Hyppää pääsisältöön

rahankäyttö

 • Avioehto ei aina ole reilu ratkaisu – lue, milloin sen tekeminen kannattaa

  01.11.2018 Oppiminen

  Avioehtoa kannattaa harkita, mutta aina se ei kannata.

  Avio-oikeus on vanhaa perua ajalta, jolloin kaikki perheen omaisuus oli miehen nimissä eikä vaimo omistanut paperilla mitään. Joissain tilanteissa avio-oikeus voi kuitenkin tuntua epäreilulta ja silloin kannattaa tehdä avioehto.

 • Testaa taloustietosi – oletko sijoitusnero vai konkurssikypsä?

  13.09.2017 Puoli seitsemän

  Ovatko talouden peruskäsitteet hallussasi?

  Suomalaisten kyky lukea taloutta on maailman huippua: vain ranskalaiset päihittävät meidät OECD-maiden vertailussa. Puoli seitsemän kokosi kymmenen kysymyksen testin, jossa täytyy sekä laskea yksittäisiä tapauksia että miettiä isompia kokonaisuuksia. Testaa, kuinka itse pidät lukua euroista, lasket prosentteja ja tajuat rahan arvon!

 • Euroedustajille jaetaan 40 miljoonan potti ilman valvontaa

  31.05.2017 MOT

  Meppi voi maksaa EU-rahoista vuokraa itselleen.

  Euroopan parlamentti maksaa vuosittain euroedustajille yhteensä yli 40 miljoonaa euroa korvauksia, joita ei valvota lainkaan. Kukin jäsen eli meppi saa vuosittain itselleen noin 50 000 euron suuruisen potin, jonka voi käytännössä käyttää mihin vain tai pistää omaan taskuunsa.

 • "Ylikalliiseen asumiseen ei pidä sopeutua ylipitkillä lainoilla" – Ruotsin mallin pitkät lainat huolettavat ekonomisteja

  22.05.2017 Puoli seitsemän

  S-Pankki on tuonut markkinoille 45 vuoden lainan

  Oma koti kullan kallis. Mutta mitä jos siihen ei ole varaa? Yksi tapa selvitä kustannuksista olisi pitkä, jopa 45-vuotinen asuntolaina. Silloin lainan kokonaishinta tosin kipuaa korkealle. Puoli seitsemän -lähetyksen juttu pitkistä asuntolainoista herätti asiantuntijat kritisoimaan "ikuisia" lainoja.

 • Dokumentti: Velkavangit

  14.02.2017 Yle TV1

  Ylivelkaantunut ihminen kokee olevansa yhteiskunnan hylkiö.

  Ylivelkaantunut ihminen kokee olevansa kulutusyhteiskunnan hylkiö.

 • Nainen, laita nämä asiat kuntoon taloudessasi - ja olet parempi esimerkki lapsillesi!

  05.12.2016 Marja Hintikka Live

  Lapsesi oppii raha-identiteettinsä sinulta.

  Yrittäjä ja varallisuusvalmentaja Terhi Majasalmi ja Talouselämä-lehden päätoimittaja Emilia Kullas ovat molemmat tahoillaan kirjoittaneet kirjoja taloudenpidosta sekä naisten ja lasten rahankäytöstä. He kehottavat naisia kiinnostumaan rahasta ja ottamaan oman talouden hallintaan.

 • Tiedätkö, miten puolisosi suhtautuu rahaan? Puhu nämä 4 asiaa selväksi ennen yhteisen talouden perustamista

  02.12.2016 Marja Hintikka Live

  Omat vai yhteiset rahat? Varallisuusvalmentaja vastaa.

  Raha aiheuttaa parisuhteessa paljon vääntöä, mutta raha-asioista ei välttämättä juurikaan puhuta. Asiantuntija neuvoo neljä asiaa, jotka kannattaa käydä läpi ennen yhteisen talouden perustamista.

 • MHL kysyy: Miten reilusti teidän perheen rahat jaetaan?

  28.11.2016 Marja Hintikka Live

  Sinun perheesi sisäinen rahanjako kiinnostaa MHL:ää!

  Onko sinun perheesi aikuisten välillä elintasokuilu vai jakautuuko taloudellinen hyvinvointi tasa-arvoisesti? MHL selvittää, miten rahankäytöstä ja tienestien jakautumisesta sovitaan suomalaisissa lapsiperheissä. Vastaa MHL:n kyselyyn!

 • Lisää tukea syrjäytyville nuorille – nyt Martatkin ovat käärineet hihansa

  23.09.2016 Yle Uutiset

  Martat ovat laajentaneet nuorten parissa tehtävää neuvontatyötä syrjäytymisvaarassa oleviin nuoriin. Neuvoille onkin enemmän kysyntää kuin on tarjontaa.

 • Tiikerivanhempi on valmis uhraamaan jopa urheilevan lapsensa terveyden

  03.04.2016 Futisvanhemmat

  Tutkija Päivi Berg kirjoittaa vanhemmuudesta ja urheilusta.

