Hyppää pääsisältöön

kiire

 • Flinkkilä & Tastula: Miksi miljoonabisneksen keulakuva uhkasi polttaa työntekijöiden toimistoon raahaamat ilmapatjat?

  27.03.2019 Flinkkilä & Tastula

  Pelifirman johtaja ja luova nomadi työelämän pyörteissä.

  Unelma orpokodista, johtamisoppeja hevostallilta, raikasta puhetta työstä ja läsnäolon taidosta. Miksi sorrumme kiirepuhuntaan ja mitä on huoneliha?

 • Keskustele täällä priorisoinnista!

  26.03.2019 Elämä

  Osaatko sanoa ei?

  Osaatko sanoa ei?

 • Vessarengas juuttui kaulan ympärille ja pulu piilotteli kylppärissä – Perheet paljastavat aamuisten kaaostilanteiden huvittavimpia sattumuksia

  15.11.2018 Akuutti

  Kengät unohtuivat ja muita terveisiä kaaos-aamuista.

  Kengät unohtuivat ja muita terveisiä kaaos-aamuista.

 • Älylaitteet tyhmentävät koko ihmiskunnan – Aivotutkijan 5 vinkkiä keskittymiskyvyn elvyttämiseen

  02.11.2018 Tiede

  Aivotutkija Minna Huotilaisen blogi

  Aivotutkija Minna Huotilaisen blogi

 • Ole armollisempi ja opettele sanomaan ei!

  15.03.2018 Yle Puhe

  Mistä kiire tulee ja miten siitä pääsee eroon?

  Kiireestä on tullut mantra, jota hoetaan vaikka kiire ei olisikaan. Mistä kiire tulee ja mitä se tekee aivoille? Omat näkökulmasta kertovat entinen jalkapalloilija ja nykyinen bisnescoach ja henkinen valmentaja Christina Forsell, yrittäjä ja hyvinvointivalmentaja Henri Karjula, aivotutkija Minna Huotilainen ja bloggaava monitoiminainen Katja Lahti.

 • Aivotutkija: Nämä viisi asiaa kaipaavat kipeimmin muutosta suomalaisessa työelämässä

  13.01.2018 Tiede

  Kiire, uni, tehokkuus, tilat ja verkostotyö.

  Kiire, uni, tehokkuus, tilat ja verkostotyö.

 • Kiire on asennekysymys – näin aivotutkija selättää kiireen

  09.11.2017 Puoli seitsemän

  Kiire loppuu, kun vain päätät niin,

  Kiireessä päätöksentekonopeus kasvaa, mutta oppimiskyky pienenee eikä uutta tietoa pysty ottamaan vastaan. Kiireestä kannattaa siis pyrkiä eroon. Aivotutkija Minna Huotilainen Helsingin yliopistosta neuvoo miten se onnistuu.

 • Boheemista heppatytöstä tuli ajankäytön asiantuntija. Anna Perhon neuvot kiireestä kärsivälle

  14.09.2017 Puoli seitsemän

  Anna Perhon mukaan on tärkeämpää lopettaa kuin aloittaa

  Toimittaja, kolumnisti ja elämäntaitokirjailija Anna Perho kertoo olleensa nuorena boheemi ja huoleton. Lapsena ja nuorena kiinnostivat eniten hevoset, ja hän valmistuikin hevosalaan erikoistuneeksi agrologiksi. Sitten tulivat työ, kiire ja perhe, ja oli Perhon sanoin pakko ryhdistäytyä.

 • Testaa, millainen suhde sinulla ja kännykälläsi on!

  27.02.2017 Vaakakapina

  Tunnetko itsesi puolikkaaksi ilman luuriasi?

  Tunnetko itsesi puolikkaaksi ilman puhelintasi? Vilkuiletko luuriasi, kun olet ystävän kanssa syömässä? Kulkeeko puhelin mukanasi myös vessaan? Testaa, millainen on sinun ja kännykkäsi suhde.

 • Prisma Studio: Työelämän stressi vaarantaa muistin

  14.02.2017 Yle TV1

  Pitkäaikainen stressi voi muuttaa aivojen toimintaa.

  Nyt koettu stressi voi laukaista muistisairauden 20 vuoden päästä. Auttaako piirtely muistamaan?

 • Lapsen maailman taianomainen kosketus itsen aikuis-istuessa penkillä kaiken kesken

  20.12.2016 Näkökulmat

  Hyvä, pysähtynyt hetki...

  Kiireettömästi, päämäärättömästi, laiskan huvikseen, kuin maata röllöttää kesäkotivävyn vuosia olutmarinoitu ahteri iltapäiväriippumaton nadirissa, painovoiman ja kuminauhaimpotenttien uimashortsien hellässä huomassa.

 • Melkein joulumusiikkia! Avaruusromua 18.12.2016

  15.12.2016 Musiikki

  Millainen musiikki oikeastaan sopii jouluun?

  Meitä kaikkia kehotetaan ”tätä juhlaa asiaankuuluvalla hartaudella viettämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään”. Joulun pitäisi olla tietynlainen, mutta se onkin toisenlainen. On kiire. Ei ole rauhaa. Ei ole hiljaisuutta. On liian paljon kaikkea, paitsi aikaa, rauhaa ja hiljaisuutta. Avaruusromussa kuunnellaan melkein joulumusiikkia, muutamien ajatusten maustamana. Millainen musiikki oikeastaan sopii jouluun? Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Musiikki uhmaa aikaa. Avaruusromua 6.11.2016

  03.11.2016 Musiikki

  Mike Dicksonin sävellys Oddzial kestää yli 13 tuntia.

