Hyppää pääsisältöön

elämän tarkoitus

 • Itsevarmuus syntyy intohimosta

  15.03.2017 Vaakakapina

  Odotatko että elämä alkaa? Onnellisuus on intohimoa elämään.

  Lopetetaan sitkuttelu ja mutkuttelu, ja annetaan mennä!

 • Ja nyt jotain aivan muuta: Monty Pythonin elokuvauran alku ja loppu Teemalauantaissa 4.6.

  03.06.2016 Yle Teema

  Kahden elokuvan illassa Paremmat pilat ja Elämän tarkoitus.

  Kesäkuu aloitetaan elämän tarkoitusta pohtien, asiantuntevimmassa mahdollisessa seurassa. Monty Python -porukan elokuvat ovat vuosilta 1971 ja 1983. Paremmat pilat oli elokuvista ensimmäinen, Elämän tarkoitus viimeinen.

 • Monty Python – Elämän tarkoitus

  22.04.2016 Yle Teema

  Syntymästä kuolemaan kaikkia pyhiä arvoja rienaten

  Klassinen koomikkoryhmä palasi viimeisessä elokuvassaan tv-sarjojensa sketsilähteille löytäen jokaiselle jotain kauhisteltavaa ja kaikille sammioittain naurunaiheita.

 • Etsitkö elämällesi tarkoitusta?

  20.10.2015 Nyt tai ei koskaan

  Mitä ajatuksia Annin jakso herätti?

  Tunnetko olevasi tuuliajolla? Koetko olevasi odotustilassa -- vaikka et edes tiedä mitä odotat? Tuntuuko elämä välillä tyhjältä tai turhalta?

 • Q-teatterin loistava Jälkeenjäävät kysyy, kenen elämää me elämme

  18.09.2015 Kulttuuri

  Jani Volasen ohjaus on iso kokemus.

  Kokovartalokramppi siitä seurasi. Nimittäin Q-teatterin uudesta näytelmästä Jälkeenjäävät. Kaksi tuntia ja risat huutonaurua, vatsaa kiristävää mustaa surua, lamauttavaa myötähäpeää, vinhasti sinkoilevia ajatuksia, ihmetystä ihmisen luovuuden äärellä, yllätyksiä yllätyksien perään.

 • 50-vuotias nainen on itsevarma ja elämäänsä tyytyväinen

  06.03.2015 Elävä arkisto

  Kahdeksan naista kertoo, miltä tuntuu olla keski-ikäinen

  "Eräänä kauniina päivänä huomaat olevasi keski-ikäinen", kertoo 48-vuotias Mikaela Weurlander. Hän päätti tehdä dokumentin siitä, miten naiset kokevat vanhenemisen ja keski-ikäisyyden. Syntyi dokumentti Hei, nainen! (2009), jossa Weurlander tapasi kahdeksan ruotsinkielistä naista maalta ja kaupungista ja pyysi heitä kertomaan ajatuksiaan itsestään, rakkaudesta, elämästä ja vanhenemisesta.

 • Britannian omituiset mutta onnelliset ihmiset

  24.09.2014 Elävä arkisto

  Metsässä hiiviskelevä Robin Hood, romuilija, luolamies, tonttuharrastaja, tekokuubongari sekä peruna-absolutisti. Mikä heitä kaikkia yhdistää? Ainakin se, että he kaikki ovat selvästi onnellisempia kuin tavanomaisesti käyttäytyvät ihmiset. Juhani Mäkelä esitteli vuoden 1988 A-studion Maailmankuvissa varsin omalaatuisia harrastuksia omaavia ihmisiä Britanniassa.

 • Zulussa tarjotaan mehua ja ajankohtaisia ilmiöitä

  23.04.2014 Elävä arkisto

  ”Otatko mehua?”, kysyy Henna Vänninen, kun Olavi Uusivirta ohjaa vieraat istumaan. Nuorten keskusteluohjelma Zulussa keskustellaan ajan ilmiöistä, politiikasta ja vaikka rakkaudesta. Vuonna 2003 ja 2004 nauhoitettua ohjelmaa tehtiin villasukat jalassa ja rennolla otteella.

 • Mindfulness - havainnoi tunteesi

  19.02.2014 Elämä

  Miksi emme osaa olla onnellisia, vaikka meillä on jo kaikkea? Onko onni esimerkiksi isompi asunto tai parempi työpaikka? Olemme harvoin tyytyväisiä siihen, mitä meillä jo on tai siihen elämään jota nyt elämme.

 • Suomen laiskin mies

  25.10.2013 Elävä arkisto

  Suomi-ilmiö tapasi Esa Granrothin Oulun Granlandissa 2005.

  Miksi kantaa uusi joulukuusi joka vuosi sisään, kun yhdellä ja samalla voi pärjätä yli 30 vuotta? Suomi-ilmiö-ohjelmasarja kävi tapaamassa Suomen laiskimmaksi mieheksi tituleerattua Esa Granrothia Oulussa ”Granlandissa” vuonna 2005.

 • Mikä suomalaista ahdisti vuonna 1982?

  10.10.2012 Elävä arkisto

  Reportaasi alkaa alastoman naisen pukemisella

  Tulevaisuus, poliisit, sodan uhka, yksinäisyys ja pimeys ahdistivat vuonna 1982. Tämä tosin selviää vasta sitten, kun kolme miestä on yrittänyt pukea alastoman naisen koskematta tähän.

 • Rölli lähtee etsimään elämän tarkoitusta

  19.06.2012 Elävä arkisto

  Lopulta Rölli on ollut matkalla jo 800 vuotta.

  Rölli keskustelee Metsänhengen kanssa elämän tarkoituksesta.

 • Alussa mieli loi jumalan?

  20.04.2011 Elävä arkisto

  Kognitiotieteen, psykologian ja uskovan näkökulmia uskoon.

  Mistä usko syntyy? Onko jumala vain ihmismielen luomus? Tutkittu juttu -ohjelmassa tarkastellaan uskon arvoitusta kognitiotieteen ja psykologian kautta sekä uskovan näkökulmasta.

 • Mikael Jungner sukelsi syöpään

  15.01.2009 Elävä arkisto

  Sairastuminen sysäsi liikkeelle muutoksen

  "Mitä ikinä tapahtuukaan, päättää jokainen ihminen itse, miten siihen suhtautuu", sanoo vakavaan sairauteen sukeltanut ja sen kautta elämänmuutoksen läpikäynyt Mikael Jungner.

 • Kolmas Nainen ja Festival Strings

  22.10.2007 Elävä arkisto

  Suomirockin 90-luvun pohjalaiset toivot esiintyvät jousiryhmän säestyksellä Turun Down By The Laituri -festivaalissa vuonna 1994.

 • Lipponen ja näkymätön mies

  28.08.2007 Elävä arkisto

  Akkulatureissa joutuivat tiukkaan kuulusteluun mm. pankin konkurssiin ajanut näkymätön mies sekä SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen.

 • Hemingwayn Andalusiaa – valoa, varjoa ja härkätaisteluita

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Kirjailija Ernest Hemingwayn jäljillä Etelä-Espanjassa 1969

  Kirjailija Ernest Hemingwayn jäljillä Etelä-Espanjassa 1969. Matka alkaa Málagan Churrianasta, La Cónsulan huvilalta, jossa Hemingway viimeisteli muistelmateostaan ja vietti viimeistä onnellista kesäänsä.