Hyppää pääsisältöön

yhteiskuntakehitys

 • Havaintoja, mietteitä ja kysymyksiä. -Eikä siinä viel eikun olikin siinä jo kaikki.

  06.06.2019 Näkökulmat

  Mitä kautta elämme, niin mm. siitä on kysymys.

  Sairaalaan joutumista ei kait ole tapana toivotella erityisesti kenellekään, mutta jos sinne joutuu, kannattaa ottaa ilo irti!

 • Kaikki perheen ja ravintolan takia

  03.10.2017 Ohjelmat

  Ruotsalainen suursatsaus Aika on meidän Yle Femmalla

  Rauhanpäivänä 7 toukokuuta 1945. Toinen maailmasota on päättynyt ja kansankodin kasvun aika on ovella. Alkaa myös vanhan ja uuden välinen murros. Ruotsalainen suursatsaus Aika on meidän kertoo Löwanderin perheestä ja heidän arvostetusta ravintolastaan.

 • Yle vastaa: Yle ei asetu osapuoleksi kiistoissa

  17.12.2015 Yleisradio

  Yle vastaa mielipidekirjoitukseen Hämeen Sanomissa

  Hämeen Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessa Ylen toimittajia moititaan muun muassa vastakkainasettelun lietsomisesta ja opposition näkemysten myötäilystä. Riikka Venäläinen ja Ari Hakahuhta vastaavat.

 • Mittaamaton kulttuuri

  17.03.2015 Kulttuurin välikysymys

  Minkä hintalapun laitat kulttuurille? Mitkä ovat kulttuurin ”dynaamiset vaikutukset”? Paljonko kulttuuri lisää työsi tuottavuutta? Jari Hanskan mukaan nämä trendikkäät kysymykset eivät ole tärkeitä vaan johtavat meitä harhaan.

 • Punkrockia Neuvosto-Virossa

  27.06.2011 Elävä arkisto

  Punkkareita Tallinnassa 1988

  Punkmusiikin julkinen esittäminen tuli Neuvostoliitossa mahdolliseksi vasta perestroikan aikoihin. Heinäkuussa 1988 Tallinnassa järjestetty punk-konsertti keräsi paikalle monenlaista väkeä.

 • Muuttuvat ammatit

  11.03.2011 Elävä arkisto

  Työ muuttuu tekniikan kehityksen myötä jatkuvasti. Monia ammatteja pidettiin "tulevaisuuden työnä", alana jolla riittää töitä pitkään. Useat ammatit kuitenkin katosivat tai muuttuivat rajusti muutamassa vuosikymmenessä, tekniikan kehittyessä ja lakien muuttuessa.

 • Raportti Jyväskylän Afrikka-kesästä

  06.07.2007 Elävä arkisto

  Maailmanpolitiikkaa pohtiva 1960-luku kosketti myös Jyväskylän kesää. Vuonna 1968 kulttuurifestivaalin aiheena oli afrikkalainen yhteiskunta.