Hyppää pääsisältöön

puhelinlaitteet

 • Tulisiko sinusta lääkintävoimistelija tai maatalonemäntä?

  26.06.2015 Elävä arkisto

  Varhaisnuorille suunnattu sarja esitteli kuusi ammattia

  Pikku Kakkosen varhaisnuorille suunnattu sarja Tulisiko sinusta (1976) esitteli kuusi ammattia: poliisin, pankkivirkailijan, puhelinasentajan, maatalonemännän, veturinkuljettajan ja lääkintävoimistelijan. Jokaisessa jaksossa haastateltiin ammatinharjoittajia ja kysyttiin lapsilta ajatuksia kyseisiin ammatteihin liittyen.

 • 4 hyvää sovellusta älypuhelimen turvaksi

  14.04.2015 Kuningaskuluttaja

  Yksityiset tiedot voi turvata ilmaisilla sovelluksilla.

  Huoli oman puhelimen yksityisyydestä on nykyisin aiheellista, kun internetin käyttö kännykällä on jokapäiväistä. Muutamalla sovelluksella on helppo turvata arkikäytön turvallisuus.

 • Mediataitoviikko 9. - 15.2.

  02.02.2015 Lapset

  Yle tarjoaa Yle Areenassa koululaisille ja myös heidän vanhemmilleen mielenkiintoisia Pikku Kakkosen ohjelmia, joissa katsellaan mediaa monelta kantilta. Mukana on myös ohjelmia, joissa kerrotaan ajasta ennen kännyköitä ja tietokoneita.

 • Näin Nokia tuhoutui

  15.06.2012 Elävä arkisto

  MOT päätti selvittää, mistä Nokian vaikeudet juontuvat.

  Nokia oli pitkään maailman suurin ja kaunein matkapuhelinten valmistaja. Nelisen vuotta sitten yhtiö alkoi yhtäkkiä hävitä kilpailijoilleen. MOT päätti selvittää, mistä Nokian vaikeudet juontuvat.

 • Nokia pelasi miljoonia N-Gageen

  01.02.2012 Elävä arkisto

  N-Gagen piti yhdistää pelaaminen ja puhelut.

  Nokia pelasi, eikä pelännyt, kun se satsasi miljoonia pelipuhelimensa N-Gagen kehittämiseen. Peliohjaimen malliseksi suunnitellun kännykän piti yhdistää pelaaminen ja puhelut samaan laitteeseen.

 • Applen karismaattinen visionääri Steve Jobs

  06.10.2011 Elävä arkisto

  Applen perustaja Steve Jobs ajoi uudistuksia visionäärin vimmalla ja vahvalla karismallaan. Kun omapäinen Jobs savustettiin välillä Applesta ulos, hän osti animaatioyritys Pixarin. Palattuaan Appleen Jobs teki yhteistyötä Microsoftin kanssa. Mutta markkinat mullisti Applen lanseeraama uusi matkapuhelin.

 • Puhelin kadulla

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Soittoon vastaavilta ohikulkijoilta kysellään betonirautoja.

  Piilokameraohjelman puhelin on sijoitettu laatikon päälle Aleksanterinkadulle. Soittoon vastaavilta ohikulkijoilta kysellään mm. betonirautoja.

 • Suljettu puhelin

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Liikkeen puhelin soi, mutta kuuloke ei irtoa millään.

  Liikkeessä soi puhelin, ja liikettä vahtimaan pyydetty sivullinen vastaa siihen kuuliaisesti. Mutta kuulokepa ei irtoakaan luurinkannikkeesta.