Hyppää pääsisältöön

epäily

 • Voiko mihinkään luottaa?

  30.10.2016 Kulttuuri

  Malin Grahn-Wilderin toimittama kirja skeptisismistä

  Malin Grahn-Wilderin toimittama kirja skeptisismistä

 • Kyllikki Saaren surma jäi ikuiseksi arvoitukseksi

  09.09.2016 Elävä arkisto

  Selvittämätön murha sai valtakunnalliset mittasuhteet.

  Kyllikki Saari surmattiin Isojoella 17. toukokuuta 1953, kun hän oli palaamassa polkupyörällä kotiinsa hengellisestä nuorisotilaisuudesta.

 • 3. ¡Aprender una lengua!

  15.12.2015 Oppiminen

  Pyytäminen ja neuvominen, ajan adverbit, Espanjan kielet

  Tässä osassa opit pyytämään, neuvomaan ja kysymään. Kieliopissa opiskellaan muun muassa ajan adverbejä. Lopuksi tutustutaan Espanjassa puhuttuihin kieliin ja kieltenopiskeluun.

 • Ja anna meille meidän velkamme anteeksi

  12.11.2015 Yle TV1

  Nuori Inger halusi papiksi yli 40 vuotta sitten.

  Kun nuori Inger halusi papiksi, vastustettiin Ruotsissa juuri tuolloin naispappeutta kiivaimmin.

 • Epäilyttävät Movember-viikset kasvatetaan hyvään tarkoitukseen

  25.11.2014 Elävä arkisto

  Vuonna 2003 Australiasta leviämään lähtenyt Movember-kampanja haastaa miehet ympäri maailman kasvattamaan viiksiä marraskuun ajan. Viiksi-kampanjoinnin tarkoituksena on lisätä tietoisuutta miesten syöpäriskeistä sekä kerätä rahaa syöpätutkimukseen. Movember-keräys on herättänyt myös epäilyjä, koska kerättyjen rahojen päätymistä luvattuun osoitteeseen ei ole pystytty seuraamaan tai täysin todentamaan.

 • Maailman suurimmalla lumilinnalla valkaistiin punaista Kemiä

  29.11.2013 Elävä arkisto

  ”Jos tämä ei ole luovaa hulluutta niin sitten ei ole mikään”

  ”Jos tämä ei ole luovaa hulluutta niin sitten ei ole mikään”, kulttuuriministeri Claes Andersson puhui väkijoukolle Lumilinnan avajaisissa helmikuussa 1996.

 • Professori Atte Korhola ja hölmöläisten ilmastonmuutos

  11.11.2013 Tiede

  Luennon kritiikki

  Kuuntelin Helsingin yliopistolla ympäristömuutoksen professori Atte Korholan luennon ilmastonmuutoksesta. Se oli pysäyttävä. Se oli ainutlaatuinen. Se oli uskomatonta sotkua. Aivan pahimpaan ilmastoskeptikkotyyliin, kirjoittaa tiedetoimittaja Pasi Toiviainen.

 • Tuhopoltto tuhosi Turun Mini-Hinta-tavaratalon

  08.11.2013 Elävä arkisto

  Räjähdysmäinen tulipalo tuhosi Turussa Mini-Hinta-tavaratalon maan tasalle marraskuussa 1983. Amerikkalaistyyppiseksi alennustavarataloksi luonnehdittu liike oli avattu vain muutama päivä aiemmin. Pyromaanin sytyttämä palo levisi raivoisasti ja alle tunnissa koko rakennus oli romahtanut. Ostoksilla olleet kaksi palomiestä ehtivät evakuoimaan muut asiakkaat ajoissa ulos.

 • Ilmastojournalismin kriisi – Osa 2: tapaus Iltalehti

  16.09.2013 Tiede

  Hidastuiko ilmastonmuutos todella?

  Englantilainen Daily Mail ja tämän vanavedessä Iltalehti uutisoivat ilmastonmuutoksen hidastuneen puolella, mutta väite perustuu vääriin numerotietoihin.

 • Kymmenen hutia ilmastonmuutoksesta

  07.08.2013 Tiede

  Ilmastonmuutos on saanut uuden epäilijän

  Ilmastonmuutos on saanut uuden epäilijän, tietokoneasiantuntija Petteri Järvisen. Blogissaan Järvinen kuitenkin lyö huteja, arvioi tiedetoimittaja Pasi Toiviainen.

 • YLE, HS ja ilmastojournalismin kriisi

  04.08.2013 Tiede

  Ilmastonmuutoksen käsittelystä mediassa

  YLEn A-studio ja verkkouutiset kertoivat äskettäin (29.7.), että ilmastonmuutos on pysähtynyt. Jutuissa jopa hämmästeltiin, että Suomen ”hallituksella ei ole suunnitelmia sen varalle, että ilmasto jäähtyisikin”. Tästä alkoi pienimuotoinen kohu, kun esimerkiksi Helsingin Sanomat reagoi uutiseen ensin ”tyrmistyneenä” (30.7.) ja sitten (1.8.) tilannetta selkiyttämään pyrkineellä juttukokonaisuudella. Valitettavasti selkeytyksistäkin jäi selkeys kauas. Kaikesta päätellen suomalainen ilmastojournalismi on kriisissä. Me olemme pulassa.

