Hyppää pääsisältöön

varallisuusvero

 • Analyysi: Milloin työttömyydestä tuli työttömän oma vika?

  22.09.2015 Yle Uutiset
  Mikään ei ole helpompaa kuin työttömän nuoren piiskaaminen. Aina voi kysyä, miksei nirppanokille siivoaminen kelpaa. Nuorisotyöttömyys on ankara laji ja syyllistäminen keksittiin jo 1930-laman aikoina.
 • Suomalaiset äänestivät leikkausten puolesta – Katso kartasta, kuinka suuren kannatuksen leikkaukset saivat omassa kunnassasi

  22.04.2015 Yle Uutiset
  Vaikka leikkauslinja sai kannatusta läpi Suomen, on kannatuksessa nähtävissä alueellisia eroja. Yle kokosi kartan, joka näyttää, millaista talouspolitiikkaa Suomen kunnissa äänestystuloksen perusteella halutaan.
 • Katso, millainen olisi Antti Rinteen hallituksen ohjelma

  29.10.2014 Yle Uutiset
  Sosiaalidemokraattien johtamassa hallituksessa lait ja normit saavat ymmärrystä.
 • Ranskalainen tähtiekonomisti puhuttaa talouspolitiikan tuntijoita

  04.06.2014 Yle Uutiset
  Thomas Pikettyn myyntihitiksi nousseen uutuuskirjan mukaan talousjärjestelmä on palaamassa entisaikojen tilanteeseen, jossa yhä suurempi osa vauraudesta on yhä harvemman eliitin hallussa. Ratkaisuna ekonomisti pitää kansainvälistä varallisuusveroa, jolla hillitään vapaan markkinatalouden epädemokraattisia taipumuksia.
 • Kokoomusjohtajaehdokkaiden kannoissa vain hienoisia eroja

  28.05.2014 Yle Uutiset
  Kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaat Jan Vapaavuori, Alexander Stubb ja Paula Risikko kertoivat tavoitteistaan ja näkemyksistään puheenjohtajavaalin alla A-studion keskiviikkoillan yhteishaastattelussa. Suuria eroja puheenjohtajaehdokkaiden välillä ei syntynyt.
 • Suomessa ja Tanskassa on vielä perintövero

  10.04.2014 Yle Uutiset
  Pohjoismaiden verokäytäntöjen vertaaminen on vaikeaa, koska kullakin maalla on omia poikkeuksiaan ja käytäntöjään. Lisäksi vähennykset ovat erilaisia. Perintö- ja lahjaveroa ei kuitenkaan peritä enää Ruotsissa ja Norjassa. Varallisuusvero on voimassa vain Norjassa.
 • Veroparatiisimiljoonat virtaavat takaisin Ruotsiin

  01.04.2014 Yle Uutiset
  Tuhannet ihmiset ovat ilmoittaneet veroistaan itse, koska jälkikäteen tehdyistä vero-oikaisuista ei seuraa Ruotsissa rangaistusta.
 • Näin Verohallinto perustelee toimintaansa Liechtenstein-jutussa

  10.03.2014 Yle Uutiset
  Haastateltuna Verohallinnon johtava lakimies Matti Merisalo. Toimittaja Sara Rigatellin kysymykset lihavoituna.
 • Näitä kysymyksiä verottajan ja poliisin on pitänyt punnita

  10.03.2014 Yle Uutiset
  Tässä tärkeimmät kysymykset, joihin viranomaisten on pitänyt vastata, kun he ovat pohtineet rikostutkintojen aloittamista Liechtensteinin veronkiertäjistä. Rikosprofessorin mukaan oikeudellisesti näin tulkinnanvaraisia päätöksiä verottajan ei tulisi tehdä yksin.
 • Tärkeitä talousratkaisuja

  03.03.2014 MOT
  MOT kokosi lähinnä vero- ja työllisyyspolitiikasta kymmenen tärkeää talouspoliittista päätöstä kahdenkymmenen viime vuoden ajalta.
 • Norjan rikkain mies antaa rahansa hyväntekeväisyyteen

