Hyppää pääsisältöön

jauhot

  • Sämpyläjauhotesti: Lopputuloksena neljä erilaista sämpylää

    24.09.2014 Kuningaskuluttaja

    Kolme kovaa testasi reilu vuosi sitten vehnäjauhoja ja yllätys oli suuri kun virolaiset jauhot veivät voiton. Sämpylöiden tekemiseen tarvitaan kuitenkin aivan oma jauhoseoksensa. Tällä kertaa testiin valikoituivat Myllyn Parhaan sämpyläjauhoseos, Lidlin oman merkin Bake Dreamsin sämpyläjauhot, Myllärin sämpyläjauhot sekä Sunnuntain rouheinen sämpyläjauho. Testin tuloksena syntyi neljä aivan erilaista sämpylää.

  • Leipä leipäsein - leivotaan leipää

    15.12.2010 Elävä arkisto

    Ohjelmassa tutustutaan leipään ja leipomisen eri tapoihin kaupunkikodissa, maalaiskodissa ja leipomossa.

  • Isoäidin omenapiiras

    20.09.2010 Elävä arkisto

    Keittiömestarit Veijo Vanamo ja Jaakko Kolmonen valmistavat syksyistä isoäidin omenapiirakkaa.

  • Imelletyn perunalaatikon valmistus

    17.12.2009 Elävä arkisto

    Jaakko Kolmonen valmistaa imellettyä perunalaatikkoa.

    Jaakko Kolmonen valmistaa perinteistä imellettyä perunalaatikkoa Sirkka Gustafssonin ja Irja Ojalan kanssa.

  • Kylli-tädin joulukalenteri 7.12.

    07.12.2009 Elävä arkisto

    Hei hei, ystävät! Tällä kertaa Kylli-täti kertoo tarinan siitä, miten kissa, hiiri ja punainen kana päättivät pitää juhlat. Siellä tarjottaisiin pannukakkua.

  • Suomen ainoa naismylläri

    23.11.2009 Elävä arkisto

    Suomen ainoa naismylläri Anna Pukki hujauttaa jauhosäkin selkäänsä siinä missä miehetkin. Ja säkkien nostelua vilkkaalla myllyllä riittää vuodesta toiseen.

  • Jokapäiväinen leipämme

    08.09.2006 Elävä arkisto

    Entisaikoina leipävilja jauhettiin käsikivillä ja leipää jatkettiin mm. pettujauhoilla, oljella, puolukalla ja suovehkalla. Kouluradio ottaa selvää, miten noista ajoista oli edistytty vuoteen 1958 mennessä.