Hyppää pääsisältöön

sosiaaliviranomaiset

 • Flinkkilä & Tastula: Menikö lapsi pesuveden mukana?

  23.04.2018 Flinkkilä & Tastula

  Miksi yhteiskunta puuttuu lasten hätään liian myöhään?

  Miksi yhteiskunta puuttuu lasten hätään liian myöhään? Maarit Tastulan vieraina ovat lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila ja hurjan nuoruuden elänyt Kaisa Kortesoja.

 • Flinkkilä & Tastula: Lähiöhelvetistä vankilanjohtajaksi

  07.02.2018 Flinkkilä & Tastula

  Lähiön varjoissa kasvaneet tunnistavat huono-osaisuuden.

  Lähiön varjoissa kasvaneet tunnistavat huono-osaisuuden. Maarit Tastulan vieraina ovat vankilanjohtaja Kaisa Tammi-Moilanen ja köyhyystutkija Maria Ohisalo.

 • Johannes Kastajan Pää. (Ja muita asioita muutama.)

  06.12.2015 Näkökulmat

  V.1916 rikkain 1% omistanee enempi kuin loput 99% -Rahaa on!

  Luin jostain tilaston (lienee kaiveltavissa esiin tarvittaessa) että tänä vuonna tapahtuu muutos, jonka jälkeen 1% maailman rikkaimmista ei enää omista saman verran kuin me loput 99% - vaan vuodesta 2016 lähtien 1% omistaa enemmän kun loput 99%. Rahhaa siis on! Pitää vain löytää missä se on.

 • Noutajat - vapaudenriistoa suomalaiseen tapaan

  02.12.2010 Elävä arkisto

  Laitoksiin sulkemalla yhteiskuntakelpoisia ihmisiä?

  "Laitoshuollon tarkoitus on kasvattaa yksilö yhteiselämän normeihin, jotta hän voi sitten menestyä vapaassa yhteiskunnassa". Näin 1960-luvulla perusteltiin ihmisten pakottamista työlaitoksiin, alkoholistihuoltoihin sekä tyttö- ja poikakoteihin.

 • Suru-uutinen

  25.05.2010 MOT

  Helmikuussa esitetty MOT-ohjelma Säästöä vammaisilla kosketti monia. Se kertoi karulla tavalla, miten kunnat ovat valmiita polkemaan vaikeasti vammaisten ja heidän omaistensa oikeuksia. Ohjelmassa esiintyi kaksi rohkeaa vanhempaa, jotka toimivat vaikeasti vammaisten lastensa omaishoitajina. Molemmat vaativat lapsilleen ja itselleen niitä oikeuksia, jotka heille lain mukaan kuuluu.