Hyppää pääsisältöön

kilpirauhasen liikatoiminta

 • Hiiri Seppo Nummen kirjallisessa piirissä – pianisti Meri Louhos muistelee

  03.12.2018 Meri Louhos

  Taiteilijaelämää Helsingissä 1940-luvun lopulla.

  Ylioppilasteatterissa Meri Louhos tutustui nuoreen kulttuurivaikuttajaan Seppo Nummeen, joka vei hänet mukaan kirjalliseen piiriinsä. Moderni runous, kiihkeät keskustelut, valvominen ja runsas kahvinjuonti saivat nuoren pianistin lopulta niin kiihdyksiin, että hänen oli mentävä maaseudun rauhaan lepäämään. Meri kertoo taiteilijaelämästä Helsingissä 1940-luvun lopulla.

 • Kilpirauhanen jakoi faktat kahtia: käsikirjoitus

  22.09.2014 MOT

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan välijuontoineen.

 • MOT vuodelta 2014: Kilpirauhanen sytytti lääkärisodan

  18.09.2014 MOT

  Lääkärit ilmiantavat toisiaan ja potilaat ovat paniikissa.

  Lääkärit ilmiantavat toisiaan ja potilaat ovat paniikissa. Viranomaiset puuttuvat järein toimin lääkäreiden kiistelyyn. Kaiken tämän on saanut aikaan pieni kilpirauhanen.

 • Kilpirauhasen oireilu on kova kolaus myös puolisolle

  18.03.2013 Terveys

  Mikon puoliso Sari sai kilpirauhasen liikatoiminnan diagnoosin vuonna 2011. Sitä ennen perhe-elämä outojen oireiden keskellä oli vaikeaa. Miten tukea puolisoa, jota ei kilpirauhasen oireilun vuoksi tunnista enää samaksi?

 • Elämää kilpirauhasen ehdoilla?

  13.03.2013 Akuutti

  Yleisimmät kilpirauhasen toimintahäiriöt ovat vajaatoiminta eli hypotyreoosi ja liikatoiminta eli hypertyreoosi. Kilpirauhasen vajaatoiminta syntyy, kun kilpirauhanen ei tuota tarpeeksi kilpirauhashormoneja, tai elimistö ei vastaanota ja käsittele hormoneja kuten pitäisi.

 • Kilpirauhassairauksien kirjo

  25.10.2011 Akuutti
 • Kilpirauhasarvot ja stressi

  17.05.2011 Akuutti

  ”Saako stressi kilpirauhasarvot kohoamaan? Olen 27-vuotias perusterve aktiivisesti liikkuva ja vielä hoikkakin, nyt ihmettelen lievästi kohonneita arvojani. TSH on 5.9.” Jos ihminen on öljylamppu, niin kilpirauhanen on lampun palava sydän, joku kollega sanoi mainiosti.

 • Kilpirauhasen vajaatoimintaa ei tunnistettu

  14.02.2011 Terveys

  Aino sairasti kymmenisen vuotta piilevää kilpirauhasen vajaatoimintaa. Oireina olivat painon lisääntyminen ja jatkuva väsymys. Nyt tautia hoidetaan lääkkeillä.

 • Kilpirauhasen liikatoiminta sotki elämän

  14.02.2011 Terveys

  Ikäville tuntemuksille ja oireille ei meinannut löytyä syytä. Oman aktiivisuutensa ansiosta Kirsi sai lopulta diagnoosin, mutta helpotusta ongelmiin ei löytynyt heti.

 • Tunnista kilpirauhassairaus

  14.02.2011 Terveys

  Kilpirauhasliiton järjestöpäällikkö Asta Tirronen kertoo viisi yleisintä oiretta, joista voit tunnistaa kilpirauhasen liika- ja vajaatoiminnan.

 • Kilpirauhanen voi oireilla oudosti

  14.02.2011 Terveys

  Yleisin kilpirauhasvaiva on vajaatoiminta.

  Kilpirauhassairaudet ovat oletettua yleisempiä. Moni oireilee tietämättään ja syö jopa masennuslääkkeitä vaivoihinsa. Yleisin vaiva on kilpirauhasen vajaatoiminta.

 • Omalääkärin vastaukset 21.12.2010

  20.12.2010 Akuutti

  Aiheina mm. kilpirauhanen, vatsakipu ja hampaidenhoito

  Video: omalääkärin vastaanotto 21.12.2010

 • Kilpirauhasen liikatoiminta

  15.01.2008 Akuutti

  Kilpirauhasen liikatoimintaan eli hypertyreoosiin sairastuu kaksi, kolme suomalaista sadasta. 69-vuotiaalla Pekka Lukalla todettiin kilpirauhasen liikatoiminta neljä vuotta sitten. Diagnoosi antoi selityksen sydämen eteisvärinälle, laihtumiselle ja muille oireille, jotka olivat haitanneet arjessa jaksamista jo pitkään.

 • Elämä tasapainossa kilpirauhassairauksista huolimatta

  06.02.2007 Akuutti

  Kilpirauhanen on pieni perhosenmuotoinen elin. Kilpirauhanen vaikuttaa elimistössä tasapainottavasti ja kun sen toiminta häiriintyy, vaikutus tuntuu monessa paikassa. Vajaatoiminta tekee ihmisen uupuneeksi, paino lisääntyy, aineenvaihdunta ei toimi ja myös mieli voi masentua.

 • Kilpirauhasen liikatoiminta

  01.01.2007 Akuutti

  "Minulla todettiin muutama vuosi sitten kilpirauhasen liikatoiminta, joka hoidettiin asianmukaisesti. Sopivan tyroksiiniannoksen löydyttyä olen elänyt normaalia elämää. Liikatoiminnan oireet ovat nyt kuitenkin tulleet melko pahoina takaisin. Mitä tehdä?"

 • Matala TSH-arvo

  01.01.2007 Akuutti

  Matala arvo kertoo kilpirauhasen toimintahäiriöstä.

  "Mistä johtunee matala tsh-arvo, minulla se on 0,0050? Omalääkärini ei asiaa kummemmin kommentoinut."

 • Kilpirauhassairauksien oireita hoidetaan yhä masennuksena

  07.10.2003 Akuutti

  Oululainen Terhi-Liisa Sutinen sairastui kilpirauhasen vajaatoimintaan kymmenen vuotta sitten. Vuotta aiemmin lapsensa synnyttänyt äiti kärsi käsittämättömistä oireista; ajatus katkeili ja väsymys vaivasi. Hän meni terveyskeskukseen tutkittavaksi. Tutkimuksissa ei paljastunut mitään. - Itse asiassa minua ei tutkittu ollenkaan.