Hyppää pääsisältöön

ruoka-aineet

 • Valmista salaattia ja pilkottuja kasviksia ostetaan vimmatusti – voi vähentää ruokahävikkiä

  23.09.2016 Yle Uutiset

  Valmiit ruoanlaittoon tarkoitetut tuotteet, esimerkiksi valmiiksi kuoritut ja pilkotut vihannekset, kasvattavat suosiotaan. Erityisesti salaattipussit innostavat.

 • Iloista ruoanlaittoa hyvistä raaka-aineista

  18.03.2016 Ohjelmat

  "Ruoan ei tarvitse olla mahtailevaa ollakseen hyvää!"

  Från jord till bord -ohjelmassa selvitetään mistä ruokamme tulee. Pitkään ravintola-alalla vaikuttaneet keittiömestari Filip Langhoff ja hänen vaimonsa Linda Stenman-Langhoff juontavat sarjaa ja keskittyvät raaka-aineisiin

 • Battlen väittelijä: Mai Kivelä

  10.03.2016 Battle

  Battlen ruoantuotantoillan väittelijä!

  Mai Kivelä on Animalian toiminnanjohtaja, pitkän linjan kansalaisaktivisti ja vegaani. Kivelä on kirjoittanut maisterintutkintonsa lopputyön ruokaturvasta ja ruoankulutuksen yhteydestä globaaleihin vesivarantoihin. Kivelän mielestä teollisen eläintuotannon ongelmat on otettava vakavasti ja lihankulutusta on poliittisin toimin laskettava.

 • Battlen väittelijä: Susanna Koski

  10.03.2016 Battle

  Battlen ruoantuotantoillan väittelijä!

  Susanna Koski on kokoomuksen kansanedustaja ja maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen. Koski on kotoisin Pohjanmaalta ja ylpeä juuristaan. Koski vannoo vapauden nimeen: jokaisella olkoon vapaus valita elinkeinonsa ja ravintonsa, jonka itse itselleen hankkii.

 • Näin valmistat sushia

  19.01.2016 Puoli seitsemän

  Sushin valmistuksessa harjoitus tekee mestarin.

  Sushin valmistuksessa harjoitus tekee mestarin.

 • Suolassa on makueroja

  27.11.2015 Puoli seitsemän

  Suolalaaduissa on suuria makueroja.

  Suolalaaduissa on suuria makueroja.

 • Smoothiet alle eurolla

  18.09.2015 Puoli seitsemän

  Terveelliseen smoothieen ei tarvita kalliita aineita.

  Ravinteikas smoothie syntyy alle eurolla.

 • Tiesitkö tämän kuusenkerkästä?

  04.06.2015 Akuutti

  Kuusenkerkkä on upea ja maistuva luonnontuote.

  Kuusenkerkkä on upea ja maistuva luonnontuote, josta voi tehdä esimerkiksi maistuvaa pestoa uusien perunoiden kaveriksi. Kuusenkerkkiä voi napsia suuhunsa myös sellaisenaan, mutta kerkkien keräämiseen pitää muistaa aina pyytää maanomistajan lupa.

 • Oodi maksalle

  22.04.2015 Puoli seitsemän

  Kokeile pikadieetin sijaan maksan puhdistuskuuria

  Lue, miten toimittaja Helena Lappeteläinen selvisi maksan hellimisviikosta. Helppoa se ei ollut, mutta tuloksiin hän oli tyytyväinen.

 • Ota ruokakuva ilman ruoka-annosta ja osallistu #ruokasuomi -valokuvakilpailuun

  03.04.2015 Kulttuuri

  #ruokasuomi -kuvakilpailu ilman ruoka-annosta

  #ruokasuomi -kuvakilpailu ilman ruoka-annosta

 • Yle Asia selvitti: Lapsia pidetään erityisruokavaliolla turhaan

  31.03.2015 Vanhemmuus

  Erityisruokavalioiden määrä vaihtelee suuresti kunnittain.

