Hyppää pääsisältöön

sosiaaliturva

 • Mitä tekisit, jos saisit viisisataa euroa kuussa enemmän rahaa? Kerro meille!

  02.10.2019 Oppiminen

  Miten 500 euroa lisää muuttaisi elämääsi?

  Miten 500 euroa lisää muuttaisi elämääsi?

 • Ulkolinja: #trumpland

  25.04.2017 Yle TV1

  Köyhän piirikunnan asukkaat äänestivät upporikasta Trumpia.

  McDowellin piirikunta Länsi-Virginiassa on USA:n köyhimpiä. Alueen asukkaat äänestivät upporikasta Donald Trumpia enemmän kuin missään muualla Yhdysvalloissa.

 • Mitä haluat kysyä Kelan pääjohtajalta? TV1:n Ykkösaamussa Liisa Hyssälä

  06.10.2016 Yle Uutiset

  Ihmisten pitäisi ottaa enemmän vastuuta itsestään ja toisistaan julkisten menojen hillitsemiseksi, sanoo Kelan pääjohtaja. Miten tätä periaatetta sovelletaan, kun suuret ikäluokat tulevat vanhuusikään? Kenen tukia pitäisi leikata?

 • Sossun pohjaton kassa

  19.04.2016 Yhteiskunta

  Toimeentulotuen varassa eläminen

  Toimeentulotuen varassa eläminen

 • Timo Harakka: Julkinen valta on jäljessä siitä, mitä taiteessa tapahtuu

  11.04.2016 Kulttuurin välikysymys

  Timo Harakan mielestä kulttuuri on jäänyt ilman linjauksia.

  ”Ei ole näkemystä, minkälaisiin taidealoihin halutaan satsata tai minkälaista identiteettiä Suomi kulttuurin kautta rakentaisi.” Timo Harakan (sd.) mielestä kulttuuri on jäänyt hallituksessa ilman linjauksia, mikä ilmenee konkreettisesti kulttuuriministerin puuttumisena. #kulttuurinvälikysymys kysyy, mitä tapahtuu todella Suomessa vuonna 2016. Hanke huipentuu Yle Teemalla 14. huhtikuuta suoraan lähetykseen, jossa taiteilijat ja poliitikot kohtaavat keskusteluissa. Yksi keskustelijoista on Timo Harakka.

 • Saint Helenan herra rakensi saarensa omin käsin säästyäkseen hyttysiltä

  09.05.2014 Elävä arkisto

  Porilaisen Osmo Vargelinin saaren tarina.

  Osmo Vargelin rakensi merestä nostamistaan kivistä oman saaren Meri-Porin edustalla sijaitsevalle karille. Saint Helenaksi nimeämänsä saaren asukasta haastateltiin vuonna 1988 Paljonko on paljon -ohjelmassa. Tuolloin Vargelin oli rakentanut saarta kolmekymmentä vuotta. Hänen mukaansa saari ei tulisi koskaan olemaan täysin valmis.

 • Työura määräytyy usein nuorena

  04.09.2013 Nuorille. Nyt!

  Nuoria täytyy suosia töihin palkkaamisessa, jotta he eivät päädy pitkäaikaistyöttömiksi loppuiäkseen. Näin ajattelee sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo.

 • Tommi Laitio: En tunne ketään, joka pitäisi itseään syrjäytyneenä

  25.08.2013 Nuorille. Nyt!

  Helsingin nuorisotoimen johtajan Tommi Laition mielestä syrjäytynyt-sanasta pitäisi luopua. Toisaalta termin vaihtaminen ei itsessään ratkaise mitään, vaan se, mitä nuorten hyväksi tehdään.

 • Kansalaispalkka on jokaisen perustulo

  28.06.2013 Elävä arkisto

  Kansalaisille maksettavasta perustulosta keskustelu alkoi 1980-luvun pulleina vuosina. 1990-luvun lama ja massatyöttömyyden aika piti keskustelua käynnissä ja tuo keskustelu on jatkunut 2010-luvulle asti. Mistä oikein on kysymys? Kuuluuko kansalaisuudesta maksaa ja passivoiko vastikkeeton raha työvoiman?

 • Hyvinvointivaltion alasajo alkoi, kun sosialismi romahti

  25.10.2012 Elävä arkisto

  Arvo Tuomisen dokumentti Hyvinvointivaltion loppu (2005)

  Vuosikymmenien ajan hyvinvointivaltio suojeli länsimaisten yhteiskuntien eliittiä joukkotyöttömyyden pitkän tähtäimen vaikutuksilta — epidemioilta, rikollisuudelta, muuttoliikkeiltä ja vallankumoukselta. Sosialismin kaatuessa romahti myös rikkaiden halukkuus jakaa verorahoja köyhemmille, sanoo Arvo Tuominen dokumentissaan.

 • Tulot 0 euroa

  12.01.2012 Elävä arkisto

  Miten nollalla eurolla pärjää? Silminnäkijä kertoo kolmen tulottoman tarinan. Kaksi heistä on tulottomia vasten tahtoaan, mutta kolmannelle tulottomuus on oma valinta. Tulottomuus peilaa toisaalta sosiaaliturvan aukkoja, toisaalta pakoa oravanpyörästä.

 • Hyvinvointivaltion ansa

  08.02.2010 MOT

  Humanitaarinen maahanmuutto tuo Suomeen ihmisiä, jotka hakevat parempaa elämää. Maahanmuuttopolitiikassa tärkeintä on välttää rasistiksi leimautumista.

 • Jonotuslautakunta: käsikirjoitus

  22.09.2009 MOT

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

 • Jonotuslautakunta

  22.09.2009 MOT
 • Haudattu hiljaisuudessa

  10.07.2009 Elävä arkisto

  Suurin osa toivoo saavansa arvokkaat hautajaiset. Yhteiskunnan koneisto toimii silloinkin, kun yksinäinen, varaton vainaja on saatettava lepoon.

 • Köyhiä ja rikkaita

  16.04.2009 Elävä arkisto

  Miljardien talouspolitiikkaa yksinkertaisesti selitettynä.

  Timo-Erkki Heino vääntää miljardien talouspolitiikan rautalangan muotoon. Dokumentissa vuonna 1997 tulevaisuuden visiostaan kertoo yhdysvaltalainen Paul Krugman, talouden nobelisti 2008.

 • Köyhät jonoon: käsikirjoitus

  09.02.2009 MOT

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

 • Olipa kerran mummo

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Jutta Zilliacus vierailee Riistavuoren vanhainkodissa Helsingissä. Hän tapaa Riistavuoren asukkaita ja tutustuu vanhainkodin toimintaan.

 • Suuri vaalikeskustelu presidentinvaaleista 1968

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Vuoden 1968 presidentinvaalikampanjassa vedettiin rajaa keskustan ja vasemmiston muodostaman ”kansanrintaman” ja muiden välille. Vasemmisto, kepu ja liberaalit kannattivat Urho Kekkosen uudelleenvalintaa, kokoomuksen ehdokas oli pankinjohtaja Matti Virkkunen, ja Suomen Maaseudun puolueelle keräsi protestiääniä tullineuvos Veikko Vennamo.