Hyppää pääsisältöön

kyläily

 • Erikoisia havaintoja itsensä elämästä

  29.10.2019 Näkökulmat

  Hitaasti karttuu elämänkokemus. Aika vaiva on siinä!

  Monesti sitä ajattelee, miten nöyrä on, verrattuna siihen, miten nöyrä ja vaatimaton pitäisi olla. Kerron kansantajuisen esimerkin..

 • Käy vieraissa oikein - sadan vuoden takaiset ohjeet onnistuneeseen vierailukäyntiin

  06.07.2017 Historia

  Opettele käyttäytymään kunnolla

  Oli aika, jolloin Suomessakin jörömäisyyttä siedettiin ja jopa kunnioitettiin. Nyttemmin tuo aika on ohi, on hetki opetella miten kohtelias vierailu suoritetaan. Opastusta "tervakannoille" hyvään käytökseen, vuosisadan takaa.

 • Listoja näille ja muille

  12.03.2017 Näkökulmat

  Metalista listoista nauttiville...

  Ihmismieli, jostakin merkillisestä syystä - ainakin omani - tuntuu pitävän listoista. Silläkin uhalla, että jotkin allaolevista listoista ovat teille jostakin (muukalaislegioona, pyhäkoulu, joutsenlammen harjoitushuoneen balettipuomin graffitikaiverrus) jo tuttuja, kirjaan muutamia listoja tähän. Toivottavasti on niistä iloa. Ja tervetuloa täydentämään ja lisäämään niitä kommenteissa!

 • Kapusta Master - osa 9: Ostetaan lahjoja ja tuliaisia

  04.05.2016 Oppiminen

  Datiivin muodostus ja käyttö.

  Tässä osassa valmistaudutaan syntymäpäiviin ja hankitaan lahjoja sekä opitaan yksi uusi sijamuoto, datiivi. Se vastaa kysymykseen kenelle? ja sitä käytetään myös esimerkiksi puhuttaessa iästä.

 • Kapusta Master - osa 10: Kiitos vieraanvaraisuudesta ja näkemiin!

  04.05.2016 Oppiminen

  Kyläilyä sekä sijamuotojen kertausta.

  Tässä osassa kyläillään ja kohotetaan maljoja. Lisäksi opetellaan lisää prepositionaalin käyttöä sekä kerrataan vielä kaikki sijamuodot.

 • Nael kummi – Heikki Kinnunen opettelee matkailijan viroa

  08.12.2014 Elävä arkisto

  Kahdeksanosaisen Nael kummi -sarja vuodelta 2002

  "Hakkame oppima eesti keelt!" Tällä kehotuksella näyttelijä Heikki Kinnunen avasi kahdeksanosaisen Nael kummi -sarjan (2002), jossa opetettiin viroa matkailijoille. Tutuiksi tulivat niin tervehdykset kuin ongelmatilanteissa käytettävät sanat. Sarja oli myös tekstitetty viroksi.

 • Sohvasurffaajat – Suonissamme virtaa vapaus

  19.11.2013 Blogit

  Pia Asikainen kertoo Sohvasurffaajien matkoista

  Huikea vapauden tunne virtasi suonissamme seisoessamme Palermon kentällä. Olimme jälleen tienpäällä, Sohvasurffaajien toinen reissu oli alkamassa. Matkustaisimme reilun kuukauden ajan Välimeren kummankin puolin, kuudessa eri maassa.

 • Sohvasurffaten Välimeren rannoilla

  08.11.2013 Elävä arkisto

  Lotta ja Pia reissaavat ympäri Välimerta.

  Lotta Kaihuan ja Pia Asikaisen suonissa virtasi jälleen vapaus. Toisella tuotantokaudella sohvasurffaajat pääsivat kiertämään maailmaa ihmisten sohvilla, parvekkeilla ja jopa luolassa majoittuen. Tällä kertaa matka suuntautui Välimerelle.

 • Kylässä: lapsiperheen koti Porvoossa

  06.10.2011 Koti

  Kotona ei tarvitse olla liian siistiä, ja esillä saa olla juuri sitä, mistä itse tykkää. Olotila kävi kylässä pienen supermiehen, pikkuveljen ja heidän äitinsä oman tyylin, leikin ja ilon valtakunnassa.

 • Kylässä: tyylikodissa Helsingin Hietalahdessa

  04.10.2011 Koti

  Helsingistä löytyy se monien unelmien kaupunkikoti. Tämä koti on lähellä merta ja täynnä taidetta.

 • Kylässä: Suomenlinnassa

  15.08.2011 Koti

  Suomenlinna on yksi Helsingin erikoisimpia asuinpaikkoja. Olotila kävi kylässä hurmaavassa pikkukodissa, jolla on mielenkiintoinen historia.

 • Kylässä: koti satamassa

  14.06.2011 Koti

  Helsingin telakka-alueelle on suunniteltu uusia asuintaloja, mutta siellä asutaan jo nyt. Olotila kyläili pienessä suojellussa 1950-luvun kerrostalossa.

 • Kylässä: vuokrakaksio Kampissa

  07.06.2011 Koti

  Vuokra-kaksiossa 1920-luvun talossa Helsingin Kampissa juhlitaan kohta tupaantuliaisia. Koti, joka on täynnä kiinnostavia esineitä ja tekstiilejä on asukkaidensa näköinen. Ja pian myös täynnä vieraita.

 • Kuinka syntyvät Kylässä-jutut?

  25.05.2011 Koti

  Kylässä-sarjan ideana on, että toimittaja käy kylässä - "pullakahveilla" - ja samalla kuvaa perheen tai kodin arkea. Sarjassa ei etsitä kiitokuvamaisia sisustuslehtikoteja vaan aivan tavallisten ihmisten erilaisia koteja.

 • Kylässä: yksiö Kalliossa

  10.05.2011 Koti

  Kylässä-sarjassa kyläilemme erilaisissa kodeissa. Helsinkiläinen tutkijanainen asuu kissojensa kanssa vaaleassa yksiössä Kalliossa, lähes kattojen yllä.

 • Kylässä: Vintagekoti Espoon Tapiolassa

  14.04.2011 Koti

  Espoon Tapiolasta löytyy paljon 50-60-luvun asuintaloja, jotka ovat säilyttäneet viehätyksensä. Kyläilykohteemme asunto on myös remontoitu ja sisustettu aikakaudelleen uskollisesti.

 • Kylässä: unelmien omakotitalossa

  05.04.2011 Koti

  Vantaan Tammistoon on juuri valmistunut tilava omakotitalo lapsiperheelle. Ei ihme, että moni haaveilee reiluista neliöistä.

 • Kylässä: kotikauppa

  01.02.2011 Koti

  Kylässä-sarjassa kyläilemme erilaisissa kodeissa, tällä kertaa Helsingin Kruununhaassa. Alueen sokkeloiset kadut ovat viehättävää seutua, jossa kaikki on lähellä, myös onni.

 • Kylässä: 60-luvun puutalo

  18.01.2011 Koti

  Sipoon Nikkilässä piipahdamme lapsiperheessä, joka asustaa taloaan rauhassa, rakennukseen tutustuen.

 • Kylässä: Sipoon Kaivopuisto

  11.01.2011 Koti

  Kylässä-sarjassa kyläilemme erilaisissa kodeissa. Ensimmäisessä osassa tutustumme Sipoon Nikkilän entisessä mielisairaalassa sijaitsevaan upeaan kotiin.

Sivut