Hyppää pääsisältöön

moottoripyöräjengit

 • Todistaja – Suuria rikoksia. Suuria salaisuuksia.

  12.05.2015 Viihde

  Synkkä draamasarja raa’asta norjalaisesta jengiväkivallasta

  Sorakuopalla Mysenin pikkukaupungissa Norjassa tapahtuu neljä raakaa murhaa ja kaksi 15-vuotiasta poikaa joutuu silminnäkijöiksi. Niin murhaajalla, silminnäkijöillä, uhreilla kuin poliisilla on salaisuuksia. Rikostutkimus polkee paikoillaan.

 • Yön Sudet on Moskovan Helvetin enkelit

  12.04.2013 Elävä arkisto

  Yön Sudet on moskovalainen moottoripyöräjengi.

  Yön Sudet on aggressiivinen dokumenttielokuva moskovalaisesta moottoripyöräjengistä, joka kulkee omaa tietään Venäjän kaaoksen keskellä. Syyskuussa 1993 esitetyn dokumentin ohjasivat Juha Portaankorva ja Timo Seppälä ja kuvaajana oli Kari Ahola. Dokumentin tekijät viettivät kovapintaisen jengin kanssa viikon Moskovassa ja hauskaa oli.

 • Liivijengit levittäytyvät

  27.03.2013 Elävä arkisto

  KRP:n mukaan Suomessa toimi 2013 yhteensä 61 liivijengiä.

  KRP:n mukaan Suomessa toimi vuonna 2013 yhteensä 61 liivijengiä. Uusina tulokkaina ovat kansainväliset moottoripyöräkerhot Mongols MC sekä Outlaws MC. Vanhat kerhot ovat laajentaneet toimintaansa pienempiin kaupunkeihin. A Studio: Streamissa aiheesta keskustelivat jengin jäsenet sekä virkavallan ja valtion edustajat.

 • Kuparivarkaat pysäyttävät jo junia

  23.01.2012 MOT

  Milloin meillä seisoo kymmeniä junia aamuruuhkassa kuparivarkauksien takia? Milloin ensimmäinen kuparivaras kuolee sähköiskuihin - kuten useasti on tapahtunut Britanniassa ja Espanjassa? Britanniassa myös ulkopuoliset ovat joutuneet hengenvaaraan kun varkaat veivät walesilaisen sairaalan sähkögeneraattorin johdot, jonka seurauksena kahdeksan syöpäpotilaan leikkauksia jouduttiin siirtämään.

 • Prosenttijengit - suomalainen mafia

  04.01.2012 Elävä arkisto

  Prosenttijengit edustavat Suomessa järjestäytynyttä rikollisuutta. Sen tunnusmerkkejä ovat muun muassa kansainvälisyys, laillisen taloudellisen toiminnan hyödyntäminen ja väkivalta. Lisäksi jengit ovat usein tiukasti organisoituja ja niissä vallitsee selkeä työnjako.

 • Milkshake oli sarja, jossa saattoi tapahtua ihan mitä vain

  31.05.2011 Elävä arkisto

  Omalaatuinen Milkshake hämmensi tv-katsojia 1994.

  Milkshake on tehty naisten välisestä ystävyydestä, väkivallasta, kostosta, intohimosta, syyllisyydestä ja ihmisen lihasta. Tyylitellyssä tv-sarjassa saippuakerronta kohtasi twinpeaksmäisen tunnelman.

 • Pahojen puolustajat - asianajajat Aarno Arvela ja Pekka Kivi

  26.10.2010 Elävä arkisto

  Asianajajat Aarno Arvela ja Pekka Kivi tienaavat elantonsa puolustamalla oikeussalissa Suomen paatuneimpia rikollisia. Ylen Silminnäkijä perehtyy miesten mielenkiintoiseen työnkuvaan.

 • Elinkautisvanki Eikka Lehtosaari ei halua takaisin vapauteen

  12.11.2009 Elävä arkisto

  Eikka Lehtosaari - elinkautisvanki

  Eikka Lehtosaari tuomittiin vuonna 2000 kolmoismurhasta elinkautiseen vankeuteen. Silminnäkijän toimittaja on tavannut hänet vankeusaikana kahdesti. "Jos nyt sukeltaisin siviiliin, se olisi katastrofi", Lehtosaari totesi vuonna 2014.

 • Helvetin kiltit enkelit

  17.10.2008 MOT

  MOT sai haltuunsa Suomen Helvetin Enkeleiden rikosrekisterit. Ero Suomen ja muiden pohjoismaiden tilastojen välillä on räikeä. Mistä se johtuu? Hells Angels MC Finland on toiminut Suomessa 10 vuotta. Onko kyseessä tavallinen moottoripyöräkerho vai rikollisjärjestö?

 • Riders ja Backsliders

  12.03.2008 Elävä arkisto

  Dokumentti 1980-luvun bikerkuvioista Helsingissä.

  Dokumentti vuodelta 1987 esittelee moottoripyöräilevän nuorison harrastuksia kaupungissa ja luonnon helmassa. Ohjelman keskiössä on bikerbändi Backsliders.

 • Bandidosien päämajassa

  01.02.2008 Elävä arkisto

  Bandidos-moottoripyöräjengi nousi vuoden 2007 lopulla jälleen uutisaiheeksi ison huumejutun myötä. Tammikuussa 2008 kerho päästi tv-kamerat ensi kertaa tiloihinsa.