Hyppää pääsisältöön

soitinnus

 • Sinfonista herkkua – kuin kesäistä letunpaistoa

  24.11.2017 Klassinen

  Levyarvio

  Myöhäisromanttisen orkesterimusiikin rakastajalle Franz Schmidtin Toinen sinfonia on kuin letunpaistoa mökkirannassa lämpimänä kesäiltana. On aivan samantekevää kuinka syvällisenä sitä pitää – ja minä pidän – mutta varmasti se on ainakin mukavaa, ellei suorastaan ihanaista. Wienin filharmonikoille Ensimmäisen maailmansodan alla sävelletty teos sopii orkesterilleen kuin hansikas käteen, ja Semyon Bychkovin johtamana uutena levytyksenä se myös soi varsin mukavasti.

 • Sellokonsertoissa myös hienot orkesteriosuudet

  26.02.2016 Klassinen

  Levyarvio

  BIS on julkaissut uuden sellokonserttolevyn, jonka myyntinumerona on—jälleen kerran—Dvořákin Sellokonsertto. Onneksi sen parina on hieman vähemmän kulunut teos, Dvořákin maanmiehen ja nuoremman kollegan Bohuslav Martinůn Ensimmäinen sellokonsertto. Martinůn konsertto on Dvořákin tapaan helposti lähestyttävää musiikkia, mutta ammentaa sitä voimakkaammin melodiikkansa tsekkiläisestä kansanmusiikista ja keventää romanttista paloa uusklassismin tapaan ohennetulla ja värikkäälläkin orkestroinnilla.

 • Mezzosopraano Anne Sofie von Otter kantaesittää Sibeliusta

  05.12.2015 Klassinen

  Anne Sofie von Otter kantaesittää Sallisen Sibelius-laulut.

  Maailmankuulu ruotsalainen mezzosopraano Anne Sofie von Otter kantaesittää Hannu Linnun johtaman Radion sinfoniaorkesterin solistina sekä Itsenäisyyspäivän juhlakonsertissa 6.12. että 9.12. Aulis Sallisen orkestroimia Sibeliuksen lauluja.

 • Sotkamo Silverin ja ABB:n yhteistyösopimus jatkuu

  16.12.2014 Yle Uutiset

  Sotkamo Silver ja ABB ovat jatkaneet rahoitus- ja teknologiamyynnin sopimusta ensi vuoden loppuun. Sopimus käsittää hopeakaivoksen sähköistyksen, automaation ja instrumentoinnin suunnittelun sekä toimituksen.

 • ABB:lle miljoonatilaus Etelä-Afrikasta

  30.03.2012 Yle Uutiset

  ABB toimittaa sähköjärjestelmät ja automaation Etelä-Afrikassa sijaitsevalle selluloosatehtaalle. Kaupan arvo on neljätoista miljoonaa dollaria eli reilu kymmenen miljoonaa euroa.

 • Reka Kaapeli ei irtisanokaan

  06.02.2012 Yle Uutiset

  Kaapelinvalmistaja Reka Kaapeli välttyy irtisanomisilta. Juuri päättyneissä yt-neuvotteluissa on sovittu, että yhtiö hoitaa tarvittavat sopeuttamistoimet työajan joustoilla ja lomien siirroilla.

 • Kevitsan sähköistys Lemminkäiselle

  12.05.2011 Yle Uutiset

  Lemminkäinen on voittanut merkittävän sähköistysurakan Kevitsa Mining Oy:ltä Kevitsan nikkeli- ja kuparirikastekaivokselta Sodankylässä. Urakan arvo on noin yhdeksän miljoonaa euroa.

 • Rälläkältä reipas esikoislevy

  30.03.2011 Yle Uutiset

  Kansantanssiryhmä Motoran oma yhtye Rälläkkä julkaisi esikoislevynsä. Uutuuslevyltä löytyy kahdeksan kappaletta menevää kansanmusiikkia.

 • Boeingille kanne Libanonin lento-onnettomuudesta

  02.03.2010 Yle Uutiset

  Amerikkalainen asianajotoimisto on nostanut siviilikanteen lentokonevalmistaja Boeingia vastaan tammikuussa Libanonin rannikolla tapahtuneesta lento-onnettomuudesta. Kaikki etiopialaisessa matkustajakoneessa olleet 83 ihmistä saivat surmansa koneen syöksyttyä Välimereen pian lentoonlähdön jälkeen.

 • Maavoimien kunnossapito ulkoistetaan?

  03.11.2005 Yle Uutiset

  Puolustusvoimat selvittää maavoimiensa kunnossapidon siirtämistä ulkopuolisille yrityksille. Helsingin Sanomien mukaan hankkeen toteutuminen tietäisi ulkopuolisille yrityksille töitä vuosittain kymmenien miljoonien eurojen edestä.

 • Deal Reached in Paper Dispute

  27.06.2005 Yle News

  Both sides in the paper industry dispute have accepted a compromise proposal. The deal still requires both the approval of the Paperworkers' Union executive and management's ruling body. They will convene on Friday.

 • Pohjoisen yliopistojen rooli vahvistuu Meri-Lapissa

  30.11.2001 Yle Uutiset
 • Häkämies haluaa yrittäjät tupo-pöytään

  09.10.1999 Yle Uutiset
 • Vuosi 2000 ei haittaa Olkiluodon ydinvoimalaa

  08.07.1999 Yle Uutiset