Hyppää pääsisältöön

osakkeet

 • Ei lasten selkänahasta – Miten varmistan, että sijoitukseni ovat vastuullisia?

  22.11.2018 Oppiminen

  Millaista liiketoimintaa haluat tukea?

  Vastuullisesta sijoittamisesta puhutaan yhä enemmän, mutta miten yksittäinen piensijoittaja voi käytännössä vaikuttaa siihen, etteivät tuotot tule lapsityövoimasta tai ilmastonmuutoksen edistämisestä? Tässä muutama täsmävinkki sekä osake- että rahastosijoittajalle.

 • Tonni ylimääräistä rahaa – mitä aloittelevan sijoittajan kannattaa ostaa?

  15.11.2018 Oppiminen

  Kannattaako sijoittaa rahastoon vai osakkeisiin?

  Sijoittamisesta puhutaan nyt kaikkialla, ja moni pohtii pörssiin suuntaamista, muttei oikein tiedä miten aloittaa. Näillä seitsemällä askeleella pääset hyvään alkuun. Jos tilillä on tonni sijoitusta varten, sen voi käyttää esimerkiksi rahastoihin tai osakkeisiin. Vinkkejä antaa toimittaja ja sijoitusbloggaaja Julia Thurén.

 • Keskustele tässä pörssinäkymistä!

  07.11.2018 Yle Radio 1

  Kuinka piensijoittajan kannattaa nyt toimia?

  Kuinka piensijoittajan kannattaa nyt toimia?

 • Suomi menettänyt osingonpesuun yli miljardin euron verotulot – Monet osingonsaajat jäävät piiloon verottajalta

  22.10.2018 MOT

  Osakkeita kaupataan edestakaisin osinkopäivän ympärillä.

  Verotuloja on jäänyt saamatta osinkoihin liittyvien sijoituskikkailujen takia jopa yli miljardi euroa vuoden 2005 jälkeen. Sijoittajat pesevät osinkoja verovapaiksi muun muassa siirtämällä osakkeita yhdysvaltalaisille eläkerahastoille.

 • Testaa taloustietosi – oletko sijoitusnero vai konkurssikypsä?

  13.09.2017 Puoli seitsemän

  Ovatko talouden peruskäsitteet hallussasi?

  Suomalaisten kyky lukea taloutta on maailman huippua: vain ranskalaiset päihittävät meidät OECD-maiden vertailussa. Puoli seitsemän kokosi kymmenen kysymyksen testin, jossa täytyy sekä laskea yksittäisiä tapauksia että miettiä isompia kokonaisuuksia. Testaa, kuinka itse pidät lukua euroista, lasket prosentteja ja tajuat rahan arvon!

 • 10 vinkkiä aloittelevalle sijoittajalle

  29.08.2016 Oppiminen

  Pienelläkin rahasummalla pääsee sijoittamisen alkuun

  Oletko harkinnut sijoittamista? Kannattaako sijoittaa rahastoihin vai pörssiosakkeisiin? Milloin kannattaa ostaa, milloin myydä? Miten hoituu verotus? Tässä 10 vinkkiä aloittelevalle sijoittajalle.

 • Naiset ja raha

  01.09.2010 Elävä arkisto

  Leila Simonen on tutkinut naisten suhdetta rahaan.

  Monet naiset säästävät pahan päivän varalle ja pankkitilille, kun oikeasti kannattaisi säästää hyvän päivän varalle ja laittaa rahat viisaasti poikimaan -kuten miehet usein tekevät.

 • Koneen Pekka Herlin pohtii omistajan roolia yrityksessä

  24.09.2009 Elävä arkisto

  Koneen Pekka Herlinin haastattelu

  Vuonna 1991 tehdyssä ohjelmassa hissiyhtiö Koneen hallituksen puheenjohtaja Pekka Herlin kertoo oman näkemyksensä omistajuudesta ja omistajan roolista pörssiyhtiössä toimittaja Timo-Erkki Heinon haastattelussa.

 • Viikinkien riskiretket ja Islannin pankkikriisi

  06.10.2008 Elävä arkisto

  Satujen saaren pankkivetoinen talous horjui syksyllä 2008.

  Islannin hallitus sosialisoi syyskuussa 2008 maan kolmanneksi suurimman pankin Glitnirin. Satujen saaren pankkivetoinen talous horjui muutenkin, kun kansainvälisen finanssikriisin laineet löivät Atlantin yli, kertoo MOT-ohjelma.

 • Ilkamat: Pörssinoteeraukset

  13.04.2007 Elävä arkisto

  "Suomen höyrylaiva satakahdeksantoista myyty yksi, Stockman satakaksikymmentä satakaksikymmentäkaksi... Muistatteko, kun radiosta tuli vielä arvopaperi ja pörssinoteeraukset?