  10.12.2013 Yle Uutiset
  Norjalaisen talouslehti Kapitalin mukaan Olav Thonin omaisuuden arvo on noin 3,2 miljardia euroa eli 27 miljardia Norjan kruunua.
 • Omakotiliitto: Kiinteistöverosta tullut piilovarallisuusveroa

  14.05.2013 Yle Uutiset
  Kiinteistöveroista on tullut piilovarallisuusverotusta, sanotaan Omakotiliitosta. Omakotiliiton järjestöpäällikön Juha Saarimäen mukaan nykyisin kiinteistövero on verrattavissa varallisuusveron tyyppiseen tasaveroon, ja se rasittaa eniten kaikkein vähävaraisimpia. Saarimäki muistuttaa, että kysymys ei ole pelkästä omaisuudesta vaan myös asumisesta.
 • Slovenia torjuu talouskriisiä myymällä valtionyhtiöitä

  09.05.2013 Yle Uutiset
  Euroalueen seuraavaksi kriisimaaksi veikkailtu Slovenia julkisti torstaina vakauttamisohjelman, jolla se pyrkii selviämään talousahdingostaan.
 • Tanska leikkaamassa yritysveroa Ruotsin tasolle

  26.02.2013 Yle Uutiset
  Veroprosentin alentaminen on osa mittavaa kilpailukykypakettia, jolla on tarkoitus luoda 150 000 uutta työpaikkaa.
 • Ruotsiin virtaa rahaa veroparatiiseista

  18.02.2013 Yle Uutiset
  Monet ruotsalaiset haluavat palauttaa veroparatiiseihin piilottamansa rahat. Vuoden alusta lähtien se on onnistunut ilman ylimääräisiä veroseuraamuksia. Tämä onkin johtanut rahavirtaan veroparatiiseista Ruotsiin, kertoo Ruotsin televisio SVT.
 • Portugali nostaa reippaasti veroja

  03.10.2012 Yle Uutiset
  Portugali joutuu sopeuttamaan talouttaan kovin keinoin. Tulovero nousee reippaasti ja uutistoimisto Reutersin mukaan maa ottaa käyttöön myös pankkien rahoitusmarkkinaveron.
 • Espanjan uusi hallitus lupaa säästöjä ja veronkorotuksia

  30.12.2011 Yle Uutiset
  Espanjan uusi hallitus on kertonut uusista keinoista talouden tasapainottamiseksi. Keinovalikoimaan lukeutuvat niin säästöt kuin tulo- ja omaisuusveron korottaminenkin. Kaikkien ministeriöiden menoja leikataan ensi vuonna 8,9 miljardilla eurolla, julkisen sektorin palkat jäädytetään, eikä uusia työntekijöitä palkata.
 • Arhinmäki liputtaa kyllä veroille, ei leikkauksille

  19.11.2011 Yle Uutiset
  Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen mukaan valtiontalouden sopeuttamisen pitää tapahtua verotuksen, ei uusien leikkauksien avulla.
 • Kreikan paikallishallinto estää hallituksen säästötoimia

  28.10.2011 Yle Uutiset
  Kreikan hallituksen toimet maan talouden tasapainottamiseksi kohtaa voimakasta vastarintaa myös virkamiehistön ja paikallishallinnon taholta. Virkamiehet antavat jopa ohjeita, joilla hallituksen määräämän ylimääräisen omaisuusveron voi jättää maksamatta.
 • Arhinmäki vaatii rikkaille solidaarisuusveroa

  28.10.2011 Yle Uutiset
  Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki vaatii Talouselämä-lehdessä Suomeen suurituloisille erikseen "solidaarisuusveroa." Uusi vero olisi progressiivinen ja rikkaille perustettaisiin myös korkeampi tuloveroluokka.

Sivut