Hyppää pääsisältöön

taide-elämä

 • Testaa, miten hyvin sovit kulttuuripiireihin

  19.12.2016 Kulttuuricocktail

  Testaa, miten pärjäät kulttuuripiireissä.

  Haluaisitko pärjätä paremmin taidetta käsittelevissä keskusteluissa? Miten omasta mielestäsi sovit kulttuuripiireihin? KulttuuriCocktail teki yhteistyössä Suomen parhaimpien asiantuntijoiden kanssa testin, jossa voit tutkia soveltuvuuttasi niin sanottuun taideskeneen.

 • Tolkku ja ihmisen hinta

  18.02.2016 Kulttuuri

  Kaikella on hinta, sinullakin

  Kaikella on hinta, sinullakin

 • Kauneus vaikuttaa aivoihimme rakkauden tavoin

  04.02.2016 Puoli seitsemän

  Kauneus vaikuttaa hyvinvointiimme rakastumisen tavoin.

  Brittiläinen neurologin(neuroesteetikko) tutkimus osoittaa, että kauniit asiat vaikuttavat hyvinvointiimme parhaimmillaan yhtä voimakkaasti kuin yltä päätä rakastuminen.

 • Kun viemäröinti on taidetta

  10.12.2015 Kulttuuri

  Turner Prize on yksi maailman seuratuimmista palkinnoista

  Turner Prize on yksi maailman seuratuimmista palkinnoista

 • Kulttuuri liikkuvassa maailmassa

  22.05.2015 Kulttuuri

  Kultakuumeen erikoislähetys Maailma kylässä -festivaaleilta

  Maailma kylässä -festivaaleilla keskustellaan lauantaina 23.5.2015 klo 13-15 kulttuurista liikkuvassa maailmassa. Kultakuumeen suoran lähetyksen aloittaa paneelikeskustelu, johon osallistuvat Kiasman tuleva johtaja Leevi Haapala, kuraattori Marita Muukkonen, kuvataiteilija Kalle Hamm, sekä Karri Miettinen, eli räppäri Paleface. Lisäksi ohjelmassa kuullaan haastattelut egyptiläiseltä protestilaulajalta Ramy Essamilta, algerialaiselta laulajalta Aziza Brahimilta sekä Helsinki-Cotonou Ensemblen Janne Haloselta.

 • Museounelmointia

  12.12.2014 Kulttuuri

  Taidemuseo on aina sovittanut itseään taiteen muuttuviin muotoihin, mutta samalla instituutio on määritellyt millaista taidetta voi tehdä. Haluatko, että taidemuseo olisi pölyisen arvokas taiteen palatsi vai lasisen läpinäkyvä virtuaalitila. Kerro minkälainen olisi tulevaisuuden taidemuseo!

 • Taiteiden yönä humalluttiin, mutta myös taiteesta ja kulttuurista

  20.08.2012 Elävä arkisto

  Taiteiden yön tapahtumia eri puolilla Helsinkiä vuonna 1992.

  Helsingin Juhlaviikkojen ja Ylen taideohjelmien yhteisprojekti esittelee Taiteiden yön tapahtumia eri puolilla Helsinkiä vuonna 1992. Tapahtumaa arvosteltiin jälkikäteen kaoottiseksi. Pahennusta aiheuttivat erityisesti kaduilla heiluneet humalaiset alaikäiset.

 • Hannu Väisänen: Kuperat ja koverat

  04.03.2010 Elävä arkisto

  ”Ota mahla kaikkialta, nuole hunaja joka hetkestä.” Lainaus kuvastaa hyvin trilogian päätösosaa. Nyt Antero on Kuvataideakatemiassa ja edelleen ahmii kaiken joka hetkestä.

 • Korpitaiteilija Reidar Särestöniemi

  08.09.2006 Elävä arkisto

  "Haluan ilmaista itseäni töissäni ja elää niissä elämääni. Maalaus on ainoa konsti, jolla puran aggressioni, toiveeni ja pettymykseni."

 • Helene Schjerfbeckin kuvissa vähemmän oli enemmän

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Helene Schjerfbeck (1862–1946) kuuluu Suomen merkittävimpiin taidemaalareihin, ja hän on tullut tunnetuksi myös Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Schjerfbeckin elämän ja kuvien äärellä ovat kirjailija Rakel Liehu ja toimittaja Pirkko Peippo.