Hyppää pääsisältöön

parapsykologia

 • Golfari Ilonen riemastui pyörtyneen Tokolan sisusta: ”Tuon minä halusinkin kuulla!”

  12.08.2016 Yle Urheilu

  Mikko Ilonen iloitsi, että painonnostaja Milko Tokola oli saanut kaikkensa irti miesten painonnostokilpailussa.

 • Hirvittääkö luistelu vuosien jälkeen? Videoista vinkit peruspotkuun ja makkaraan

  21.01.2016 Yle Uutiset

  Luistelutaidot ovat mitä luultavimmin ruostuneet, jos edellinen kokemus lajista on vuosien takaa. Kynnys jäälle palaamiseen voi olla korkea. Taitoluisteluvalmentaja ja -kilpailija Anna-Sofia Flinck näyttää videoilla neljä perusasiaa, joilla pääsee alkuun.

 • 20 000 euroa odottaa ottajaansa – paranormaali ilmiö on yhä todistamatta

  30.10.2015 Yle Uutiset

  Miltä kuulostaisi saada 20 000 euroa puhtaana käteen? Ei varmaan hassummalta, mutta sen eteen olisi pystyttävä toteuttamaan paranormaali ilmiö valvotuissa olosuhteissa.

 • SVT: Turvapaikanhakijoita asuttava "meedio" hoitaa sotatraumoja huuhaa-hoidoilla

  28.10.2015 Yle Uutiset

  Ruotsin television haastattelema Frank Hougen kertoo auttavansa sotaa paenneita ihmisiä myös ottamalla yhteyden näiden kuolleisiin läheisiin.

 • Mies, joka haastatteli Saatanaa

  06.05.2015 Elävä arkisto

  Jarl Fahler oli parapsykologian uranuurtaja

  Jarl Fahler (1925-1990) oli yksi arvostetuimpia parapsykologeja Suomessa. Fahlerin teoriat ja teokset ovat saaneet suurimmaksi osaksi arvostusta vasta hänen kuolemansa jälkeen. Tutkimuksissaan hän kartoitti ihmisen tietoisuuden katvealueita ja yliaistillisia havaintoja.

 • Koivukodissa Jorma saa olla oma itsensä

  10.02.2015 Yle Uutiset

  Entinen koulumiljöö Jalasjärven Luopajärvellä on toiminut pari vuosikymmentä aikuisten kehitysvammaisten kotina ja työpajana. Koivukodin arki on täynnä kohtaamisia. Niitä syntyy luonnostaan, kun omin käsin tehdään ruokaa, aurataan pihaa ja kesällä hoidetaan puutarhaa. Joka väliin mahtuu ripaus taidetta ja kulttuuria.

 • Auroran päivystys päättyy maanantaina – Helsinki lupaa, etteivät psykiatriset potilaat jää heitteille

  28.01.2015 Yle Uutiset

  Kovaa polemiikkia nostattanut päätös Auroran päivystyksen päättymisestä astuu voimaan maanantaina. Sen jälkeen mielenterveyden akuutit hädät hoidetaan muiden päivystyspotilaiden tapaan Malmin ja Haartmanin sairaaloissa. Ratkaisun tueksi avohoidon aukkoja on paikattu.

 • Kuusi kuvaa Veijo Hietalan elämästä

  17.12.2014 Elämä

  Kuusi kuvaa mediatutkija Veijo Hietalan kotialbumista

 • Auroran psykiatrisen päivystyksen kohtalo ratkeamassa

  11.12.2014 Yle Uutiset

  Helsingin suunnitelma Auroran sairaalan psykiatrisen päivystyksen lopettamisesta saa näillä näkymin joko siunauksen tai punakynää ensi tiistaina lautakunnassa. Luvassa lienee tiukka äänestys; muutos hirvittää päättäjien lisäksi niin potilaita, omaisia kuin henkilökuntaakin. Toisaalta nykymallia pidetään leimaavana ja asetuksen vastaisena.

 • Mentalisti Pete Poskiparta: En näe auroja, vaan harjoittelen

  23.07.2014 Yle Uutiset

  Mentalisti Pete Poskiparta alleviivasi Ylen Aamu-TV:n lähetyksessä tänään keskiviikkona, että mentalismiin ei liity yliluonnollisia kykyjä. Tästä huolimatta mentalisti joutuu usein selittämään, ettei näe ihmisten ympärillä esimerkiksi auroja. Poskiparta on mukana suunnittelemassa skeptikkojen yhdistys Skepsis ry:n paranormaalien kykyjen testejä.

