Hyppää pääsisältöön

kansankuvaus

 • 7.5. Kino Suomi: Tulitikkuja lainaamassa

  08.04.2015 Yle Teema

  Suomalais-neuvostoliittolainen versio kansankomediasta.

  Suomalais-neuvostoliittolainen versio Ihalaisen ja Vatasen pitkäksi venähtävästä tikunhakumatkasta on painunut vuosikausiksi unohduksiin.

 • 15.9. Teeman Elävä arkisto: Aapeli 100 vuotta

  21.06.2014 Yle Teema

  Mollbergin hullu komedia Rummukaisen veljeksistä.

  Armoitetun humoristi ja kansankuvaaja Aapelin eli kirjailija Simo Puupposen syntymästä on kulunut 100 vuotta. Teema juhlistaa Aapelia esittämällä kaksi Rauni Mollbergin Aapeli-filmatisointia. Arkistopaikalla esitetään paljon toivottu Siunattu hulluus ja Kino Suomen paikalla elokuva Aika hyvä ihmiseksi.

 • Tuusulanjärven taiteilijayhteisö

  03.05.2013 Elävä arkisto

  1800- ja 1900-lukujen taitteessa Tuusulanjärven seudulle syntyi taiteilijayhteisö, kun kirjailija Juhani Aho, säveltäjä Jean Sibelius ja kuvataiteilijat Pekka Halonen ja Eero Järnefelt asettuivat elämään rinnakkain rantatielle. Alue tarjosi kaivattua maaseudun rauhaa, mutta oli myös lähellä Helsinkiä.

 • Albert Edelfelt maalasi kansaa, valoa ja historiaa

  19.04.2013 Elävä arkisto

  Albert Edelfelt oli Suomen taiteen kultakauden tähti.

  Albert Edelfelt oli yksi Suomen taiteen kultakauden merkittävimpiä taiteilijoita. Edelfeltin tuotantoon kuuluu niin historiaa käsitteleviä maalauksia, muotokuvia, kansankuvausta kuin pariisilaista ulkoilmamaalaustakin.

 • Tapio Koivukari: Sumun lokikirja

  09.12.2009 Elävä arkisto

  Rauman saariston historia täydentyy romaanitrilogian päätösosassa. Romaanisarja alkaa 1800-luvun lopusta. Alussa luodot täyttyivät asukkaista ja meri antoi elannon.