Hyppää pääsisältöön

kuritus

 • Inhimillinen tekijä: Paras kaveri – lastenkodin johtajan kiltti koira

  03.03.2017 Elämä

  Miksi lastensuojelu ei aina suojele lasta?

  Missä lastensuojelu meni vikaan, jos lapsen ainoa turva oli lastenkodin johtajan kiltti koira? Vieraina opiskelija Eija-Eerika Hiironen, poliisi, kokemusasiantuntija Sami Isoniemi ja historiantutkija Pirjo Markkola.

 • Pelolla kasvatettu lapsi kokee stressiä

  01.12.2015 Marja Hintikka Live

  Lapsi tekee väärin. Mitä siitä saa seurata?

  Selkäsauna ja muu kuritusväkivalta on kielletty, niihin ei voi lastenkasvatuksessa turvautua – toisin kuin muutama vuosikymmen sitten. Pyysimme ammatilaista etsimään nykyaikaista ratkaisukeinoa vanhaan selkäsaunatapaukseen, joka vaivaa osallisia edelleen.

 • Marja Hintikka Liven kurituskohtaus järkytti - Hintikkaa ja Lehtistä lyötiin ja piiskattiin

  01.12.2015 Marja Hintikka Live

  "Karmeinta oli odottaminen."

  Maanantaina 30.11. Marja Hintikka Livessä nähtiin raju kurituskohtaus. Siinä kaksi showpainijaa näytti ohjelman juontajalle Marja Hintikalle ja vakiokasvolle Jenny Lehtiselle, miltä lapsesta tuntuu, kun häneen käytetään osan suomalaisista yhä hyväksymiä kurituskeinoja. “Aivan järkyttävää”, kommentoi Hintikka.

 • Eikö lapsesi tottele? Anna Kasvatuskoneen auttaa!

  30.11.2015 Marja Hintikka Live

  Katsojien kasvatusvinkeistä koostettu kone.

  Miten saada lapsi tottelemaan? Siinäpä kysymys, jota jokainen vanhempi miettii aika ajoin. Vaan enää asiaa ei tarvitse vatuloida neuvotonna: Marja Hintikka Liven Kasvatuskone tarjoaa ratkaisuvaihtoehtoja kiperiin tilanteisiin!

 • Tukkapölly ei opeta lapselle oikeaa ja väärää

  30.11.2015 Marja Hintikka Live

  Lama-aikoina kovakourainen vanhemmuus lisääntyy.

  Taloudellisesti kireä aika lisää perheessä vanhempien ailahtelevuutta ja kovakouraisuutta. Lapsi reagoi vanhempien ärtymykseen. Seurauksena voi olla kierre, jossa aikuinen ei hillitse itseään känkkäränkän lapsen kanssa. Miten välttää tämä? Lastenpsykiatri vastaa.

 • Marjan totuus: Tukkapölly takaisin?

  27.11.2015 Marja Hintikka Live

  Uudet keinot kasvattamiseen olisivat tarpeen!

  Kasvatuksen laatuvaatimukset nousevat ja samalla kasvatuskeinojen valikko sen kun pienenee. Tukkapöllyä aniharva haikailee takaisin, mutta uusia ja toimivia oppeja lasten kasvattamiseen tarvitaan, toteaa Marja Hintikka.

 • "Lapsen helliminen on turhaa imeltelyä" - suomalaislasten kurituksen lyhyt historia

  27.11.2015 Marja Hintikka Live

  Miten lapsia on Suomessa historian saatossa kasvatettu?

  Vastuuntuntoiset nykyvanhemmat (vaikka silmien ympärillä olisivatkin pandamaiset renkulat) tietävät, että lasta tulisi kohdella lempeästi, kunnioittavasti ja kuunnellen. Suomessa fyysinen kurittaminen oli pitkään hyväksyttyä ja kiellettiin lailla vuonna 1984. Esimerkiksi Nobel-kirjailijamme F. E. Sillanpää kammoksuisi nykyistä lempeää ja kuuntelevaa suhtautumista lapsiin.

 • Eeeemeliii! - näin vekaroita kuritetaan vanhoissa lastenkirjoissa

  26.11.2015 Marja Hintikka Live

  Tutkija: Lapselle voi lukea tylympiäkin tarinoita.

  Vanhempi saattaa kavahtaa väkivaltaa lasta enemmän. - Lapsen maailmassa paha saa palkkansa -ajattelu jyllää, kirjallisuudentutkija Päivi Heikkilä-Halttunen sanoo.

 • Miten teillä saadaan lapset tottelemaan? Osallistu kurinpitokyselyyn!

  24.11.2015 Marja Hintikka Live

  Miten teillä pidetään kuria?

  Miten teillä pidetään kuria?

 • Ajatuksia, toiveita, rotta (kuv.) ja ajatuksia ja toiveita (eri kuin äsken), ym.

  01.11.2015 Näkökulmat

  Kajo haaveilee mm lomasta avaruudessa jossa olis happea. Ym.

