Hyppää pääsisältöön

kauppakeskukset

 • ”Ei me kyllä koko päivää kalastettu” – Osuuskaupan ja rakentajien kaukomatkat tulevat julki lahjustutkinnan sivutuotteena

  23.04.2018 MOT

  HOK-Elannon kaukomatkat julki lahjustutkinnan sivutuotteena

  Valtavan lahjusoikeudenkäynnin sivutuotteena paljastuu Suomen suurimman osuuskaupan HOK-Elannon ja sen yhteistyökumppaneiden yhteinen matkailu kaukomailla. Poliisi tutki ensin lahjusjutussa ilmi tullutta poikkeuksellisen runsasta matkustelua lahjuksina. Tutkinnan edetessä selvisi kuitenkin, että kyse oli yrityskulttuurin piiriin kuuluvasta maan tavasta, ja matkat pudotettiin pois syytteestä.

 • Kirsikka, Itis, Lohi ja Ruuti – joko alkoi tehdä mieli ostoksille?

  18.04.2018 Kulttuuri

  Mitä kauppakeskuksen nimellä markkinoidaan?

  Mitä kauppakeskuksen nimellä markkinoidaan?

 • Saituuden aika - Antti Nylénin pääsiäissaarna

  24.03.2016 Kulttuurin välikysymys

  Kauppakeskusten pääsiäisaukiolo on kuvottava kuva

  "Kauppakeskus, kaiken hyvän ehtymätön vilja-aitta, on nyt auki pääsiäisenäkin. Jospa Graalin malja tai muu Ratkaisu olisi vihdoin tullut myyntiin?", kirjoittaa kirjailija, esseisti Antti Nylén #kulttuurinvälikysymys -hankkeen pääsiäissaarnassaan. #kulttuurinvälikysymys kysyy taiteilijoilta mitä tapahtuu todella Suomessa vuonna 2016. Hanke huipentuu suoraan lähetykseen Yle Temalla 14. huhtikuuta.

 • Kuntokävelylle kauppakeskukseen

  14.12.2015 Akuutti

  Kauppakeskuksessa voi myös kuntokävellä

  Pois tuiskusta ja tuulesta, hyvästit liukastelulle. Pimeydestä valoon on motto, kun seniorikansalaiset osallistuvat ohjattuun kävelytuokioon espoolaisessa kauppakeskuksessa. Esteetön ja turvallinen ympäristö houkuttelee mukaan heitäkin, jotka muuten arastelisivat liikkeelle lähtöä.

 • Kuka käyttää valtaa, kun rakennetaan tulevaisuuden kaupunkia?

  28.04.2015 Kulttuuri

  Monet edut ja tavoitteet ohjaavat kaupunkien rakentumista.

  Harmillisen usein rakennushankkeissa käy niin, että arkkitehtuurin ja kaupunkikuvan tavoitteista voidaan lipsua. Ei kukaan pura rakennusta tai anna sakkoja, jos kivi vaihtuu betoniin tai kattoterassille luvattu kahvila unohtuu avata. Arkkitehti Jussi Vuori arvioi, minkälaiset voimat kaupunkia rakentavat. Hän on ollut mukana laatimassa Keski-Pasilaan rakennettavan Triplan kilpailuehdotusta Hollannissa.

 • Julkinen tila annettava yksilöille

  03.11.2014 Kulttuuri

  Viime kevään Uusi kaupunki -työpajassa Jyväskylän kaupunki oli antanut jokaiselle työryhmälle julkista tilaa koskevan tehtävän. Tarpeena oili hahmotella Jyväskylän keskustan aukioiden merkitystä ja tulevaa käyttöä. Kun työryhmät tapasivat paikallisia, toistui sama kehitysehdotus jokaisessa keskustelussa: lisää ihmisiä!

 • Itäkeskuksen hulinaan mahtuvat niin tuulipuvut kuin turkiksetkin

  03.01.2014 Elävä arkisto

  Dokumenttisarja Ostoskeskuksen helmet seuraa Itiksen väkeä.