  ”Tämä on jatkuva prosessi, rauhaa ja hiljaisuutta”, kirjoittaa skotlantilainen Mike Dickson. Hän aloitti vuonna 2009 sävellyksen, jonka suhde aikaan on eriskummallinen ja haastava. Sävellys kasvaa ajan mittaan. Vuoteen 2016 mennessä tämä Oddzial-niminen sävellys on kasvanut yli kolmentoista tunnin mittaiseksi. Oddzial on musiikkia, joka voi auttaa pysymään poissa puhelimen, tietokoneen tai television luota. Oddzial on sävellys, joka vaatii aikaa, mutta myös tarjoaa jotakin tilalle. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Lukiolaiset huomio, yo-kokeita arvosteleva sensorikin on vain ihminen!

  18.10.2016 Abitreenit

  3 sensoria kertoo, millaista yo-kokeiden tarkastaminen on.

  Harva tuntee yo-kokeiden arviointia, jonka tekevät Abitreenien yo-koelähetyksissäkin vierailevat ylioppilastutkintolautakunnan sensorit. Abitreenit raottaa salaperäisyyden verhoa, kun kolme sensoria kertoo kiireiden keskellä, millaista kokeiden tarkastaminen on.

 • Akuutti kysyy: Oletko sinä suorittaja?

  17.10.2016 Akuutti

  Akuutti kerää kokemuksia suorittamisesta.

  Onko liikunnan nautinto lipsahtanut pakolla puskemiseksi, arki ja työelämä täynnä suorittamista? Onko elämä reilassa vasta sitten, kun to do -listalta on yliviivattuna tarpeeksi monta tehtävää? Tuntuuko tahdin höllääminen ja pysähtyminen ahdistavalta saamattomuudelta? Jos suorittaminen on sinulle tuttu juttu, kerro meille kokemuksesi. Jos koko suorittaja-sana ärsyttää, kerro sekin.

 • Viimeinen kaukiö — eli paikkaseutuja, aikalähiöitä ja muita muistoja, iloisia ja ei

  10.10.2016 Näkökulmat

  Asumisesta, ajasta ja ystävyydestä

  Varmaankin monet sadat korppukahvit (kanelikorppuja, joista opin silloin pitämään ja pidän edelleen, aivan sikana) tuli siellä yhdessä juotua pirtinpöydän ääressä, pähkäillen kaikkea mahdollista, mm. muuttoa Norjaan öljynporauslauttasukeltajaksi, tai emigroitumista Englantiin tai Australiaan.

 • Hälyn ja kiireen keskelle... Avaruusromua 27.3.2016

  23.03.2016 Musiikki

  Avaruusromussa pohditaan olemassaolon hämäriä ongelmia

  Kuinka paljon on ikuisia totuuksia? Millainen on lopun aikojen lista? Mitä eroa on hiljaisella ja äänekkäällä kulttuurilla? Mitä zeniläinen opettaja sanoi temppelin lipusta kiisteleville oppilailleen? Japanilainen sanalasku sanoo, että hiljaista ihmistä kannattaa kuunnella. Avaruusromussa pohditaan olemassaolon hämäriä ongelmia ja selaillaan alan kirjallisuutta, tunnelmaan sopivan musiikin säestyksellä. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Rahaa voi hankkia lisää, aikaa ei

  12.01.2016 8 myyttiä työstä

  Jos aika on rahaa, mikä on köyhyyttä?

  Tanja Lupari pohtii rikkauden ja onnellisuuden välistä yhteyttä. Rahalla voi rikastuttaa elämäänsä, mutta jos vaurastumisen tavoittelu aiheuttaa kiirettä, onko se köyhyyttä?

 • Meneekö pienten lasten äidin elämä ohi?

  16.10.2015 Nyt tai ei koskaan

  Meneekö elämäsi ohi

  Nyt tai ei koskaan -sarjan toiseksi viimeisessä osassa pohditaan voiko pienten lasten äiti lähteä lastensa kanssa pitkäksi aikaa ulkomaille ilman tietoa turvaverkosta. Vai olisiko sittenkin parempi jäädä turvalliseen kotimaahan silläkin uhalla että pitkästyy kuoliaaksi? Sarjan käsikirjoittaja ja ohjaaja Katri Manninen miettii mikä pysähtymisessä on niin vaikeaa.

 • Ohjeita aamulla räjähtäneen näköisille naisille

  24.05.2015 Näkökulmat

  Miten karu on aamu-nainen, kuinka selviää aamuhässäkästä hän

  Eilistä meikkeä on silmäkulmissa, ripsissäkin aika paakut, osa valunut zombi-lautumiksi silmien alle, muodostaen kauhuelokuvien posliininukke-vaikutelman, jossa se hilseilevän musta-silmänaluksettu nukke, joka on kirottu, illistelee kaameana, ja Paholaisen asioilla liikkuu hän. Mieltä ja vereä hyytävä on naaman meikkivaikutelma aamulla siis naisella. Entä sitten naisen ilme? Ristiriitaisea katsottavaa voi olla se äkikseltään. Kun naisen naamalla tavallaan on hymy. Mutta se ei ole hyvää tietävä hymy. Vaan enemmän sellainen hymy, että haluatko, reskontran Maire, turpaasi!

Sivut