Hyppää pääsisältöön

veljet

 • Syöpä vei lyhyessä ajassa sekä perheen äidin että isän - Sisarukset päättivät selviytyä yhdessä

  16.02.2019 SuomiLOVE

  Vanhempien menettäminen yhdisti sisaruksia entisestään.

  Mari, Marko, Mikko ja Janne menettivät molemmat vanhempansa vuodessa. Sisarusten välinen rakkaus ja yhteinen tahto selviytyä menetyksestä kantoivat läpi rankkojen aikojen.

 • Pohjanmaa

  24.03.2018 Yle TV1

  Pekka Parikan palkittu elokuva uhoavista veljeksistä.

  Pohjalaisilla veljeksillä ei ole muita keinoja asioiden hoitoon kuin suora toiminta ja uho.

 • Docstop – kymmenen uutta dokumenttia, täynnä tunnetta ja asennetta

  31.10.2017 Yle TV1

  Kuvauksia tämän päivän Suomesta ja suomalaisuudesta.

  Saara Aalto, Tubetähdet, Siuruan senaattori ja seitsemän muuta uutta dokumenttia kertovat tämän päivän Suomesta ja suomalaisuudesta.

 • 29.9. Kino Suomi: Kesyttömät veljekset

  08.07.2016 Yle Teema

  Opiskelija joutuu konfliktiin yrittäjäveljensä kanssa.

  Melasniemen veljekset Pertti ja Eero ruumiillistavat 1960-luvun lopun kapinallisuuden ja nuoren yritteliäisyyden Erkko Kivikosken elokuvassa.

 • Tästä puhutaan vain kuiskaten: rakastan yhtä lapsistani muita enemmän

  14.03.2016 Marja Hintikka Live

  MHL:n kysely: siitä tulee läheisin, jonka kanssa luistaa.

  "Olen joskus miettinyt, kenet pelastaisin, jos yksi pitäisi valita. Häpeän itseäni, kun tällaisia ajattelen." Peräti kolmannes MHL:n lempilapsikyselyyn vastanneista uskalsi tunnustaa, että yksi lapsista tuntuu läheisemmältä kuin muut.

 • Marja Hintikka: Sinullakin on lempilapsi

  11.03.2016 Marja Hintikka Live

  Osaanko minä olla tasapuolinen lapsilleni?

  Törmään keskustelupalstoilla säännöllisesti ketjuihin, joissa puidaan, ketä lapsistaan vanhemmat rakastavat eniten. Ahdistun aina. Eihän näin synkkiä voi miettiä kukaan! Äidinrakkaus on loputon ja ikuinen, laajeneva kuin maailmankaikkeus! Mutta osaanko minäkään olla pojilleni riittävän tasapuolinen, pohtii Marja Hintikka.

 • Gušani Brothers: Veljien kanssa työskentely on mahtavaa, vaikka välillä palaa pinna

  18.02.2016 UMK 2016

  Nuorin tähtisilmä, Ifran, on veljessarjan ainoa sinkku.

  Kaarinalaiset Gušanin veljekset sulattavat jäisimmätkin sydämet ihastumisesta kertovalla elektronisella tanssipopillaan. Ovatko naiset kimpussa, Gušani Brothers?

 • Kummitusjuna

  28.01.2016 Yle Teema

  Lyhyt kauhuelokuva veljeksiä kalvavasta syyllisyydestä.

  Tarina veljeksiä kalvavasta syyllisyydestä.

 • Olimme valaanpyytäjiä

  17.06.2015 Yle Teema

  Dokumenttielokuva kertoo perinteen ja nykyajan välimaastosta

  Beringinsalmen rannalla eli kerran Tagikak, rannikon menestyksekkäin metsästäjä. Veljekset Kolja ja Sasha ovat tämän päivän Tagikakseja. He ovat Siperian jupik-eskimoiden nuorta sukupolvea.

 • Pozaluista seurasi Heikki Kinnusen kielimatkaa Neuvostoliittoon

  23.12.2014 Elävä arkisto

  10-osaisessa sarjassa opiskeltiin venäjää.