 • Dominick Arduin katosi yrittäessään hiihtää Pohjoisnavalle

  15.11.2012 Elävä arkisto

  Arduinia ei koskaan löydetty

  Ranskalaissyntyinen, vuonna 1988 Ivaloon muuttanut Dominick Arduin yritti ensimmäisenä naisena hiihtää yksin jäätikön yli maantieteelliselle Pohjoisnavalle. Ensimmäisen yrityksen jälkeen lähes kaikki Arduinin varpaat jouduttiin amputoimaan. Toisella yrityksellä hän katosi, eikä häntä koskaan löydetty.

 • Pepe ja muut kuvahait videoliigan jäljillä

  25.10.2012 Elävä arkisto

  Jatkoa sarjalle Kuka uskoo haikaraa

  Kuka uskoo haikaraa -sarjasta tuttu Pepe päätyy sattumalta uuteen seikkailuun ollessaan valokuvausleirillä. Tällä kertaa Pepe pääsee videoita laittomasti kopioivan ja levittävän videoliigan jäljille suorittaessaan valokuvauksen kurssitehtäviä. Vyyhteen sotkeutuvat myös muutamat Pepen kaverit sekä kaksi lomailevaa poliisia.

 • Tapaus Enkeli-Elisa

  18.07.2012 Elävä arkisto

  Itsemurhatarina paljastui huijaukseksi.

  Koulukiusaamisen johdosta itsemurhan tehneen viisitoistavuotiaan Elisan tarina oli koskettava, tärkeä ja raadollinen. Koko kansan huomion tarina sai kuitenkin vasta Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen jutun myötä. Enkeli-Elisa paljastui huijaukseksi.

 • Amerikansuomalainen majuri kävi ufossa

  08.11.2011 Elävä arkisto

  Wayne Aho tapasi avaruusolioita ensi kerran vuonna 1957.

  Majuri Wayne Aho tapasi vuodesta 1957 alkaen lentävien lautasten henkilökuntaa moneen otteeseen. Vieraillessaan Suomessa vuonna 1965 "ufojen pr-mies" vakuutti vieraiden olevan ystävällismielisellä asialla.

 • Ulvilan surma

  12.10.2011 Elävä arkisto

  Ulvilan murha

  Ulvilalainen Jukka S. Lahti surmattiin julmasti kotonaan joulukuisena yönä 2006. Myös vaimo Anneli Auer vahingoittui veitseniskuista. Vaimon kertoman mukaan surmaaja oli taloon tunkeutunut tuntematon mies.

 • A-talk: Voita pöytään!

  17.09.2010 Elävä arkisto

  Keskustelu hiilihydraateista ja rasvoista syksyllä 2010

  Rasvakeskustelu kiehuu kuumana. Vuosikymmenien aikana suomalaiset ovat oppineet vähentämään rasvan käyttöä. 70-luvulla aloitetussa Pohjois-Karjala-projektissa kansalle opetettiin, että etenkin eläinperäiset rasvat lihottavat, tukkivat verisuonia ja aiheuttavat sydänsairauksia. Voita vai margariinia. Hiilihydraateista ja rasvoista puhuvat syksyllä 2010 THL:n pääjohtaja Pekka Puska,professori Kari Salminen, kirurgi Taija Somppi ja dosentti Mikael Fogelholm.

 • Kadonneet: Antero Harju

  10.09.2010 Elävä arkisto

  Hämeenlinnalainen liikemies katosi keväällä 1990.

  Hämeenlinnalainen liikemies Antero Harju katosi vuonna 1990. Keväällä 2010 poliisi vangitsi miehen epäiltynä Harjun taposta. Omaisille tärkeäintä olisi, että Antero löytyisi.

 • 9/11 - viikko iskujen jälkeen

  30.08.2010 Elävä arkisto

  Viikko New Yorkin terrori-iskujen jälkeen

  Viikko New Yorkin terrori-iskujen jälkeen omaisten toivo kadonneiden löytymisestä ei ole vielä hiipunut. Isänmaallisuus ja tahto rangaista syyllisiä on noussut kansalaisten mielissä.

 • Kadonneet: Timo Suikkanen

  26.08.2010 Elävä arkisto

  Katosi pikkujouluristeilyllä kohti Tukholmaa 1998

  Ruokolahtelainen rakennusmestari Timo Suikkanen katosi vuonna 1998 laivamatkalla Helsingistä kohti Tukholmaa. Oli pikkujoulusesonki ja Suikkanen oli varannut matkaan rahaa tavallista enemmän.

Sivut