  Vuonna 1999 esitetty dokumenttisarja Ostoskeskuksen helmet seuraa Itäkeskuksen tiloissa viihtyviä ihmisiä. Sarjan keskiössä on kolme liiketilaa työntekijöineen ja asiakkaineen: klassikkokirjoistaan tunnettu Itä-Helsingin Antikvariaatti, jos jonkinlaisia lemmikkieläimiä myyvä eläinkauppa Faunatar ja tanssin saloja opettava Tanssikoulu Ketonen.

 • Musiikilla vauhditetaan työtehoa ja ostohalukkuutta

  27.12.2013 Elävä arkisto

  1970-luvulla Suomessa musiikkia käytettiin työtehon kehittämiseen. Pankeissa ja kaupoissa otettiin käyttöön taustamusiikkijärjestelmiä, joilla pyrittiin parantamaan asiakkaiden viihtyvyyttä ja ostohalukkuutta. Musiikin moninaista vaikutusta ihmiseen pohtii vuoden 1972 ohjelma Musiikkia tiskin alta.

 • Kamppi muuttui kaivannoksi, keskukseksi ja lopulta Suomen suurimmaksi nuorisotaloksi

  27.11.2013 Elävä arkisto

  Helsingin vanhan linja-autoaseman paikalle rakennettiin 2000-luvun alussa uusi Kampin keskus. Keskus piti sisällään uudet paikallis- ja kaukoliikenteen linja-autoterminaalit, metroaseman sekä uuden kauppakeskuksen. Keskeinen sijainti on tuonut alueelle myös maineen nuorison kohtaamispaikkana.

 • HOK-Elanto söi Maunulan sydämen

  21.11.2013 Elävä arkisto

  Ostari-blues kertoo Maunulan ostoskeskuksen tarinan.

  Ostari-blues on paitsi kertomus Maunulan ostoskeskuksesta ja sen yrittäjistä, myös osoitus siitä, kuinka vaikeaa pienyrittäjien on taistella suuria yrityksiä vastaan.

 • Sellon ampumavälikohtaus

  31.12.2009 Elävä arkisto

  Vuosi 2009 päättyi Espoon Sellon kauppakeskuken traagiseen ampumistapaukseen. Ampuja surmasi viisi ihmistä ennen kuin hänet löydettiin kuolleena kotoaan.

 • Laura Kolbe ja kaupungistuva Suomi

  21.10.2009 Elävä arkisto

  Kaupunkihistorian tutkija Laura Kolbe kertoo ihastuksestaan Maxi-Marketiin, puolustaa lähiöitä ja arvioi juppien sosiaalista leikkiä.

 • Ostosparatiisit

  20.10.2009 Elävä arkisto

  Ostoskeskusten rakentaminen alkoi 1960-luvulla

  Ostoskeskukset, automarketit ja suuret kauppakeskukset ovat kukin vuorollaan syöneet pienempänsä markkinoilta. Kehitys alkoi 1960-luvulla.

 • Pikku Kakkosen piilokamera

  13.08.2008 Elävä arkisto

  Pikku Kakkosen ikimuistettavan piilokameraohjelman isäntä oli Hilu Vitkutin, mies, jonka suvulle sattui ja tapahtui. Vitkutellaan!

 • Toivo Sukari ja Ideapark

  15.05.2008 Elävä arkisto

  Toivo Sukari kaavailee Vihtiin suurta kauppakeskusta.

  Maskun kalustetalon jättiyritykseksi kasvattanut Toivo Sukari kaavailee Länsi-Uudellemaalle Vihtiin suurta kauppakeskusta, jota asuntoministeri vastustaa.

 • Kyläkauppa

  29.08.2007 Elävä arkisto

  Kyläkauppiaan leipä on ollut tiukassa. Työpäivä alkaa aamuviiden jälkeen, eikä kauppa välttämättä elätä talvisaikaan. Ohjelmassa vieraillaan mm. Suonenjoen Halolanmäellä ja Asikkalan Kurhilassa.

 • Vaasan supermarket

  08.08.2007 Elävä arkisto

  Amerikkalainen supermarket rantautui Suomeen 1960-luvun loppupuolella. Vaasalainen kaupanjohtaja uskoi vahvasti uuden kauppamuodon kehitykseen.