Hyppää pääsisältöön

nokkahuilu

 • Matkakertomuksia - Osa I/V - Matkakuume

  04.11.2018 Näkökulmat

  Tähän sai kirjoittaa vain 60 merkkiä. Epistä! 60 on liian vä

  Monesti ilahdun pienestä minä. Esim. sähkömiehen jäljiltä kun on jäänyt millin pituisia eri värisiä johdonkatkileita, niin minusta ovat ne niin kauneita ja ilahduttavia, että voisin sirotella ne kaura-spelttipuuron päälle ja syödä huomenpuuroni seassa..

 • Soolo-Bach ei toimi nokkahuilulla

  18.09.2018 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Johann Sebastian Bachin sooloviulusonaatteja ja -partitoja sekä soolosellosarjoja on perustellusti ja ansiokkaasti esitetty monilla eri soolosoittimilla. Frans Brüggenin sovitukset nokkahuilulle ovat kuitenkin niin täynnä kompromisseja ja rajoitteita, että niitä tekee pahaa kuunnella. Nokkahuilisti Bolette Roedin uusi Ondine-levytys on murheellisinta soolo-Bachia pitkään aikaan.

 • Nokkahuilisti Sofia Fernholm: "Nokkahuilun lisäksi intohimoni on cembalo!"

  22.03.2017 Klassinen

  Tutustu Sibelius-Akatemiassa opiskelevaan nokkahuilistiin.

  Tutustu Sibelius-Akatemiassa opiskelevaan nokkahuilistiin.

 • Riikan vlogi: Tunnistatko tutun joululaulun?

  25.11.2016 Klassinen

  Tutut joululaulut kuulostivat ennen vanhaan ihan erilaisilta

  Toimittaja Riikka Holopainen tapasi nokkahuilisti Sini Vahervuon ja cembalisti Matias Häkkisen ja pyysi kuulla kivaa joulumusiikkia. Muusikot tekivät työtä käskettyä, mutta Riikka ei tunnistanut kappaleen melodiaa. Tunnistatko sinä?

 • Suosikkisoittimet vaihtuvat vuosikymmenen välein – nyt soi ukulele

  22.10.2016 Yle Uutiset

  Harmonikka on miltei hävinnyt musiikkiliikkeen hyllyltä, mutta nokkahuilu pitää pintansa. Sen rinnalla koululaiset näppäilevät ukulelea.

 • Huilusonaatteja vapaudenajan ykkösmuusikolta

  27.05.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Mahdollisesti suomalaisiakin sukujuuria omaava Johan Helmich Roman oli Ruotsin ensimmäinen kotimainen suuri säveltäjänimi, Ruotsin musiikin isä. Hovimuusikon lapsi pääsi jo nuorena viulistiksi kuninkaalliseen hovikapelliin ja myös opiskelemaan ulkomaille. Viisi vuotta Lontoossa 1710-luvun jälkipuolella antoivat Romanille monipuolisen kansainvälisen koulutuksen. Palattuaan Ruotsiin Romanista tuli hovikapellimestari, ja hän huolehti muun muassa nuottien hankkimisesta Keski- ja Etelä-Euroopasta Pohjolaan. Romanin ainoa lopulta julkaistu oma opus, Kaksitoista sonaattia huilulle ja continuolle, on saanut kelpo tulkinnat kahdella huilisti Dan Laurinin levyllä, joista jälkimmäinen on juuri julkaistu Bis-levymerkillä.

 • Makoisa kattaus ranskalaista kamaribarokkia

  01.04.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Ruotsalaisen nokkahuilisti Dan Laurinin uusi ranskalaisen nokkahuilusonaattien ja -sarjojen albumi keskittyy 1700-luvun ensivuosikymmeniin. Noihin kiintoisiin vuosiin keskittyvänä taiteilijana Dan Laurin tarjoilee varsin makoisan kattauksen ranskalaista kamaribarokkia—sellaisen, jossa voi aistia niin ranskalaisuudestaan tarkan hovietiketin, valistuneen järjen, kuin omapäisten taiteilijoiden kapinointia tunteellisen ilmaisun syvyyksiin.

 • Klasarikaislikossa suhisee rock

  12.11.2015 Klassinen

  Levyarvio

  Parranpärinä on taattua, kun ruotsalaisen Dan Laurinin ja norjalaisen 1B1-jousiorkesterin uutuustuote singahtaa taidemusiikin takapihoille. Laurin osaa olla tarvittaessa myös tavanomaisen taitava nokkahuilisti, mutta "Rock That Flute" -levyllä hän viilettää, no, soittimensa jimihendrixinä.

 • Ekaluokkalaiset ikuistivat presidentin muotokuviin

  07.06.2013 Elävä arkisto

  Itsenäisyyspäivää juhlittiin Niinistölle tutussa koulussa.

  Itsenäisyyspäivää 2012 juhlistettiin myös tuoreen presidentin Sauli Niinistön vanhassa koulussa. Uudet oppilaat aloittavat nyt samasta pisteestä kuin hän aikoinaan. Paikalla on myös yksi presidentin ensimmäisistä opettajista.

 • Näin soitat nokkahuilua

  07.04.2010 Elävä arkisto

  Opastus nokkahuilun soiton saloihin

  Lienee harhaluulo, että nokkahuilu on leikkikalu, jota kuka tahansa pystyy tuosta vaan soittamaan. Nokkahuilun soittaminen vaatii nimittäin runsaasti harjoittelua.

 • Jemina ja Selina musisoivat

  29.12.2009 Elävä arkisto

  Sillanpään perhe lastenfolkin parissa.

  Jemina ja Selina laulavat ja soittavat isänsä Seppo Sillanpään säestyksellä.

 • Those Lovely Hula Hands viihdyttää

  02.03.2007 Elävä arkisto

  Timo Aarnialan ja Meri Vennamon nokkahuilu- ja kielisoitinyhtye Those Lovely Hula Hands ihastutti aikalaisia hippihenkisellä kamarimusiikillaan 1960-luvun lopussa.