Hyppää pääsisältöön

unien tulkinta

 • Kuin Levyraati, mutta unilla: Uniraati arvioi kuulijoiden oikeita unia

  14.12.2018 Draama

  Uusi podcast tulkitsee unesi!

  Uniraati on uudenlainen podcast, jossa kolmen hengen raati arvioi ja tulkitsee kuuliljoiden oikeita unia. Kymmeneen jaksoon mahtuu unia pahimmista painajaisista stressiuniin, ja eroottisimmista unista seikkailu-uniin.

 • Lähetä unesi Uniraadin tulkittavaksi!

  22.08.2018 Draama

  Uniraati-podcast käsittelee yleisön unohtumattomia unia.

  Uniraati on uudenlainen podcast, jossa unen ja ihmismielen asiantuntijat tulkitsevat kuulijoiden unia levyraadin tapaan. Uniraatiin kerättiin yleisöltä unia syksyn 2018 ajan. Nyt voit kuunnella, millaisia ovat valitut unet!

 • “Saamelainen unien kertomisen perinne on katoamassa”

  02.08.2016 Yle Uutiset

  Unien kertomisen perinne on katoamassa saamelaisten keskuudesta, kertoo projektityöntekijä ja kielikonsulentti Klemet Isaksen Haetta. Hän oli viikonloppuna mukana uniseminaarissa saamelaisfestivaali Márkomeannussa. Hänen mukaansa erityisesti lasten kanssa kannattaisi keskustella unista nykyistä enemmän.

 • Jukka Viikilän Engel on surullinen arkkitehti

  03.03.2016 Yle Uutiset

  Arkkitehti Johan Carl Ludvig Engel pääsi luomaan kokonaisen uuden kaupungin. Jukka Viikilä kirjoittaa romaanissaan Akvarelleja Engelin kaupungista, kuinka tulipalo oli tuhonnut Helsingin.

 • Unien tulkintaa ja hypnoosia täyden kuun aikaan

  18.06.2015 Elävä arkisto

  Jännittävää keskustelua unista, ja hypnoosista

  Jännittävää keskustelua unista, ja hypnoosista

 • Haluatko unelmiesi toteutuvan unissasi – näin neuvoo uniohjaaja

  28.10.2014 Yle Uutiset

  Uniohjaaja auttaa selvittämään, mitä unet kertovat meistä itsestämme. Omien uniensa aiheisiin on myös mahdollista vaikuttaa.

 • Lähitulevaisuuden hurja ennuste: Katsot unesi uusintana

  31.07.2014 Yle Uutiset

  Tekniikan tohtori Jyrki Kasvi visioi, että kymmenen vuoden kuluttua katsomme yöllä näkemämme unen uudestaan tallenteelta. Eikä niin epäluotettavan olennon kuin ihmisen enää anneta ohjata itse autoa. Tekniikan kehitysvauhti on hurja, joten kymmenen vuoden päähän voi jo uskottavasti tehdä villejä visioita.

 • Psykologian jättiläinen Sigmund Freud

  13.02.2014 Elävä arkisto

  Millainen mies Freud oli ja miten psykoanalyysi sai alkunsa?

  Freudilainen lipsahdus, kompleksit, torjunta, tiedostamaton… Sata vuotta vanhat termit vaikuttavat kielessämme ja freudilainen ajattelu läpäisee yhä niin taidetta kuin tiedettäkin. Mutta millainen mies Sigmund Freud oli ja miten psykoanalyysi sai alkunsa?

 • Unimaailma on paha mysteeri

  11.06.2013 Yle Uutiset

  Kauniit unet jäävät useimmiten turhaksi toiveeksi, sillä tutkijan mukaan unien maailma on pääsääntöisesti paha. Kielteiset unet hoitavat pääkoppaamme, mutta todellisista painajaisista ei kannata kärsiä hakematta apua.

 • Keminmaassa tempaistiin hyvän unen puolesta

  09.04.2013 Yle Uutiset

  Hyvän unen päivää vietettiin tiistaina Keminmaan terveyskeskuksessa. Tavoitteena oli kiinnittää huomiota muun muassa unettomuuden ehkäisemiseen ja hoitoon.

 • Uniongelmat voivat edeltää Alzheimerin tautia

  08.04.2013 Yle Uutiset

  Unitutkimusten sekä osallistujien pitämien unipäiväkirjojen perusteella tutkijat huomasivat, että varhaista Alzheimerin tautia sairastavat valvoivat ja liikkuivat öisin enemmän kuin terveet ja he myös nukkuivat enemmän päiväunia.

 • Unet tulevat rytmissä

  15.04.2012 Yle Uutiset

  Ihmiset muistavat nukkuessaan näkemänsä unet eri tavoin. Unipäiväkirja auttaa muistamaan, mitä unessa tapahtui.

 • Yy-kaa-koo herätteli nuoria sunnuntaiaamuisin

  30.11.2010 Elävä arkisto

  Ohjelmaa juonsivat unihaalareihin pukeutuneet aikuiset.

  Nuorten aamuohjelma Yy-kaa-koo herätteli katsojia sunnuntaiaamuisin vuosina 1988-1990. Ohjelmaa juonsivat unihaalareihin pukeutuneet Kosti Kotiranta, Sami Aaltonen ja Jutta Laven.

 • Uni on elämän peili

  08.09.2009 Yle Uutiset

  Unia pitäisi aina tulkita oman elämän kautta, eli unille pitäisi luoda jonkinlainen viitekehys, jonka kautta niiden merkitystä voisi tarkastella. Näin unien merkitystä lähestyy kääntäjä ja toimittaja Anuirmeli Sallamo-Lavi, jonka tuore teos Uniavain auttaa pohtimaan unien merkityksiä.