Hyppää pääsisältöön

musiikkiteatteri

 • Kesäksi kotiin – Eppu ja Kurt Nuotio: ”Rento suurkaupunki on luovuuden lähde”

  20.06.2018 Yle TV1

  Eppu ja Kurt Nuotio vaihtoivat saaristoidyllin Berliiniin.

  Ella Kannisen vieraina ovat kirjailija Eppu Nuotio ja teatteriohjaaja Kurt Nuotio Berliinistä.

 • Musiikkiteatteritaiteilija Reetta Ristimäki haluaa raikastaa oopperaa kokonaisvaltaisesti

  13.04.2018 Elämä

  Musiikkiteatteritaiteilija luo oman työpaikkansa.

  Musiikkiteatteritaiteen monitoiminainen, oopperalaulaja, laulupedagogi Reetta Ristimäki on koko elämänsä ajan luonut omat työpaikkansa. Ooppera Skaala, Musiikkiteatteri Kapsäkki ja nyt parhaillaan Suomalainen kamariooppera ovat työllistäneet häntä. Tulevina vuosina hän haluaa erityisesti keskittyä ohjaajan työhön.

 • Mörköoopperan ilahduttavan raikas paluu

  05.04.2018 Kulttuuri

  Marjatta Pokelan laulut ovat kestäneet aikaa.

  Helsingin Kaupunginteatterin Mörköooppera on valloittava ja värikäs juttu. Marjatta Pokelan liki 40 vuotta sitten julkaistut laulut tuntuvat raikkailta. Katsomossa on hauskaa, ja niin tuntuu olevan näyttämölläkin. Sanna Majuri säteilee Mörkönä.

 • “Aikuiset ihmiset eivät viiltele itseään. Se on säälittävää.”

  01.09.2016 Kulttuuricocktail

  “Aikuiset ihmiset eivät viiltele itseään. Se on säälittävää.

  Näin ajatteli Mari 18-vuotiaana ja viilsi kuitenkin. Viiltely ei jäänyt nuoruuden kuohuihin, vaan hän jatkoi sitä vielä vuosia ensimmäisen kokeilun jälkeen. Marin tarina on yksi taustakertomuksista helsinkiläisen Musiikkiteatteri Kapsäkin Seepranainen-esityksessä. Miksi aikuinen nainen viiltää itseään?

 • Lapualaisooppera 2016 letittää yhteen uutta ja vanhaa – sekä ottaa pää pystyssä kantaa

  15.07.2016 Kulttuuri

  YT:n Lapualaisooppera puhuu vahvasti väkivaltaa vastaan.

  Sirpa Riuttalan Mustikkamaalle ohjaama Lapualaisooppera 2016 yhdistää taitavasti uutta ja vanhaa. Kaikki vuonna 1966 Ylioppilasteatterin lavalla kuullut laulut ovat mukana. Samalla kun vanhat tekstit muistuttavat historiasta, ne myös kuvaavat tätä nyky-Suomeamme.

 • Bandoneón ja Piazzola - Koko Teatterin Mestari Astor tuo tango nuevon tarinan näyttämölle

  22.04.2016 Kulttuuricocktail

  Mestari Astor -monologissa Piazzollan tunnetuimmat tangot

  Minun musiikkia ei tarvitse tanssia, julisti tangon uudistaja, Astor Piazzolla. Nyt hänen tangomanifestinsa nähdään Kokoteatterin musiikkiteatteriesityksessä Mestari Astor.

 • Sotilaan siistimpi tarina

  08.04.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Igor Stravinskyn Sotilaan tarina C-F Ramuzin tekstiin on sellaisenaan höperöä satua, mutta Stravinskyn rytmisesti monisyinen musiikki tarjoaa kiehtovia mahdollisuuksia esittäjilleen. Tällä kertaa niitä ei aivan lunasteta: Virginia Arts Festival Chamber Playersin sekä sinänsä ammattitaitoisen näyttelijäkastin Sotilaan tarina jää minun makuuni turhan silkoiseksi.

 • Suomi on kaikkea muuta kuin musikaalien takapajula

  24.02.2016 Klassinen

  Musikaalit ovat Suomessa suosittuja

  Tein Laulun paikka -radio-ohjelman musikaaleista ja niiden historiasta Suomessa. Ohjelma herätti hämmästyttävän paljon kiinnostusta ja keskustelua. Meillä on selvästikin innostunut yleisö, joka seuraa aktiivisesti sitä, mitä musikaaleista puhutaan.

 • Ääninäyttelijä laatii koreografian suuhunsa

  22.07.2015 Kulttuuri

  Petrus Kähkönen näyttelee sekä lavalla että animaatioissa.

  Näyttelijä, muusikko ja ääninäyttelijä Petrus Kähkönen kiinnitettiin Helsingin Kaupunginteatteriin neljä vuotta sitten, vain 23-vuotiaana.

 • Angelika Klas toteuttaa lapsuuden unelmaansa

  01.07.2015 Kulttuuri

  Musiikkiteatteri on säväyttänyt Angelika Klasia aina.

  Sopraano Angelika Klasin ohjelmisto ulottuu ooppera- ja kamarimusiikista musikaaleihin, ja näyttävä musiikkiteatteri on ollut hänen sydäntään lähellä aina. Syksyllä eräs ympyrä sulkeutuu, kun Klas nähdään Tamara Lundina Turun kaupunginteatterissa.

 • Kansallisteatterin Slava! nauraa rohkeasti ja suree syvästi

  06.03.2015 Kulttuuri

  Slava! on rohkeasti kirjoitettu ja tulkittu, hurja teos. Pirkko Saisio on dramatisoinut kohtauksiksi ja lauluiksi totta ja tarua Venäjän nykypäivästä ja historiasta. Laura Jäntin ohjaus ottaa Saision tekstistä kaiken irti.

 • Musiikkivaikuttaja Pirjo Bergström

  16.05.2011 Elävä arkisto

  Pirjo Bergström (1939-2011) teki mittavan uran laulajana, säveltäjän ja näyttelijänä. Laaja-alaisen musiikkivaikuttajan tärkein työpari oli hänen miehensä Matti Bergström (1938-1994).

 • Näin syntyy ooppera

  13.01.2011 Elävä arkisto

  Vuonna 1967 valmistuneessa dokumentissa näemme, miten Alban Bergin musiikillisesti vaativa Wozzeck-ooppera taipui suomalaisittain. Päivän sana oli realismi.

 • Punaisen Myllyn "Aina vain Amor"

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Sotien jälkeen perustettu helsinkiläinen Punainen Mylly -revyyteatteri kuului suomalaisen musiikkiteatterin harvalukuisiin esitaistelijoihin.