Hyppää pääsisältöön

kilpirauhasen vajaatoiminta

 • Kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastava Elina: “Me potilaat olemme ihmisiä, emme pelkkiä viitearvoja”

  26.01.2018 Akuutti

  Tyroksiinista ei ollut apua Elinan kilpirauhasongelmiin.

  “Minun kohdallani pelkkiä laboratorioarvoja tuijottamalla ei olisi päästy sopivaan lääkitykseen. Mitä vähemmän lääkityksessäni on ollut tyroksiinia, sitä paremmin olen voinut, vaikka laboratorioarvot ovat olleet jotain aivan muuta.”

 • Kaksi syöpää selättänyt Sanna Leinonen: Sairastumisen kautta vaaleanpunaiseen korumaailmaan

  21.12.2015 Akuutti

  Sanna Leinosesta tuli koruyrittäjä sairastumisen myötä.

  Sairastuminen voi muuttaa koko elämän suunnan. Näin kävi koruyrittäjä Sanna Leinoselle, joka sairastui vakavasti vain vähän päälle kolmikymppisenä. Koettelemukset avasivat oven uuteen, vaaleanpunaiseen maailmaan.

 • Kilpirauhanen jakoi faktat kahtia: käsikirjoitus

  22.09.2014 MOT

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan välijuontoineen.

 • MOT vuodelta 2014: Kilpirauhanen sytytti lääkärisodan

  18.09.2014 MOT

  Lääkärit ilmiantavat toisiaan ja potilaat ovat paniikissa.

  Lääkärit ilmiantavat toisiaan ja potilaat ovat paniikissa. Viranomaiset puuttuvat järein toimin lääkäreiden kiistelyyn. Kaiken tämän on saanut aikaan pieni kilpirauhanen.

 • Kilpirauhasen vajaatoiminta aiheuttaa monia oireita

  12.05.2014 Terveys

  Kilpirauhasen vajaatoiminta on varsin yleinen sairaus, mutta siitä huolimatta moni joutuu kärvistelemään pahojenkin oireiden kanssa vuosia ennen kuin saa oikean diagnoosin ja oikean lääkityksen. Kaksi perheenäitiä kertoo TV1:n Inhimillisessä tekijässä omat tarinansa. Ohjelma katsottavissa Yle Areenassa.

 • Kilpirauhasen vajaatoiminta ei näy aina testeissä

  11.12.2013 Akuutti

  Moni väsynyt, alakuloinen ja viluinen sairastaa tietämättään kilpirauhasen vajaatoimintaa. Oikea diagnoosi viivästyy, kun lääkärit eivät suostu testaamaan kilpirauhasvaivojen varalta tai eivät osaa tulkita kilpirauhasarvoja ja potilaan oireita kokonaisuutena. Monilla vajaatoimintaan viittaavia oireita hoidetaan masennuksena.

 • Elämää kilpirauhasen ehdoilla?

  13.03.2013 Akuutti

  Yleisimmät kilpirauhasen toimintahäiriöt ovat vajaatoiminta eli hypotyreoosi ja liikatoiminta eli hypertyreoosi. Kilpirauhasen vajaatoiminta syntyy, kun kilpirauhanen ei tuota tarpeeksi kilpirauhashormoneja, tai elimistö ei vastaanota ja käsittele hormoneja kuten pitäisi.

 • Omalääkärin vastaukset 24.4.2012

  24.04.2012 Akuutti

  Aiheina mm. kilpirauhanen, nivelrikko ja keliakia

  Vi-Siblin ja kilpirauhasen vajaatoiminta ”Voiko käyttää Vi-siblin -nimistä valmistetta, jos sairastaa kilpirauhasen vajaatoimintaa ja joutuu käyttämään tyroksiinia? Otan tyroksiinin aamulla tyhjään vatsaan.”

 • Omalääkärin vastaukset 27.3.2012

  27.03.2012 Akuutti

  Munuaisaltaan tulehduksen oireet Mistä tietää, että on munuaisaltaan tulehdus?

