Hyppää pääsisältöön

lastensuojelu

 • Flinkkilä & Tastula: "Katsopa, tuossa taisi mennä Tarja Halonen", kuiskasi lentokentän turvatarkastaja Pentti Arajärvelle

  15.10.2018 Flinkkilä & Tastula

  Presidentti Tarja Halonen ja professori Pentti Arajärvi.

  Presidenttiparina Tarja Halonen ja Pentti Arajärvi rikkoivat rikkoivat rajoja ja loivat uusia käytäntöjä. Professori Pentti Arajärvi sanoo, että julkisuus oli hänelle välillä vaikea pala, mutta tilanteista selvisi huumorintajulla ja hyvällä itsetunnolla.

 • Astrid Lindgrenin elämän kipein vaihe muuttui elokuvaksi – suhde pomoon ja lapsen luovuttaminen sijaiskotiin

  09.09.2018 Kulttuuricocktail

  Draamaelokuva seuraa tarkkaan tositapahtumia

  Tanskalaisen Pernille Fischer Christensenin ohjaama Nuori Astrid -elokuva poimii aiheekseen lastenkirjailijan elämän kipeimmän tapahtumasarjan. Astrid Lindgren (tuolloin Ericsson) ryhtyi suhteeseen keski-ikäisen naimisissa olevan miehen kanssa. Hän synnytti aviottoman lapsen 18-vuotiaana ja ajautui suuriin vaikeuksiin. Tapahtumat sijoittuvat aikaan ennen Peppi Pitkätossua ja Lindgrenin lastenkirjailijauraa.

 • Sex Pistolsin keikan peruuntumisesta 40 vuotta: sisäministeri Eino Uusitalo peruutti lopulta punkpioneereille jo myönnetyn työluvan

  17.01.2018 Puoli seitsemän

  Punk oli liikaa 70-luvun Suomessa

  Tammikuussa 1978 Sex Pistolsin piti esiintyä esiintyä Helsingissä, mutta viranomaiset estivät “väkivaltaa ja anarkiaa muotiasiana" tarjonneen punk-pioneerin esiintymisen.

 • Inhimillinen tekijä: Paras kaveri – lastenkodin johtajan kiltti koira

  03.03.2017 Elämä

  Miksi lastensuojelu ei aina suojele lasta?

  Missä lastensuojelu meni vikaan, jos lapsen ainoa turva oli lastenkodin johtajan kiltti koira? Vieraina opiskelija Eija-Eerika Hiironen, poliisi, kokemusasiantuntija Sami Isoniemi ja historiantutkija Pirjo Markkola.

 • Päättymätön painajainen

  08.02.2017 Yle TV1

  Havahduttava draama lapsikaupasta.

  Havahduttava draama kuvaa läntisen maailman räikeintä häpeäpilkkua, lapsikauppaa.

 • Lastensuojelun tarve räjähti nousuun Jyväskylässä

  28.09.2016 Yle Uutiset

  Alkuvuoden aikana lastensuojeluilmoitusten määrä on noussut neljänneksellä - ilmoituksia on tehty yli 500 enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

 • Turvakodin johtaja: "Asiakkaat mukaan suunnitteluun"

  06.05.2016 MOT

  "Vaara ei ole ohi lastensuojelussa"

  Oulun ensi- ja turvakodin toiminnanjohtajan Timo Peltovuoren mielestä lastensuojelun ongelmien ratkaisu on vielä pahasti kesken. Yhtenä merkittävimmistä ongelmista hän pitää työntekijöiden suurta vaihtuvuutta. MOT haastatteli Peltovuorta 25.4.2016 esitettyä ”Kodeistaan revityt lapset” – ohjelmaa varten.

 • Kurttila mahdollistaisi pysyvän huostaanoton

  28.04.2016 MOT

  Vanhemmilla sellaisenaan ei oikeutta lapseen

  Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila vaatii lapsen pysyvän huostaanoton pikaista mahdollistamista. Se lopettaisi lapsen pompottelun sijaishuollon ja biologisten vanhempien välillä, sanoo Kurttila MOT:n haastattelussa. MOT kertoi kolmesta tapauksesta ohjelmassa ”Kodeistaan revityt lapset”.

