen dokumentti Hyvinvointivaltion loppu (2005)

  Vuosikymmenien ajan hyvinvointivaltio suojeli länsimaisten yhteiskuntien eliittiä joukkotyöttömyyden pitkän tähtäimen vaikutuksilta — epidemioilta, rikollisuudelta, muuttoliikkeiltä ja vallankumoukselta. Sosialismin kaatuessa romahti myös rikkaiden halukkuus jakaa verorahoja köyhemmille, sanoo Arvo Tuominen dokumentissaan.

 • Kari Hotakainen: Jumalan sana

  30.08.2011 Elävä arkisto

  Yhden päivän romaanissa investointipankkiiri Jukka Hopeaniemi jumittuu Lappiin Islannin tuhkapilven takia. Hänen pitäisi ehtiä seuraavaksi aamuksi suoraan tv-haastatteluun.

 • Naiset ja raha

  01.09.2010 Elävä arkisto

  Leila Simonen on tutkinut naisten suhdetta rahaan.

  Monet naiset säästävät pahan päivän varalle ja pankkitilille, kun oikeasti kannattaisi säästää hyvän päivän varalle ja laittaa rahat viisaasti poikimaan -kuten miehet usein tekevät.

 • Lisää rahaa Suomen rikkaille

  31.08.2009 Elävä arkisto

  Tuloerot ovat kasvaneet, kun rikkaat rikastuvat.

  Tuloerot ovat kasvaneet, kun rikkaat rikastuvat. Rikkaat rikastuvat, koska veropolitiikka on suosinut rikkaita. Miksi näin on käynyt? Vastaamassa on mm. valtiovarainministeri Jyrki Katainen Timo-Erkki Heinon toimittamassa ohjelmassa.

 • Kuka on rikkain suomalainen?

  31.08.2009 MOT

  Tuloverotuksesta on saatavissa tuoreita tietoja, jotka kertovat suurituloisimpien suomalaisten verotuksen keventyneen. Kertyneistä rikkauksista sen sijaan ei tietoja ole saatavissa vuoden 2005 jälkeen, kiitos Matti Vanhasen edellisen hallituksen, joka poisti varallisuusveron. Samalla poistui julkinen rekisteri siitä, ken on maassa rikkahin.

 • Lisää rahaa Amerikan rikkaille: käsikirjoitus

  31.08.2009 MOT

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

 • Lisää rahaa Amerikan rikkaille

  31.08.2009 MOT

  Tuloerot ovat Suomessa kasvaneet 1990-luvun alusta lähtien. Verohelpotuksilla on annettu lisää rahaa rikkaille. Uudelle tulonjakopolitiikalle otettiin mallia Ronald Reaganin Yhdysvalloista ja Margaret Thatcherin Britanniasta.

 • Lisää rahaa Amerikan rikkaille

  28.08.2009 Elävä arkisto

  Miltä eriarvoisuus tuntuu ja näyttää tuloerojen USA:ssa?

  Miltä eriarvoisuus tuntuu ja näyttää tuloerojen mallimaassa USA:ssa? Timo-Erkki Heino selvittää asiaa tavallisen amerikkalaisen, entisen yritysjohtajan sekä taloustieteen Nobelilla palkitun tutkijan näkökulmasta.

 • Kaiho Nieminen: Pakolaisten kuski

  25.03.2009 Elävä arkisto

  Vaikka Nieminen sijoittaa tarinansa vuoteen 1868, hän kirjoittaa kuitenkin myös meidän ajastamme. Pakolaisista ja hädänalaisista luvataan pitää huolta, mutta tosipaikan tullen heitä pallotellaan paikasta toiseen.

Sivut