Hyppää pääsisältöön

kirvesmiehet

 • Epilogi – Mitä Sadan vuoden talolle kuuluu nyt?

  22.12.2017 Sadan vuoden talo

  Taloprojekti on nyt taakse jäänyttä elämää.

  Sadan vuoden talon viimeisestä kuvauksesta on kulunut nyt puoli vuotta. Pöly on laskeutunut. Paitsi sosiaalisessa mediassa, jossa kysellään, mitä talolle tapahtui talon valmistumisen jälkeen.

 • Sadan vuoden talo -blogi: 10. Miljoona meni, mutta tulipahan Suomen hienoin talo

  21.12.2017 Sadan vuoden talo

  Lopputulos on unelmieni täyttymys – joskin kallis sellainen

  Nykyisin, kun kaikkea tuntuu arvotettavan vain taloudellisin perustein, on hyvä muistaa, että elämä on kuitenkin - ja mielestäni erityisesti - paljon muutakin kuin rahaa. Sain taloprojektin aikana sellaisen elämänkokemuksen, jollaisesta en osannut enää edes haaveilla.

 • Sadan vuoden talo -blogi: 9. Sauna on pyhä paikka, mutta siellä kuumenevat tunteet

  13.12.2017 Sadan vuoden talo

  Talon saunan suunnittelussa pidin pääni

  Olen monessa asiassa uskonut neuvonantajia ja vaihtanut oman, joskus vahvankin mielipiteeni, kun on ratkaistu joitain talomme rakennustapoja. Mutta saunan suunnittelemisessa ja rakentamisessa pidin pääni. Sauna kun on minulle pyhä ja tärkeä paikka.

 • Sadan vuoden talo -blogi: 6. Dale tietää kaiken – joten muut eivät

  22.11.2017 Sadan vuoden talo

  Vastaava timpuri tietää kaiken, eikä epäröi kertoa sitä.

  Dale näkyy tietävän kaiken eikä epäröi kertoa sitä muille. Suoraan ja kainostelematta. Sen takia ja erityisesti muiden ammattilaisten, mukaan lukien arkkitehti, neuvomisella on joihinkin heistä romahduksen partaalle ajava vaikutus, vaikka Dale pohjimmiltaan tarkoittaa pelkästään hyvää. Ainakin minulle, sillä timpurimme ajattelee rakennuskustannuksiani. Minun parastani.

 • Sadan vuoden talo -blogi: 2. Unelma, joka vei mieheltä unet

  25.10.2017 Sadan vuoden talo

  Tietämättömällä rakennuttajalla on harteillaan kaikki riskit

  Olin lähdössä urakkaan, jollaiseen vain täydellinen tietämättömyys antoi itsevarmuuden. Olisin välttynyt lukuisilta unettomilta öiltä, jos insinöörit olisivat tuolloin vielä kertoneet, että pakkomielteeni sata vuotta kestävästä talosta, johon home ei tule koskaan pesimään, edellyttää valtavan määrän oikeita valintoja ja syvät taskut.

 • Lauri Viidan Pispala on kuin Luojan palikkaleikki moreenipenkereellä

  18.01.2008 Elävä arkisto

  Mökin sai tehdä mielensä mukaisen

  Kirjailija Lauri Viita piirtää pääteoksessaan Moreeni omaperäisen ja elävän kuvan Pispalan rakentajista ja rakennusvaiheista.

 • ME-heittäjä Jorma Kinnunen

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Paavo Noponen tapasi ennätysmiehen Saarijärven juhannuskisoissa. "Jos ei paikat hajoa, niin muutkin joutuvat heittämään keihästä tosissaan", tämä arveli tulevista koitoksista.

 • Jorma Kinnusen ME-heitto

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Jorma Kinnunen palautti suomalaisen keihäänheiton ME-lukemiin ensi kertaa sitten 50-luvun. 27-vuotias kirvesmies kiskaisi 92.70 metriä kesäkuussa 1969.

 • Kirvesmies

  03.04.2006 Oppiminen

  Kirvesmiehen ammatti on monipuolinen.

  Helsinkiläinen Ville Viskari aikoo rakennusalalle. Miten Ville pärjää viikon espoolaisella rakennustyömaalla? Onko Villestä kirvesmieheksi?