Hyppää pääsisältöön

numerologia

 • Kulisseissa keskustellaan kiivaasti – avataanko Liiga?

  15.10.2016 Yle Urheilu

  Syksyn kuuma peruna jääkiekkokeskusteluissa on ollut, avataanko Liiga ja edelleen, palaavatko Mestiksen ja Liigan välille ns. nousukarsinnat. Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen on avaamisen kannalla, mutta onko hän mielipiteineen yksin?

 • Aristoteleen kantapää: Tehdään numeroa

  23.09.2014 Kulttuuri

  Taiteen tekemisessä numerot ja matematiikka ovat olleet apuna aina. Mutta miten numerot sopivat yhteen nykyaikaisen runouden kanssa?

 • Aristoteleen kantapää: miksi seitsemän veljestä?

  23.09.2014 Kulttuuri

  Alexis Stenvallin lyhyeksi jäänyt elämä tunnetaan lähes viikon tarkkuudella. Mutta yhteen asiaan ei vastausta löydy: miksi seitsemän veljeksen veljeksiä on juuri seitsemän?

 • Mikä ratkaisee, ketä äänestät?

  28.09.2012 Yle Uutiset

  Yksi äänestää puoluetta, toinen kokemusta, kolmas henkilöä, jolla on luotettava olemus. Joku uskoo äänestyskopissa numerologiaan ja joku puolestaan haluaa kunnassa yhden tietyn asian kuntoon ja valitsee ehdokkaan, jolla siihen on ratkaisu.

 • Perjantai 13. - miksi sen uskotaan tuovan epäonnea?

  26.07.2012 Yle Uutiset

  Juudaksen kerrotaan olleen 13. vieras viimeisellä ehtoollisella ja myytin mukaan viikinkien jumalien epäonniselle päivälliselle tuli kutsumaton 13. vieras. National Geographic -lehti kokosi syitä, miksi perjantaihin 13. päivä liittyy uskomuksia huonosta onnesta.

 • Rakel viettää juhannuksen raiteilla

  21.06.2012 Yle Uutiset

  Tamperelainen Rakel Elijah matkustaa Ylen Juhannusjunalla Helsingistä Rovaniemelle. Numerologi ja kosminen kulkija lupaa pitää yöttömän yön kanssamatkustajansa valveilla kertomalla yliaistillisia tarinoita.

 • Vaivat heijastavat menneisyyttä

  18.02.2012 Yle Uutiset

  Polvikipu voi olla merkki epävarmuudesta tai menneen elämän traumoista, näin uskoo luontaishoitaja Matti Porkka. Oman elämän hallintaan auttaa, kun tietää kuka on ja mihin on menossa. Voima parantumiseen löytyy usein ihmisestä itsestään.

 • Onni kääntyy nimeä vaihtamalla?

  15.01.2011 Yle Uutiset

  Siinä missä astrologia tarjoaa asioiden tilalle vain selityksen, antaa numerologia mahdollisuuden muutokseen. Numerologin mukaan elämän suunta voi muuttua parempaan vaikka nimeä vaihtamalla.

 • Yy-kaa-koo herätteli nuoria sunnuntaiaamuisin

  30.11.2010 Elävä arkisto

  Ohjelmaa juonsivat unihaalareihin pukeutuneet aikuiset.

  Nuorten aamuohjelma Yy-kaa-koo herätteli katsojia sunnuntaiaamuisin vuosina 1988-1990. Ohjelmaa juonsivat unihaalareihin pukeutuneet Kosti Kotiranta, Sami Aaltonen ja Jutta Laven.

 • Rajatietokin on kansansivistystä

  24.08.2010 Yle Uutiset

  Tampereen työväenopistossa on jo parinkymmenen vuoden aikana tarjottu opintoja myös rajatiedon alueelta. "Huuhaa" herättää kritiikkiäkin, mutta rehtori Matti Saaren mukaan opiston tehtävä ei ole heristellä sormea vaan tarjota sitä, mikä ihmisiä kiinnostaa.

 • Numerologiaa

  25.02.2010 Elävä arkisto

  Väinö Lilja kertoo numerologiasta.

  Numerologia on pseudotiede, jonka mukaan henkilön syntymähetken ja nimen lukuarvojen perusteella voidaan laskea luonteeseen, tulevaisuuteen ja jopa kuolinpäivään liittyviä asioita.