Hyppää pääsisältöön

taidot

 • Juha Hietanen: Nettitaidot elinkautisvangin tasolla?

  05.09.2018 Yleisradio

  Jokainen voi auttaa digitalkoissa omalla tavallaan.

  Osallistuin ainutlaatuiseen Nettiä ikä kaikki -kampanjaan Kajaanissa.Tajusin miten valtava haaste koko yhteiskunnalla on edessään. Digitalkoot ovat soten kokoinen möhkäle, joka on hoidettava, tai meidän kaikkien käy huonosti.

 • "Anna kun minä hoidan, niin ei mene koko päivää" – onko tämä tuttu tunne, kun autat vanhempaasi digissä?

  29.08.2018 Digitreenit

  Mikrotukihenkilö, älä sorru näihin virheisiin.

  Moni auttaa ystäviään ja läheisiään digin maailmaan. Melkein huomaamatta tulee tehtyä virheitä, jotka lannistavat aloittelijan orastavan digi-innon. Vältä näitä virheitä, niin pääset itsekin vähemmällä!

 • Yle Oppimisen joulukalenteri 2017: Minä osaan!

  01.12.2017 Oppiminen

  Me kysyimme taidoista, asiantuntijat vastasivat.

  Kysyimme taidoista ja oppimisesta alan asiantuntijoilta. Mikä on tärkein taitosi? Minkä mielikuvitushahmon taidon haluaisit? Mitä opettaisit kaverille? Näin he vastasivat.

 • Notkea hammasteknikko ajaa partansa solmussa

  13.03.2015 Elävä arkisto

  Hammasteknikko Leon Moll on viimeisen päälle notkea mies. Hän osaa ajaa partansa kädet pään ympäri kierrettynä!

 • Hetkinen oli karkinhimoisten kolmasluokkalaisten unelmakisa

  04.12.2014 Elävä arkisto

  Koululaiset kisasivat karkkipalkinnoista Hetkinen-ohjelmassa

  Vuosina 2002–2008 esitetyssä Hetkinen-sarjassa kolmasluokkalaiset ympäri Suomen pääsivät mittelemään paremmuudestaan erilaisissa tarkkuutta ja hoksaamiskykyä vaativissa tehtävissä. Voittanut joukkue sai palkinnoksi koko luokalleen aimo annoksen karamelleja. Sarja muistetaan myös omalaatuisesta Terho-juontajastaan.

 • 1990-luvun suomirock venyi sankariheavysta kitarapoppiin ja eurodanceen

  03.12.2014 Elävä arkisto

  Jo suunnitellessani 1990-luvun suomirockista kertovaa sarjaa Hyvää yötä ja huomenta näkyi selvästi, että vuosikymmenen aikana yhtenäinen suomirock-ilmiö hajosi sirpaleiksi, uusi tekijäpolvi marssi esiin ja musiikin muodot moninaistuivat.

 • Näin perkaat kalan salamannopeasti

  17.07.2014 Elävä arkisto

  Kalakonsulentti umpiperkaa ahvenen ja fileoi särjen.

  Suoritetaan ahvenen umpiperkaus ja särjen fileointi. Ekoisti-ohjelman perkuumestarina toimii kalakonsulentti Ilkka Sailo Suomen Kalamiesten Keskusliitosta.

 • Äly sai haastajan tunneälystä

  31.01.2014 Elävä arkisto

  Psykoterapeutti Mikael Saarinen kertoo tunneälystä.

  Se on ollut olemassa niin kauan kuin ihminenkin, mutta nimen se sai vasta 1980-luvulla, kun psykologit kyseenalaistivat tavanomaiset älykkyystestit inhimillisen menestyksen mittarina. Nykyään siitä haetaan apua niin organisaatioiden johtamiseen kuin henkilökohtaiseen kasvuun.

 • Maailman paras telinevoimistelujoukkue esittelytehtävissä

  05.12.2013 Elävä arkisto

  Filmisepon vuoden 1945 katsauksessa esitellään telinevoimistelun liikkeitä. Esimerkkisuorituksista vastaa kolme vuotta myöhemmin miteltyjen Lontoon olympialaisten paras voimistelujoukkue.