  Omistama kirjani välittää joskus ihan älyttömiä asioita. ”Hämähäkki ei ole hyönteinen, vaan hämähäkkieläin.” Mitä pelleilyä tuommoinen on – kuka piru joutaa lajittelemaan öttiäisiä nuin tarkkaan! ”Öttiäinen ei ole öttiäinen vaan eri öttiäinen” Aivan saatanallista touhua. Kyllä olisi kustantamossa remmille töitä!

 • Mikä on Marja Hintikka Live?

  05.10.2015 Marja Hintikka Live

  Helpotusta ruuhkavuosiin tv:ssä, radiossa ja netissä!

  Tuntuuko kodin ja työelämän yhteensovittaminen mahdottomalta? Ei hätää, Marja Hintikka Live elää kanssasi arjessa tv:ssä, radiossa ja netissä.

 • Alice Miller oli aina lapsen puolella

  23.08.2013 Elävä arkisto

  Alice Miller tuli maailmankuuluksi puolustaessaan lapsia.

  Psykologi Alice Miller tuli maailmankuuluksi puolustaessaan lapsen oikeutta ruumiilliseen koskemattomuuteen ja arvostellessaan aikansa autoritäärisiä kasvatusmetodeja. Miller näki kasvatuksen usein vihamielisenä toimintana, jossa lasta nujerrettiin eikä hänen tunne-elämäänsä kunnioitettu.

 • Dosentti lietsoo Venäjällä epäluuloa lasten huostaanotoista Suomessa

  15.10.2012 Elävä arkisto

  Silminnäkijä-ohjelma seurasi dosentti Johan Bäckmania tämän puhekiertueella Venäjällä keväällä 2011. Paljon brändätty Suomi-kuva mureni, kun Bäckman mm. kertoi suomalaisen lastensuojelun olevan poliittista terroria. Silminnäkijä kysyikin, onko Bäckman dosentti vai desantti. Syksyllä 2012 suomalaispoliitikot joutuivat selittelemään Suomen huostaanottokäytäntöjä venäläismedialle. Yhdeksi syypääksi kohuun nimettiin dosentti Bäckman.

 • Tietoisku: Ihannevauva

  04.11.2011 Elävä arkisto

  Pysähdyttävä tietoisku vuodelta 1982

  Itkevä lapsi ei muutu väkivalloin ihannevauvaksi, muistuttaa vuonna 1982 valmistunut perheväkivallasta valistava tietoisku.

 • Pitäisikö saamelaisilta pyytää anteeksi?

  04.02.2011 Elävä arkisto

  Koululaitos yritti tehdä saamelaisista suomalaisia.

  Suomi tuli Saamenmaahan -elokuva nosti keskusteluun kipeän aiheen saamelaisten pakkosuomalaistamisesta. A-studion toimittaja Katri Makkonen haastattelee ensi-iltatunnelmissa pakkosuomalaistaneen koulun käyneitä saamelaisia.

 • Fallesmannin Arvo ja minä

  23.07.2010 Elävä arkisto

  Pojanviikarit 1800-luvun lopun maalaismaisemissa.

  Sakari Pälsin luomat pojanviikarit mellestävät 1800-luvun lopun aikaisissa maalaismaisemissa. Näiden kaverusten ei tarvitse ollenkaan kainostella Tom Sawyerin tai Vaahteramäen Eemelin rinnalla, sillä poikien lukuisat metkut ja kommellukset naurattavat aikuisiakin.

 • Romanilasten lapsuus lastenkodissa

  12.05.2010 Elävä arkisto

  Miksi romanilapsia koottiin joukoittain lastenkoteihin?

  Sodanjälkeisessä Suomessa käsitys ihmisten ja rotujen eriarvoisuudesta aiheutti syrjintää ja mustalaisten eristämistä muusta yhteiskunnasta. Miksi romanilapsia koottiin joukoittain lastenkoteihin?

 • Lasten ruumillinen kuritus hyväksyttiin vielä 1960-luvulla

  22.01.2009 Elävä arkisto

  "Jos lapsi tarvitsee kuritusta, sitä olisi annettava"

  Valtaosa 60-luvun suomalaisista hyväksyi lasten ruumiillisen kurituksen. "Jos lapsi tarvitsee ruumiillista kuritusta, sitä olisi annettava."

 • Kymmenellä pennillä siirappia

  09.06.2008 Elävä arkisto

  Vappu on unohtelevainen pikkutyttö. Saattaakseen tyttärensä kuuliaisemmaksi antaa äiti hänelle kasvatusmielessä pienen tehtävän.

 • Ollin oppivuodet

  17.03.2008 Elävä arkisto

  Yksi Anni Swanin tunnetuimmista lastenkirjoista.

  Yksi Anni Swanin tunnetuimmista lastenkirjoista varoittaa, miten huonosti tottelemattomalle pojalle voi tässä maailmassa käydä.

Sivut