Hyppää pääsisältöön

helvetti

 • Katja Kettu: Lällällää, helvettiäpä ei ole

  17.03.2017 Kirjojen Suomi
  Minulta kuoli hiljattain mummo. Kirsti Inkeri Heikkinen. Sinänsä Kirsti Inkerin kuolemaan ei liittynyt mitään tavatonta, mutta kuolema pistää miettimään mahdollisuutta kuolemanjälkeisestä olotilasta. Elo ilman jumaluutta on kolkkoa ja ankaraa, kun tulee kysymys kuolemasta ja olemisen rajallisuudesta, Katja Kettu kirjoittaa kolumnissaan.
 • Säilykepurkkitapaus

  28.09.2016 Näkökulmat
  Tongittiin pellosta esiin soikea, hartsipeitteinen purkki, omituisesti hehkuva. Olisi avattu siinä heti paikalla, mutta maatalouslomituksen harjoittelijanplanttu vaati, että piti toimittaa museovirastolle. Muinaismuistolakiin viitaten. Niinpä purkki kiikutettiin Museovirastolle...
 • Uskoon tulemisen kautta jäseneksi – esittelyssä viisi uskonnollista yhteisöä

  01.10.2015 Elävä arkisto
  Vuonna 1968 tehty dokumentti He uskovat toisin perehtyi viiden vapaan uskonnollisen yhteisön toimintaan ja periaatteisiin. Tarkastelussa olivat adventtikirkko, vapaakirkko, helluntailiike, Jehovan todistajat ja mormonikirkko.
 • Wicca saa tehdä mitä haluaa, kunhan ei vahingoita

  03.08.2012 Elävä arkisto
  Wicca on uuspakanallinen luonnonuskonto, jonka kannattajia arvioidaan olevan useita satoja Suomessa. Osa wiccoista harjoittaa myös magiaa. Wicca yhdistetään usein saatananpalvontaan, mutta sen kannattajat eivät usko helvettiin.
 • Taivaasta ja helvetistä ropisi muodostelmaluistelun kultaa

  13.01.2012 Elävä arkisto
  Helsinkiläinen Rockettes-ryhmän esitys Heaven Or Hell arvosteltiin maailman parhaaksi muodostelmaluistelun MM-kotikisoissa 2011. Suomeen tuli samalla jo toinen peräkkäinen kaksoisvoitto, sillä hopean kaappasi helsinkiläinen Marigold piraattiaiheisella ohjelmallaan.
 • Viimeinen tuomio

  05.11.2009 Elävä arkisto
  Oululaisen Mikael Toppeliuksen hurjat apokalyptiset maalaukset ovat kylväneet Haukiputaan kirkkoväen keskuuteen Jumalan ja helvetin pelkoa vuodesta 1777 alkaen.
 • Hantta toivottaa helvetin hyvää yötä

  14.11.2008 Elävä arkisto
  Hannele "Hantta" Krause eli Wilma Schlizewski nousi julkkikseksi käytettyään voimasanaa valtakunnallisessa tv-lähetyksessä vuonna 1984.