Hyppää pääsisältöön

fagotti

 • RSO kantaesittää Jaakko Kuusiston Konserton fagotille ja orkesterille

  13.04.2017 RSO

  Kuusiston Konsertto fagotille ja orkesterille kantaesitetään

  RSO kantaesittää Yleisradion Jaakko Kuusistolta tilaaman Konserton fagotille ja orkesterille [link:http://yle.fi/aihe/tapahtuma/2017/04/21/214-perjantaisarja-13;21.4.;standard;] Musiikkitalossa. Solistina esiintyy orkesterin oma soolofagotisti Otto Virtanen. Kapellimestari Anna-Maria Helsingin johdolla ohjelmassa on myös Sibeliuksen Rakastava-sarja ja Elgarin Enigma-muunnelmat.

 • Fagottivelho loitsii

  15.11.2016 Klassinen

  Levyarvostelu

  Sebastian Fagerlundin fagottikonsertto Mana on yksi viime vuosien tehokkaimpia suomalaisia soitinkonserttoja. Vaan eihän sitä juuri konsertissa kuule, joten onneksi fagottivelho Bram van Sambeek on saanut sen levylle, ja onneksi sille on löytynyt pariksi toinen innoittunut kappale, Kalevi Ahon fagottikonsertto vuodelta 2004. Tuloksena on levyllinen vetävää pörinää.

 • Fagotisti Laura Clewer: "Itselleni kaikista tärkeimpiä ovat teokset, joihin liittyy jokin henkilökohtainen muisto."

  02.11.2016 Klassinen

  Tutustu Sibelius-Akatemiassa opiskelevaan Lauraan.

  "Olen aina kokenut monipuolisuuden tärkeäksi ja halunnut nähdä musiikin parissa työskentelemisen monet puolet." Laura Clewer opiskelee fagotinsoittoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa kolmatta vuotta. Laura vieraili Kantapöydän opiskelijatreffeillä Musiikkitalon kahvilassa 2.11.2016.

 • 21.4. Friday series 13

  12.04.2016 RSO in English

  The FRSO premieres a Bassoon Concerto by Jaakko Kuusisto. Anna-Maria Helsing, conductor Otto Virtanen, bassoon Jean Sibelius: Rakastava Jaakko Kuusisto: Concerto for Bassoon and Orchestra Op. 35, fp (Yle commission) Edward Elgar: Enigma Variations BUY TICKET

 • 11.12. Chamber Music Concert 4 / The Art of Woodwind

  11.04.2016 RSO in English

  FRSO woodwinds take the stage in the December chamber music recital. Yuki Koyama, artistic planning and flute Jorma Valjakka, oboe Christoffer Sundqvist, clarinet Giuseppe Gentile, clarinet Otto Virtanen, bassoon Jukka Harju, French horn Otto Virtanen: Mouvements dansants de Saint Stéphane Jean Françaix: Wind Quintet No. 1 Jacques Ibert: Trois pièces brèves Leoš Janáček: Mládí BUY TICKET

 • 11.12. Kamarimusiikkikonsertti 4 / The Art of Woodwind

  07.04.2016 RSO

  Joulukuun kamarimusiikkikonsertissa esittäytyvät RSO:n puupuhaltajat. Yuki Koyama, taiteellinen suunnittelu ja huilu Jorma Valjakka,oboe Christoffer Sundqvist, klarinetti Giuseppe Gentile, klarinetti Otto Virtanen, fagotti Jukka Harju, käyrätorvi Otto Virtanen: Mouvements dansants de Saint Stéphane Jean Françaix: Puupuhallinkvintetto nro 1 Jacques Ibert: Trois piéces bréves Leoš Janáček: Mládí OSTA LIPPU

 • 21.4. Perjantaisarja 13

  06.04.2016 RSO

  Se kaipuun syvyys Una furtiva lagrimassa, sitkeä kasvu Kevätuhrissa, peikkojalkojen töminä Vuorenkuninkaan luolassa ja Jennifer Juniperin hippipulputus. Näiden ja monien muiden teosten ratkaiseva sävy syntyy fagotista. Mutta fagottikonserttoa ei usein kuule. Nyt sellainen tilattiin Jaakko Kuusistolta.

 • Fantastista fagotinsoittoa ja pohjoista varhaisromantiikkaa

  29.01.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Tukholma oli houkutteleva kohde 1800-luvun alun keskieurooppalaisille orkesterimuusikoille. Gustavianska operahuset sekä Drottningholms slottsteater, hovikapelli ja aktiivinen julkinen kulttuurielämä toivat työllistymismahdollisuuksia. Oman maan muusikoiden—kuten uuskaupunkilaissyntyisen klarinetistin Bernhard Henrik Crusellin—rinnalle Tukholmaan hakeutui useita hienoja taiteilijoita Keski-Euroopasta. Fagotisti Donna Agrell esittelee levyllisen Frans Preumayrille (1787–1853) sävellettyä musiikkia samanlaisella Grenser & Wiesner -fagotilla, jota tämäkin käytti.