 • 16.12. Teeman Elävä arkisto hämärän rajamailla

  21.06.2014 Yle Teema

  Liftari katoaa auton takapenkiltä kolkkona syysiltana. Ufot valvovat tekemisiämme. Koko kansakunnan arvostama ennustajaeukko Aino Kassinen pohtii maailman tilaa ja henkiolentoja.

 • YleX:n Aleksi kävi tutkituttamassa auransa

  15.10.2013 YleX

  YleX:n Aleksi seikkaili rajatiedon tapahtumassa ja sai kuulla oman auransa värin.

 • "Unessa meistä jokainen on meedio"

  29.08.2013 Yle Uutiset

  Unitutkija Olavi Moilanen ja meedio Eila Hankinson uskovat, että uni voi ennustaa oikean lottorivin. Vapaa-ajattelija Esa Ylikoski on toista mieltä.

 • Kohumaakari Geller

  01.08.2013 Elävä arkisto

  Uri Gellerin vierailu aiheutti ihmetystä suomalaisissa. Miehen temppujen salaisuudet yritettiin paljastaa. Suurimman paljastuksen teki kuitenkin Geller itse lähes 40 vuotta myöhemmin.

 • Taivu, lusikka, taivu!

  01.07.2013 Elävä arkisto

  Uri Geller Suomessa vuonna 1974.

  Yleisradion Studio 1:ssä nähtiin kummia, kun israelilainen Uri Geller saapui näyttämään taitojaan. Mies esitteli suorassa lähetyksessä esimerkiksi telepatiaa, lusikan taivutusta ja pysähtyneiden kellojen korjaamista ajatuksen voimalla.

 • Sanna Ukkola: Turhuuden markkinat

  11.02.2013 Yle Uutiset

  Kävin viikonloppuna Minä Olen -messuilla. Minä Olen -messut on Suomen suurin new ageen, parapsykologiaan ja yleiseen huuhaahan keskittynyt tapahtuma, kirjoittaa Sanna Ukkola blogissaan.

 • Hypnoosin tarjoama oikotie aivoihin oli pitkään salatieteellinen

  25.05.2012 Elävä arkisto

  Myös showmiehet löysivät menetelmän nopeasti

  Tie ihmismielen syvimpiin sopukoihin vie hypnoosin kautta. Mahdollisuus vaikuttaa suoraan toisen ihmisen alitajuntaan on jo pitkään palvellut lääketiedettä ja innoittanut showmiehiä.

 • Meedio-ooppera vie spiritismin äärelle

  11.10.2011 Yle Uutiset

  Näyttelijä-ohjaaja Kari-Pekka Toivonen ohjaa Turussa ensimmäisen oopperansa. Kyseessä on Gian Carlo Menottin pienoisooppera Meedio. Teos tuo lavalle psykologisen trillerin, joka kertoo ikääntyvän Meedion lavastetuista spiritismi-istunnoista.

 • Meedio sekoaa Oulussa

  30.08.2011 Yle Uutiset

  Oulun kaupunginteatterin syyskausi avataan spiritistisessä hengessä. Perjantaina teatterin suurella näyttämöllä saa ensi-iltansa pienoisooppera Meedio. Psykologiseksi trilleriksi luonnehdittavassa oopperassa nähdään madame Floran spiritismi-istuntojen mielenmaisemia 1940 -luvun New Yorkissa.

 • Edes sonni ja lehmäkuiskaaja eivät lopeta lehmän karkumatkaa

  19.08.2011 Yle Uutiset

  Saksassa jo kolme kuukautta jatkunut Yvonne-lehmän karkumatka ei ole päättynyt, vaikka etsijät ovat turvautuneet mitä mielikuvituksellisempiin keinoihin. Lehmäkuiskaaja on turhaan yrittänyt saada Yvonnen palaamaan telepaattisen yhteyden avulla. Edes Ernst-sonnin mölähtely ei ole tehonnut vapaudesta hullaantuneeseen lehmään.

Sivut