 • Kilpirauhassairauksien kirjo

  25.10.2011 Akuutti
 • Kasvojen turvotus

  14.04.2011 Akuutti

  Imusuonten vajavainen toiminta aiheuttaa turvotusta.

  ”Mistä aamuinen kasvojen turvotus voi johtua? Vaikkei alkoholia, suolaa tai sokeria ole nautittu, ovat aamulla poskipäät ja posket turvoksissa kuin viikon juopottelun jälkeen. Aina ei edes se auta, että menee salille ja polkee 1.5 tuntia kuntopyörää, missä kyllä hikeä tulee koko sen ajan ja paljon.

 • Kilpirauhasen vajaatoimintaa ei tunnistettu

  14.02.2011 Terveys

  Aino sairasti kymmenisen vuotta piilevää kilpirauhasen vajaatoimintaa. Oireina olivat painon lisääntyminen ja jatkuva väsymys. Nyt tautia hoidetaan lääkkeillä.

 • Kilpirauhasen liikatoiminta sotki elämän

  14.02.2011 Terveys

  Ikäville tuntemuksille ja oireille ei meinannut löytyä syytä. Oman aktiivisuutensa ansiosta Kirsi sai lopulta diagnoosin, mutta helpotusta ongelmiin ei löytynyt heti.

 • Tunnista kilpirauhassairaus

  14.02.2011 Terveys

  Kilpirauhasliiton järjestöpäällikkö Asta Tirronen kertoo viisi yleisintä oiretta, joista voit tunnistaa kilpirauhasen liika- ja vajaatoiminnan.

 • Kilpirauhanen voi oireilla oudosti

  14.02.2011 Terveys

  Yleisin kilpirauhasvaiva on vajaatoiminta.

  Kilpirauhassairaudet ovat oletettua yleisempiä. Moni oireilee tietämättään ja syö jopa masennuslääkkeitä vaivoihinsa. Yleisin vaiva on kilpirauhasen vajaatoiminta.

 • Kilpirauhastulehdus ja verikoearvot

  20.12.2010 Akuutti

  ”Mitä tarkoittaa S-TPOAb verikoe? Lukemani on nyt 626,79 ja olo todella uupunut. Mitä pitäisi tehdä?” Se tarkoittaa kilpirauhasvasta-ainemääritystä.

 • Omalääkärin vastaukset 21.12.2010

  20.12.2010 Akuutti

  Aiheina mm. kilpirauhanen, vatsakipu ja hampaidenhoito

  Video: omalääkärin vastaanotto 21.12.2010

 • Omalääkärin vastaukset

  09.12.2008 Akuutti

  Aiheina mm. kilpirauhanen ja maitohappobakteerit

  Thyroxinin vaivat "Sairastan kilpirauhasen vajaatoimintaa ja käytössä siihen on Thyroxin. Olo on kuitenkin varsin usein huono pää jotenkin tuppurainen ja usein myös kilpirauhasarvot ovat nakelleet lääkityksestä huolimatta.

 • Elämä tasapainossa kilpirauhassairauksista huolimatta

  06.02.2007 Akuutti

  Kilpirauhanen on pieni perhosenmuotoinen elin. Kilpirauhanen vaikuttaa elimistössä tasapainottavasti ja kun sen toiminta häiriintyy, vaikutus tuntuu monessa paikassa. Vajaatoiminta tekee ihmisen uupuneeksi, paino lisääntyy, aineenvaihdunta ei toimi ja myös mieli voi masentua.

 • Kilpirauhasen vajaatoiminta

  01.01.2007 Akuutti

  "Olen 60-vuotias nainen. Minulla todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta kolme vuotta sitten ja sain siihen lääkityksen. Arvot ovat normalisoituneet, mutta silti oireet jatkuvat. Mistä tämä johtuu? Rasitusta en kestä, jopa siivotessa täytyy levähtää välillä ja muutenkin on hutera olo.

Sivut