Hyppää pääsisältöön

nuolenpääkirjoitus

 • Viimeinen kaukiö — eli paikkaseutuja, aikalähiöitä ja muita muistoja, iloisia ja ei

  10.10.2016 Näkökulmat

  Asumisesta, ajasta ja ystävyydestä

  Varmaankin monet sadat korppukahvit (kanelikorppuja, joista opin silloin pitämään ja pidän edelleen, aivan sikana) tuli siellä yhdessä juotua pirtinpöydän ääressä, pähkäillen kaikkea mahdollista, mm. muuttoa Norjaan öljynporauslauttasukeltajaksi, tai emigroitumista Englantiin tai Australiaan.

 • Ovatko emojit sukua hieroglyfeille, karttamerkeille vai kanjeille?

  27.11.2015 Kulttuuri

  Emojit maailman kirjoitusjärjestelmien historiassa.

  Emojit ovat nopeasti kehittyneet luontevaksi osaksi nykyajan ihmisten kommunikaatiota. Mutta millaisen historiallisen jatkumon osa ne ovat? Maailman kirjoitusjärjestelmien tuntija Klaus Karttunen pohtii, ovatko emojit sukua nuolenpäille, uskonnollisille symboleille vai karttamerkeille.

 • Muinaisen Assyrian suurvallan vaiheita

  14.11.2011 Elävä arkisto

  Assyria oli antiikin Kreikan ja Rooman veroinen valtio, joka vaikutti 2000 vuoden ajan Mesopotamiassa, Kaksoisvirtain maassa. Aaro Söderlundin toimittamassa 10-osaisessa sarjassa käydään läpi Assyrian suurvallan yhteiskuntaa, elämää, tiedettä ja kulttuuria.

 • Lättähattuja Kaksoisvirran maassa

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Nuoriso ei ollut muinaisessa Mesopotamiassa sen hyvätapaisempaa kuin myöhemminkään. Lättähattuja vaelteli tarunomaisen Baabelin kaduilla, ja nuoria vetelehti julkisilla paikoilla.