  Espoon kouluissa on liki neljä kertaa enemmän ilmoitettuja ruoka-allergikkoja kuin Porvoossa. Kuntien väliset erot eivät kerro lasten todellisesta terveydestä vaan koulujen ja terveydenhuollon vaihtelevista käytännöistä. Asiantuntijoiden mukaan vanhempien sanaan luotetaan liikaa, lasten ruokavaliotietoja myös päivitetään heikosti.

 • Kun kokit ovat jumalia

  27.03.2015 Kulttuuri

  Suuren suomalaisen päivälehden satunnaisesti valitun maanantain televisiosivujen ohjelmatiedoista pystyy laskemaan 29 ruoka-aiheista televisio-ohjelmaa. Siis yhtenä päivänä.

 • Parasta kohderyhmää

  25.03.2015 Kulttuuri

  Tuskin mitään tuotetta maailmassa lähdetään tekemään ilman segmentointia, kohderyhmäajattelua tai tarkkoja tutkimuksia asiakkuuksista, oli kyse sitten autoista, suklaapatukoista tai kevytlevitteistä.

 • Kesäkeiton syvin olemus: Santeri Vuosaran resepti Ruisleipä 2.0

  06.03.2015 Ruoka

  Kesäkeiton syvin olemus -ohjelmasarja tarjoaa Santeri Vuosaran ohjeet: "Kukko 2.0" eli rukiinen juuresrieska, savusärkeä, käristettyä pekonia, ruismurua ja sinappikastiketta.

 • Kesäkeiton syvin olemus: Santeri Vuosaran resepti Sokeri 2.0

  27.02.2015 Ruoka

  Kesäkeiton syvin olemus -ohjelmasarja tarjoaa Santeri Vuosaran ohjeet: Sitruunainen sokrikakku, Sitruunasiirappi, Sitruunainen kinuski, Sitruunainen praliini ja Ranskalainen marenki.

 • Robottikokin reseptillä valmistettu ruoka

  11.02.2015 Tiede

  Prisma Studiossa kysytään, voiko keinoäly päihittää meidät luovuudessa. Studiossa kokataan robotin reseptillä. Robottikokki Chef Watson luo muutamasta raaka-aine-vaihtoehdosta kelporeseptin. Mitä ihmettä siitä jauhelihasta saisikaan arkena aikaan...?

 • Kesäkeiton syvin olemus: Santeri Vuosaran resepti Pippuri 2.0

  06.02.2015 Ruoka

  Kesäkeiton syvin olemus -ohjelmasarja tarjoaa Santeri Vuosaran ohjeet: Pippuripihvi selleristä, konjakki-sieni-kerma-pippurikastike ja ruskistetussa pippurivoissa käristettyjä perunoita sekä viherpippuri-vadelma-smoothie

 • Kesäkeiton syvin olemus: Santeri Vuosaran resepti Kukkakaali 2.0

  30.01.2015 Ruoka

  Kesäkeiton syvin olemus -ohjelmasarja tarjoaa Santeri Vuosaran ohjeen: Mausteinen kukkakaalikuskus ja kukkakaalipyree kuusenhavuilla savustetusta kukkakaalista sekä paahdettua spelttiä

 • Usk(onn)ollinen voi

  23.01.2015 Kulttuuri

  Voin historia kietoutuu vahvasti uskontoon ja uskomuksiin.

  Voin historia kietoutuu yllättävän monin paikoin uskontoon ja uskomuksiin. Sillä on oma roolinsa Intialaisessa lääketieteessä. Se löytyy kuvattuna keskiaikaisten kirkonseinien moraliteeteista ja sen uskotaan jopa vaikuttaneen uskonpuhdistuksen syntyyn.

 • Kesäkeiton syvin olemus: Santeri Vuosaran resepti Voi 2.0

  23.01.2015 Ruoka

  Kesäkeiton syvin olemus -ohjelmasarja tarjoaa Santeri Vuosaran ohjeet: Sitruuna-kermahyydyke ja Ruskistettu voi -jäätelö.

Sivut