  Venäjän kielen opetusohjelma Pozaluistassa (1985) seurattiin näyttelijä Heikki Kinnusen matkaa junalla kohti Moskovaa. Matkan varrella opittiin niin tervehdyksiä, numeroita kuin hyödyllisten verbien taivutuksia. Aina kun ruutuun ilmestyi kukko, katsojan piti lausua ruudussa näkyvä sana ja painaa se mieleen.

 • Franz ja Kim – näe minut, veljeni!

  08.12.2013 Valokuvan voimaa

  Jakso 3 Valokuvan voimaa.

  Franz ja Kim-veli olivat pikkupoikina läheiset kuin kaksoset, mutta joutuivat kouluikäisinä eroon toisistaan ja kasvoivat eri perheissä. Isän kanssa kasvanut Kim-veli haluaa korjata syyllisyyttään siitä, ettei Franz ole saanut elää isän kanssa, ja vie veljen rakentamaan omaa suhdetta Espanjassa asuvaan isään. Jakso 3, Yle Teema, ma 17.2. klo 21 ja su 23.2. klo 20.15

 • Jukolan veljesten joulurymy päättyi ikävästi

  18.12.2012 Elävä arkisto

  Aleksis Kiven kertomus seitsemän veljeksen joulunvietosta Impivaarassa kiteytti suomalaisuroiden juhlaperinteen klassiseksi kaavaksi: ensin humallutaan, sitten painitaan, möykätään ja saunotaan, ja lopulta ilta huipentuu tappeluun ja katastrofiin.

 • Jenni Linturi: Isänmaan tähden

  29.09.2011 Elävä arkisto

  Kunnia, sankaruus ja rohkeus ovat tärkeimpiä teemoja Jenni Linturin esikoisromaanissa. Hän kyseenalaistaa yllättävästi ja taitavasti meidän piintyneet käsityksemme näistä hyveistä.

 • Marko Leino: Kotirauha

  17.03.2011 Elävä arkisto

  Nelikymppinen Sami Luoto on tavallinen perheenisä, joka haluaa vaimolleen ja tyttärelleen hyvää. Hänen unelmanaan on rakennuttaa perheelleen komea talo. Yksityisyrittäjänä Sami rakennuttaa omakotitaloja, mutta sitten iskee lama ja uhkaa suistaa hänet konkurssiin.

 • Asko Sahlberg: He

  15.02.2010 Elävä arkisto

  Kauna on huono opettaja. Kiusaamisesta, petoksesta ja ihmismielen arvaamattomuudesta kertoo Asko Sahlbergin He-romaani. Tarina sijoittuu Suomen sodan aikaan 1800-luvun alkuun.

 • Jänismetsällä

  28.08.2009 Elävä arkisto

  Jänismetsällä ei hötkyillä. Sen tietävät ylihärmäläisveljekset Matias ja Arto Peltonen, jotka ovat konkareita pupujahdissa. Tällä kertaa jahtiin mukaan on otettu myös jälkikasvua.

 • Mika ja Turkka Mali

  17.07.2009 Elävä arkisto

  Vuodesta 1978 yhdessä esiintyneet ja levyttäneet Malin veljekset ovat tunnettuja erityisesti Forssaan liittyvistä kappaleista ja Vladimir Vysotskin laulujen käännöksistä.

 • Kummeli: Puukon veljekset ja vaihto-oppilas Amerikasta

  06.07.2009 Elävä arkisto

  Misikanin poika tutustuu hämäläiseen menoon.

  Puukon veljekset saavat vaihto-oppilaan Amerikasta. "Misikanin" poika pääsee tutustumaan perin juurin hämäläiseen elämänmenoon.

 • Leena Parkkinen: Sinun jälkeesi, Max

  19.05.2009 Elävä arkisto

  Esikoisromaanin päähenkilöt Isaac ja Max ovat siamilaiset kaksoset, jotka syntyivät Saksassa 1899. Leena Parkkinen kirjoittaa heidän elämästään ympäri Eurooppaa esiintyvinä taiteilijoina aina vuoteen 1932.

 • Kummeli: Matti Näsä

  11.05.2009 Elävä arkisto

  "Jumankauta juu nääs päivää... ei ole huolen häivää,"

  "Jumankauta juu nääs päivää... ei ole huolen häivää," laulaa tamperelainen Matti Näsä, jolla on painavaa sanottavaa arkipäivän ilmiöistä.

Sivut