 • Autismi on edelleen arvoitus

  18.11.2013 Elävä arkisto

  Keskustelua ja asenteita autismista 1990- ja 2000-luvulla

  Autismi on lapsuudessa alkava neurologinen kehityshäiriö, joka aiheuttaa ongelmia sosiaalisessa kanssakäymisessä ja viestimisessä. Sen perimmäiset syyt ovat edelleen tuntemattomia. Sairaudesta ei ole ulospääsyä, mutta jotkut autistit oppivat elämään lähes normaalia elämää.

 • Kaisa-, ysipallo- ja Straight pool -biljardikisoja sekä taitolyöntejä vuosien varrelta

  21.10.2013 Elävä arkisto

  Yhtä lajimuotoa pelataan lähinnä vain Suomessa.

  Biljardia on monta lajia. Elävän arkiston koosteessa esitellään kolme kilpalajia, joista yhtä pelataan lähinnä vain Suomessa. Koosteen loppukevennyksenä on biljardin taitolyöntinäytös vuodelta 1982.

 • Åke Blomqvist sen tajusi – hyvä tanssija saa naisia

  09.10.2012 Elävä arkisto

  Blomqvistin diskovideon on nähnyt yli 200 miljoonaa ihmistä.

  Opetusneuvos, diplomitanssinopettaja ja raittiusseuran jäsen Åke Blomqvist (1925-2013) opetti suomalaisille tanssia 1940-luvulta lähtien. Noin miljoona suomalaista kävi hänen tunneillaan, ja yli 200 miljoonan ihmisen arvellaan nähneen hänen kuuluisan discotanssivideonsa.

 • Kari Toivonen opettaa kravattisolmun

  08.11.2011 Elävä arkisto

  Kari Toivonen tuntee kravatit, solmiot ja niiden solmut. Ylen entinen uutisankkuri palasi eläkkeeltä jakamaan tietämystään Kirppis-ohjelmassa 2005.

 • Luistelukoulu

  14.12.2010 Elävä arkisto

  Amurin päiväkodin lapset käyvät luistelukoulua.

  Amurin päiväkodin lapset käyvät luistelukoulua. Luistelukoulun tarkoituksena on antaa luistelussa tarvittavat perustaidot.

 • Kesärenki Martti Ahtisaaren mailapoikana

  10.09.2010 Elävä arkisto

  Risto Arkimies sai swingoppia golfaavalta presidentiltä.

  Kesärenki Risto Arkimies pääsi kesäkuussa 2001 arvovaltaiseen oppiin, kun työkomennus kävi presidentti Martti Ahtisaaren mailapojaksi Nokialle.

 • Kesäkisojen oudot lajit

  17.11.2009 Elävä arkisto

  Suomen kesätapahtumat ovat tulvillaan mitä mielikuvituksellisimpia kilpailuja. Outoja lajeja on keksitty huvin vuoksi tai turismin vetonauloiksi. Osa on kestänyt aikaa, toiset ovat jääneet päiväperhoiksi.

 • Viheltävä Suhonen

  16.09.2009 Elävä arkisto

  Kari Suhonen voitti vihellyksen Pohjoismaiden mestaruuden 1970-luvulla. Kaksi vuosikymmentä myöhemmin titteli oli yhä hänellä, koska kilpailuja ei sen koommin ollut pidetty.

 • Stanley Cup Valtteri Filppulalle

  05.01.2009 Elävä arkisto

  Valtteri Filppulasta tuli Detroitin Stanley Cup –mestaruuden myötä seitsemäs suomalainen, jonka nimi on kaiverrettu himoitun pystin kylkeen.

 • Maailman paras vihta

  03.07.2008 Elävä arkisto

  Miten tehdään oikeaoppinen saunavihta?

  Kesällä sidotaan Suomessa vihta (tai vasta) poikineen. Mutta miten tehdään vihta oikeaoppisesti? Maailman paras vihta-lyhytelokuvassa Pentti Hakala opettaa mestarin ottein vihdan teon.

 • Pisan vino tulos

  25.09.2007 Elävä arkisto

  Paljon julkisuutta saaneen Pisa-tutkimuksen mukaan suomalaiset koululaiset ovat maailman ykkösiä. MOT kysyy, onko Suomen puhkikehuttu koulu todella maailman paras.

Sivut