 • Fagotti

  26.11.2015 Orkesterikone

  RSO:n fagotisti Tuukka Vihtkari esittelee soittimensa.

  Fagotti on matalaääninen puupuhallin, joka soi alhaalta voimakkaasti ja korkeammalta hiljaisemmin. Fagotin esi-isä oli jo barokin ajan soitin, mutta nykyinen fagotti kehitettiin 1800-luvulla isojen orkesterien tarpeisiin. RSO:n fagotisti Tuukka Vihtkari kertoo fagotista.

 • Uuden maailman musiikki valloittaa Korsholman

  28.07.2015 Yle Uutiset

  Korsholman Musiikkijuhlien vuoden 2015 teema on Uusi maailma. Amerikkalaista musiikkia on tarjolla kevyestä klassisempaan. Juhlan taiteellinen johtaja Henri Sigfriedsson on Amerikan musiikillisesta ihmemaasta innoissaan.

 • Jos haluat lapsesi musiikkiopistoon, valitse fagotti

  28.05.2015 Yle Uutiset

  Piano on säilyttänyt kestosuosikin aseman musiikkiopistoon pyrkijöiden keskuudessa. Sitä on myös vaikein päästä opiskelemaan. Sen sijaan useita puhaltimia pääsee soittamaan huomattavasti helpommin. Musiikkiopiston pääsykoetta varten voi treenata lauleskelemalla.

 • Viiksitimalit ja jänkäkurpat valtasivat konservatorion

  09.03.2015 Yle Uutiset

  Viiksitimalit, merikihut ja muut harvinaiset linnut lentävät lavalla Keski-Pohjanmaan konservatorion kaikkien aikojen suurimmassa produktiossa. Perjantaina kantaesityksensä saava Outolintu tuo näyttämölle sata soittajaa, laulajaa ja balettitanssijaa, Kiinan keisarin hovin ja kokkolalaisen koulun pihan. Ehdot ovat kovat ja aika käy vähiin.

 • Kontrafagotin soittajan toimi (velvollisuus soittaa myös fagottia)

  01.09.2014 RSO

  Koesoitto pidetään 18.11.2014 alkaen klo 15.30 ja 19.11.2014 alkaen klo 10.00 Helsingin Musiikkitalossa.

 • Kissa vieköön, mikä avauskonsertti!

  23.08.2013 Yle Uutiset

  Kemin kaupunginorkesterin syksy alkaa "Katti konsertissa"- lastenkonsertilla, jota tähdittää TV:n Pikku Kakkosesta tuttu Katti Matikainen Nakkirakki-ystävänsä kera.

 • Jari Tervo: Suomalainen ihmisoikeustaistelija

  15.10.2012 Yle Uutiset

  Suomen Työväenpuolueen kuntavaaliehdokas Johan Bäckman oli lahjakas fagotisti. Suomen ulkopoliittinen johto ja viranomaiset olisivat säästyneet monelta päänsäryltä, jos Bäckman olisi keskittynyt puhaltamaan instrumenttiinsa.

 • Toiveissa 2 miljoonan investoinnit

  20.09.2012 Yle Uutiset

  Lappeenrannan kulttuurilautakunta ei aristele listatessaan investointikohteita seuraaville vuosille. Kaikkea ei toivelistalta saada toteutukseen.

 • Puhaltajista pulaa

  04.07.2012 Yle Uutiset

  Nuorista puhallinsoittajista olisi kova tarve orkesterimusiikin parissa. Myös sinfoniaorkesterissa soittaminen on nykyisin nuorille harvinaista herkkua ja mahdollisuuksia kaivattaisiin lisää. Parhaillaan käynnissä oleva Limingan musiikkileiri on tehnyt alan pioneerityötä jo 46 vuotta. Puhallinsoittajien puute on huomattu myös Limingan musiikkiviikoilla Pohjois-Pohjanmaalla.

 • "Fagotti on sen ihmisen ääni, jonka koneisto on jyrännyt"

  01.11.2011 Klassinen

  Radion sinfoniaorkesterin soolofagotisti Otto Virtanen valmistautuu Dmitri Shostakovitshin 4. sinfonian vaativaan fagottiosuuteen. RSO ja venäläinen kapellimestari Tugan Sohijev esittävät Shostakovitshin neljännen Musiikkitalossa ke 2.11.2011 klo 19.

 • Naantali avasi kantaesityksellä

  07.06.2011 Yle Uutiset

  Naantalin Musiikkijuhlat käynnistyi tiistaina kantaesityksen voimin. Avajaiskonsertissa kuultiin säveltäjä Olli Kortekankaan uusi Pyhiinvaelluskantaatti.

 • Musiikkiopisto ilahduttaa lapsia ja vanhuksia

  19.11.2010 Yle Uutiset

  Pirkanmaan musiikkiopisto täyttää pyöreitä vuosia. Tämän viikon aikana musiikkiopisto soittaa Pirkanmaan alueella 40 keikkaa, saman verran kuin opistolla on kertynyt vuosia lasissa.

Sivut