  Tutkija Päivi Berg kirjoittaa "tiikerivanhemmista": "Itse tutkimuksessa käsiteltiin nuorten perfektionismia, virheiden pelkoa, valmentajan taholta tulevaa painetta ja vanhemmuutta. Erityisen vahva yhteys "tiikerivanhemmilla" oli nuorten doping-myönteisempiin asenteisiin. "Hinnalla millä hyvänsä" -ajattelu näyttää siis tarttuvan vanhemmilta lapsille varsin varhain."

 • Lemmikkivakuutus - parasta Sesselle

  10.12.2015 Puoli seitsemän

  Hinta ei kerro kaikkea - lue FINEn vertailu.

  Lemmikkivakuutusten vertailu on hankalaa, sillä pelkkä vuosimaksu kertoo kovin vähän siitä, mitä vakuutus korvaa ja mitä ei. Vakuutus- ja rahoitusneuvonta on onneksi kerännyt kaikkien vakuutusyhtiöiden kissa- ja koiravakuutuksien pääominaisuudet yksiin kansiin.

 • Vertaislaina, tarpeeseen vai tuoton takia

  02.11.2015 Puoli seitsemän

  Vertaislaina - vippasitko vai sijoititko, kerro kokemuksesi

  Digitalisaatio mullistaa myös perinteistä pankkibisnestä. Vertaislainoja välittävät uudet ketterät verkkopalvelut. Keräämme kokemuksia niin lainanottajilta kuin sijoittajiltakin. Juttu ja studiokeskustelu keskiviikkona 4.11. Puoli seiskassa.

 • Sibeliuksen boolissa oli konjakkia ja hilloa

  09.10.2015 Klassinen

  Sibelius oli nautiskelija

  Sibelius oli nautiskelija

 • Nollakorot vievät rahastosäästäjäksi

  05.05.2015 Puoli seitsemän

  Talletuskansa lähtee tuotonhakuun, kunhan se on vaivatonta.

  Helpot ratkaisut ovat tie suomalaisen säästäjän kukkaroon. Rahastoteollisuudessa sekä markkinajohtaja Nordea että tuorein haastaja S-Pankki myyvät yhdistelmärahastoja kuin leipää. Ja kansa ostaa, kun riskitön tuotto on kuihtunut nollaan.

 • Uusi auto voi tulla jopa halvemmaksi ilman vaihdokkia

  08.01.2015 Kuningaskuluttaja

  Autokauppojen maksamista hyvityshinnoista liikkuu paljon mehukkaita kaupunkitarinoita. Kuningaskuluttajan kokeilussa selvisi, että asiakas ei välttämättä saa mitään hyötyä vanhasta vaihdokista.

 • Vältä hintakikkailu autokaupassa: tingi ensin

  08.01.2015 Kuningaskuluttaja

  Katso Autoliiton resepti siihen, kuinka uuden auton ostaja voi välttää silmiä sumentavan kikkailun vaihdokin hinnalla.

 • Älä osta mitään -päivänä lompakko saa levätä

  21.11.2014 Elävä arkisto

  Teemapäivä haastaa pohtimaan kulutuspäätöksiä.

  Joka vuosi marraskuun viimeisenä perjantaina Luonto-Liitto kehottaa ihmisiä tarkkailemaan kulutustaan ja siitä aiheutuvia ympäristövaikutuksia, sekä luopumaan ostamisesta edes yhdeksi päiväksi. Päivää kutsutaan yksinkertaisesti Älä osta mitään -päiväksi.

 • Terveisiä suomalaisista perheistä, jotka voittivat vaikeudet

  25.08.2014 Elävä arkisto

  Suomalaisia perheitä, jotka selvisivät kriiseistä.

  Uskottomuus, velkakierre, masennus ja yhteisen ajan puute ovat vain muutamia kriisejä, joista avioero saatetaan laittaa vireille. Terveisiä perheestä -sarjassa tavattiin tavallisia suomalaisia perheitä, joissa oltiin voitettu kriisit ja päätetty pysyä yhdessä. Jokaisessa 21 jaksossa oman näkemyksensä parien tilanteesta antoi myös parisuhdeasiantuntija tai psykologi. Sarjaa esitettiin vuosina 2001 ja 2004, ja joissain perheissä vierailtiin kahteen otteeseen.

 • Kalliit kulissit

  18.02.2014 Oppiminen

  Miten terveellä pohjalla rahankäyttösi on?

  Viisiosainen ohjelmasarja, joka haastaa nuoret laittamaan oman rahankäyttönsä terveelle pohjalle. Jokaisessa osassa kaksi yhdeksäsluokkalaista kahden nuoren paria saa tehtävän, jonka suoritusta kommentoi ihan oikea Martta.

 • Bizkon-verkosto tuonut Suomeen kulissifirmoja

  21.11.2013 MOT

  Vuosikymmen sitten liikkeelle lähtenyt venäläissuomalainen yhteistyöverkosto Bizkon on Suomessa saanut aikaan kymmenittäin kituvia ja taloudellisesti huonosti menestyneitä yrityksiä.

Sivut