Hyppää pääsisältöön

espanjalaiset

 • Kaunista taidetta vai eläinrääkkäystä - härkätaistelu jakaa mielipiteet

  29.06.2019 Yle Radio 1

  Härkätaistelu jakaa espanjalaiset kahteen leiriin

  Härkätaistelu jakaa espanjalaiset kahteen leiriin

 • "Halusin antaa Eetulle mahdollisuuden palata Suomeen"

  18.05.2016 Futisvanhemmat

  Futismutsi tarjosi pojalleen mahdollisuutta palata Suomeen.

  Futismutsi Espanjassa Susan Wicklund ei halunnut olla tiikerivanhempi. Espanjan stressaava jalkapallokulttuuri sai hänet miettimään poikansa Eetun elämää, ja hän päätti tarjota pojalleen mahdollisuutta palata Suomeen. Poika kokeili treenejä suomalaisessa seurassa, ja sai tehdä itse päätöksensä. Mitä poika valitsi? Ja miltä se tuntui äidistä?

 • ¡La vida es arte! - Elämä on taidetta!

  19.02.2016 Oppiminen

  Espanjalainen taide ja kulttuuri on täynnä historiaa.

  Espanjalaiset ovat kuuluisia monella eri taiteen saralla ja maan kulttuuri on täynnä historiaa. Taiteellisena taantumana voidaan pitää Francon aikaa, jolloin kantaaottavaa taidetta ei tehty ja kevyt viihde oli suosiossa – se vei ajatukset pois arjesta. Suosituinta viihdykettä tarjoaa nykyään televisio.

 • Las costumbres españolas – Tapoja ja perinteitä

  18.02.2016 Oppiminen

  Fiestat, feriat ja siestat - mistä ne ovat muotoutuneet?

  Fiestat, feriat ja siestat - kaikki Iberian niemimaalla kulkeneet ovat muokanneet espanjalaisia tapoja ja perinteitä. Flamencon alkumuodot syntyivät 1400-luvulla erityisesti mustalaisten yhteisöissä. Härkätaistelujen esimuoto juontuu muinaisesta Roomasta. ¡Olé!

 • Tapas, pinchos vai ración?

  15.02.2016 Oppiminen

  Espanjassa syödään aina!

  Tapas, pinchos vai ración? Espanjalainen ruokakulttuuri on saanut vaikutteita muun muassa Marokosta ja Latinalaisesta Amerikasta. Ruoka kuuluu Espanjassa arkeen ja juhlaan. Espanjassa syödään aina.

 • Raquel Alonso

  28.01.2016 Oppiminen

  Raquelin matka Espanjasta Suomeen on sujunut hyvin.

  Raquel Alonso on espanjalainen tekstiilisuunittelija, joka asuu nykyään Helsingissä. Oma mallisto pitää kiireisenä ja arki avopuolison kanssa on hyvinkin suomalaista.

 • Ivan Lopez

  28.01.2016 Oppiminen

  Ivanin toi Suomeen Espanjan taloustilanne ja tyttöystävä

  Espanjalainen Ivan Lopez Santiago on ammatiltaan laukkaratsastaja, el jockey. Suomessa Ivan ryhtyi kengittäjäksi. Vaikeinta Suomessa on kieli ja ilmasto.

 • Mikki Antero

  28.01.2016 Oppiminen

  Mikki Antero muutti Barcelonaan ja viihtyy hyvin.

  Mikki Antero muutti Barcelonaan työn takia jokin aika sitten. Kaupunki tuntui heti omalta ja Mikki viihtyy loistavasti Katalonian auringossa.

 • ESP - Espanja on seikkailu!

  10.10.2014 Oppiminen

  Tutustu Espanjaan - maahan ja ihmisiin

  ESP on espanjan kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille suunnattu elämyksellinen kokonaisuus. Sivustolla tutustut neljään espanjaa puhuvaan henkilöön sekä Espanjaan, josta löydät mielenkiintoisia tietoa, olitpa sitten vakiintunut Espanjan harrastaja tai vasta innostunut maasta ja kielestä.

 • Iberian laihojen vuosien perintö

  16.07.2014 Elävä arkisto

  Espanja ja Portugali ajautuivat pahoihin talousongelmiin 2000-luvulla. Molempien ahdinkoon oli omat syynsä, mutta yhteinen historia. Vuosikymmeniä Iberian niemimaan talous oli notkahtanut ja noussut yhdessä.

 • Kulttuuria

  14.06.2012 Oppiminen

  Espanjalaiset matkailevat.

  Los españoles viajan por las mismas razones que los finlandeses y el mundo entero: viaje de placer o de turismo y viaje de trabajo o de negocios.

 • Viikon kieli: Katalaani

  13.08.2009 Elävä arkisto

  Hannu Reimen toimittama ohjelmasarja kertoo Euroopan ja maailman kielistä sekä kieliryhmistä. Tässä jaksossa esitellään Euroopan Unionin suurin vähemmistökieli, katalonian kieli eli katalaani.

 • Lapinlahden Linnut: Johanssoni poja Turust

  17.03.2009 Elävä arkisto

  Seitsemän kuolemansynnin rakastetut Johanssonin pojat fundeeraavat maailman asioita Turussa niin maan perkeleesti ja tasaseen.

 • Näkymiä Toledosta ja Madridista

  18.10.2007 Elävä arkisto

  ”Espanjalaisia muistomerkkejä nykypäivän avaruuteen sovitettuina”, kuvailee selostaja filmin antia vuonna 1953.