 • Kodeistaan revityt lapset: käsikirjoitus

  25.04.2016 MOT

  Kodeistaan revityt lapset -ohjelman käsikirjoitus

  Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

 • Lastensuojelusta näkemystä ammattiin

  22.10.2015 Elämä

  Rankat lapsuuskokemukset voivat auttaa myöhemmin työelämässä

  Rankat lapsuuskokemukset voivat auttaa myöhemmin työelämässä

 • Aamusydämellä: Lapsen parhaaksi

  24.09.2015 Elämä

  Sijoituslapsen äiti ja sijoitusperheen äiti kertovat

  Sijoituslapsen äiti ja sijoitusperheen äiti kertovat

 • Mitä tapahtuu lyönnin jälkeen? – Perheväkivalta auttajien näkökulmasta

  08.07.2015 Vanhemmuus

  Sosiaalityöntekijä, poliisi ja väkivaltatyöntekijä kertovat.

  Mitä tapahtuu lyönnin jälkeen? Turvakodin sosiaalityöntekijä, läheisväkivaltaa tutkiva poliisi ja miehiä kuunteleva väkivaltatyöntekijä kertovat työstään. Miten he yrittävät auttaa sekä uhria että tekijää? Meneekö apu perille?

 • Miksi meitä ei autettu ajoissa?

  15.05.2015 Dokumentit

  Omakohtainen tarina siitä kun huostaanotto viivästyy.

  Omakohtainen tarina siitä, miltä tuntuu kun sosiaalitoimi jahkailee huostaanotossa ja vie sisaruksilta mahdollisuuden olla sisaruksia: "Tuntuu usein siltä, että hyvinvointivaltiomme on pikemminkin pahoinvointivaltio, jossa kaikki paska vain lakaistaan maton alle ja esitetään että kaikki on hyvin." Dokumenttielokuva Lasten suojelijat Dokumenttiprojektissa Yle Areenassa ja uusintana TV1 lauantaina 23.5. klo 13.10.

 • Dokumenttiprojekti: Lasten suojelijat

  13.05.2015 Yle TV1

  Yhä useampi lapsi tai nuori on lastensuojelun asiakas.

  Yhä useampi lapsi tai nuori on lastensuojelun asiakas. Avohuollossa heitä on jo lähes 90 000.

 • Kipusisko: Se on vain tehtävä

  31.12.2014 Syke

  Sosiaali- ja terveydenhuollossa työskentelevän on aina tehtävä ilmoitus, mikäli tehtävässään saa tietää lapsesta, jolla hoidon ja huolenpidon puutetta voisi ilmetä. Monia terveydenhuollon ammattilaisia vaivaa kuitenkin häveliäisyys: onks mun pakko, lukee kollegan otsassa, kun ilmoitusvelvollisuus läpsähtää työlistalle.

 • Aamusydämellä: Jääsydänpojista miehiä

  02.04.2014 Elämä

  Icehearts-joukkueessa opetellaan jääkiekon lisäksi elämisen taitoja. Toiminta alkoi Vantaalla vuonna 1996, kun Ville Turkka päätti isänsä Ilkan kanssa pistää pystyyn joukkueen, johon pelaajat valittiin erityistä tukea tarvitsevien poikien joukosta. Nykyään Icehearts-toimintaa on jo seitsemällä paikkakunnalla ja tukea kasvamiseensa saa liki 300 lasta ja nuorta.

 • Kuttulan kadotetut lapset: käsikirjoitus

  24.03.2014 MOT

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

 • Katkaisuhoitoa ongelmanuorille

  21.03.2014 MOT

  Perhekoti Kuttula romahti viisitoista vuotta sitten mediakohun seurauksena. Kohun varjoon jäi se, mitä Kuttulassa todella tapahtui.

 • Seksirikoksia 1990- ja 2010-luvulla

  21.11.2013 Elävä arkisto

  Raiskauksista saatavat tuomiot olivat aiheena Ajankohtaisen kakkosen Seksirikos-illassa vuonna 1998 sekä A-Studio Talkissa vuonna 2013. Seksirikos-illan kaksituntiseen keskusteluun mahtui myös paljon asiaa pornovideoista ja prostituutiosta. Molemmissa keskusteluissa kuultiin raiskauksen uhreja.

 • Jonne Aaron muutti lastenkodista rockmaailmaan

  03.12.2012 Elävä arkisto

  Toimittaja Mape Morottaja alkoi vuonna 2001 seurata nuoren tamperelaisen muusikonalun tietä Raholan lastenkodista orastavaan rocktähteyteen. Ajankohtaisessa Kakkosessa puolitoista vuotta myöhemmin esitetty väliraportti on varhaisin Ylen tekemä juttu Jonne Aaronista.

Sivut