Hyppää pääsisältöön

asiointi

 • Suomi.fissä voit valtuuttaa läheisesi esimerkiksi hoitamaan apteekkiasioita puolestasi

  03.04.2020 Digitreenit

  Viranomaisten sivulla on monipuolinen valtuutuspalvelu.

  Haluatko valtuuttaa läheisesi hakemaan lääkkeesi apteekista tai hoitamaan puolestasi vaikka veroasioita? Anna tai pyydä sähköistä valtuutta Suomi.fi-sivulta. Jutusta löydät selkeät ohjeet.

 • Supisuomea, osa 6: Imperfekti sekä asiointia preesensissä

  27.01.2016 Oppiminen

  Kerrotaan menneistä ja harjoitellaan asiointitilanteita.

  Tässä osassa opetellaan kertomaan menneestä. Aloitetaan imperfektin opettelulla, minkä jälkeen siirrytään harjoittelemaan asiointitilanteita. Asiointitilanteista mukana ovat lääkäri, apteekki, pankki, ravintola ja vaatekauppa.

 • Onnettomuustilanteessa

  01.04.2014 Oppiminen

  Onnettomuustilanteessa

  Tässä osiossa toimitaan onnettomuustilanteessa. Näin toimit, kun tulet onnettomuuspaikalle ja hälytät paikalle ambulanssin. Osioon kuuluvat kirjalliset tehtävät julkaistaan myöhemmin.

 • Suomen kieli: Kahvilassa ja ravintolassa - näin tilaat ruokaa

  01.04.2014 Oppiminen

  Opettele videoiden avulla ravintolassa tilaamista.

  Tässä osiossa asioidaan kahvilassa ja lounasravintolassa. Näin toimit, kun haluat tilata lounaan ruokalistalta ja kun haluat maksaa lounaan.

 • Ruokakaupassa

  01.04.2014 Oppiminen

  Ruokakaupassa

  Tässä osiossa asioidaan ruokakaupassa. Näin toimit, kun menet kauppaan ja teet ostoksia. Osioon kuuluvat kirjalliset tehtävät julkaistaan myöhemmin.

 • Kuntosalilla

  31.03.2014 Oppiminen

  Kuntosalilla

  Tässä osiossa asioidaan kuntosalilla. Näin toimit, kun haluat hankkia kuntosalijäsenyyden ja käyttää kuntosalin palveluja. Osioon kuuluvat kirjalliset tehtävät julkaistaan myöhemmin. Aiheisiin liittyvään sanastoon ja ilmauksiin tutustut erilaisissa asiointitilanteissa.

 • Puhelinoperaattorin liikkeessä

  08.10.2013 Oppiminen

  Puhelinoperaattorin liikkeessä

  Tässä osassa asioidaan puhelinoperaattorin liikkeessä. Näin toimit, kun haluat avata puhelinliittymän ja kun olet kadottanut puhelimen ja haluat vaihtaa sim-kortin. Aiheisiin liittyvään sanastoon ja ja ilmauksiin tutustut erilaisissa asiointitilanteissa.

 • Pankissa ja vakuutusyhtiössä

  08.10.2013 Oppiminen

  Pankissa ja vakuutusyhtiössä

  Tässä osiossa asioidaan pankissa ja vakuutusyhtiössä. Näin toimit, kun menet pankkiin ja haluat pankkikortin ja kun asioit vakuutusyhtiössä ja tarvitset kotivakuutuksen.

 • Kirjastossa

  08.10.2013 Oppiminen

  Kirjastossa

  Tässä osiossa asioidaan kirjastossa. Näin toimit, kun haluat hankkia kirjastokortin ja käyttää kirjaston tarjoamia muita palveluja. Aiheisiin liittyvään sanastoon ja ilmauksiin tutustut erilaisissa asiointitilanteissa.

 • Vaatekaupassa

  08.10.2013 Oppiminen

  Vaatekaupassa

  Tässä osiossa asioidaan vaatekaupassa. Näin toimit vaatekaupassa, kun haluat löytää sopivan vaatekoon, sovittaa, kysyä neuvoa, tehdä ostoksia sekä vaihtaa ja palauttaa. Aiheisiin liittyvään sanastoon ja ja ilmauksiin tutustut vaatekaupassa asioinnin eri tilanteissa.

 • Lääkärissä

  08.10.2013 Oppiminen

  Lääkärissä

  Tässä osiossa asioidaan lääkärissä. Näin toimit lääkärissä, kun haluat varata ajan ja mennä lääkärin vastaanotolle. Lääkäri tutkii ja antaa diagnoosin. Aiheisiin liittyvään sanastoon ja ilmauksiin tutustut lääkärissä asioinnin eri tilanteissa.