Hyppää pääsisältöön

tyytyväisyys

 • Australialaiset nukkuu naamat alaspäin

  28.09.2019 Näkökulmat

  ..sekä muita luonnon ihmeitä, ym ym.

  Vaikka luulisi, että on vain huuhaata, ja kaiken maailman jonninjoutavasta pipertämisestä jaarittelua naisten lehdissä, niin...

 • Flinkkilä & Tastula: Tommi Kinnuselle elämä on villalankaa, kaurapuuroa tai siksakkia – Miksi ihmisen pitäisi olla koko ajan onnellinen?

  17.12.2018 Flinkkilä & Tastula

  Tommi Kinnunen kertoo marginaalissa eläneiden tarinoita.

  Opettaja Tommi Kinnunen toivoo pystyvänsä huomaamaan jokaisen oppilaansa, nekin jotka eivät halua tulla nähdyksi. Mutta opettajakaan ei voi aina olla ihmemies. Kirjailija Tommi Kinnunen kiinnostuu vaiettujen ja syrjään sysättyjen ihmisten tarinoista. Parasta laatua oleva humanisti Kinnunen tavataan Maarit Tastulan vieraana.

 • Matkakertomuksia - Osa I/V - Matkakuume

  04.11.2018 Näkökulmat

  Tähän sai kirjoittaa vain 60 merkkiä. Epistä! 60 on liian vä

  Monesti ilahdun pienestä minä. Esim. sähkömiehen jäljiltä kun on jäänyt millin pituisia eri värisiä johdonkatkileita, niin minusta ovat ne niin kauneita ja ilahduttavia, että voisin sirotella ne kaura-spelttipuuron päälle ja syödä huomenpuuroni seassa..

 • Ihmisen matka - eli kateudesta tai kiitollisuudesta

  24.11.2017 Näkökulmat

  Nauru ei aina naurata! Eikä ihminen muutu paljon..

  Omasta jäätelöylivertaisuudestaan varmana jokainen maireasti tarjosi omaa jäätelöään toisille maistettavaksi, mutta kukaan ei halunnut maistaa.

 • Parisuhde tarvitsee tasapainoa, kaksi jalkaa ja tukevan pöydän

  09.07.2015 Tiede

  Yhdellä jalalla seisten parisuhde on vaakalaudalla.

  Yhdellä jalalla seisten parisuhde on vaakalaudalla.

 • Vuokratyö – vapautta vai vastuunkiertoa?

  04.12.2014 Elävä arkisto

  Vuokratyö tuli suomalaiseen työelämään rytinällä 1990-luvulla, jolloin Suomessa oli laman takia paljon työttömiä. 2010-luvulle tultaessa vuokratyöstä oli kehittynyt vakiintunut tapa tehdä töitä. Aikavälin TV-ohjelmissa työnantajat ovat korostaneet vuokratyön vapautta, kun samaan aikaan vuokratyöläiset itse ovat valittaneet heikompaa asemaansa työyhteisössä.

 • Satunnaisen matkailijan satunnaisia matkoja

  31.05.2013 Elävä arkisto

  Tässä A-Studion Maailmankuvien erikoisjaksossa on välähdyksiä Satunnaisen matkailijan eri reissuilta aina Italian San Remosta Dubliniin ja Prahaan. Vuonna 1989 taltioitu ohjelma uusittiin vuonna 2010 toimittaja Juhani Mäkelän menehdyttyä.

 • Ilmaisuja

  14.06.2012 Oppiminen

  Helpotuksen ja pettymyksen ilmaisut, horoskoopit

  Helpotuksen ja pettymyksen ilmaiseminen - Horoskoopit

 • Perhokalastuksen ABC

  26.08.2011 Elävä arkisto

  Kalastuskonkarit opastavat perhokalastuksen saloja.

  Kalastuskonkarit Veli Autti ja Juha Vainio opastavat meidät perhokalastuksen saloihin. Ohjelmassa käydään läpi niin perhon sitominen kuin kalan pyydystäminenkin.

 • Kesärenki Martti Ahtisaaren mailapoikana

  10.09.2010 Elävä arkisto

  Risto Arkimies sai swingoppia golfaavalta presidentiltä.

  Kesärenki Risto Arkimies pääsi kesäkuussa 2001 arvovaltaiseen oppiin, kun työkomennus kävi presidentti Martti Ahtisaaren mailapojaksi Nokialle.

 • Mitä hyvää Suomessa?

  03.09.2010 Elävä arkisto

  Miksi Suomi on hyvä maa ja mikä tekee ihmisen onnelliseksi kysyttiin tavallisilta kansalaisilta sekä tunnetuilta henkilöiltä Hannu Karpon ohjaamassa Hyvä Suomi -ohjelmassa vuonna 1979.

 • Suomi sai ensimmäisen naispresidenttinsä

  04.08.2010 Elävä arkisto

  Tarja Halonen valittiin Suomen tasavallan presidentiksi 2000

  Tarja Halonen valittiin Suomen tasavallan presidentiksi vuonna 2000. Halonen kävi vaalin toisella kierroksella tiukan kamppailun Esko Ahon kanssa.

 • Cannon Suomessa

  03.11.2009 Elävä arkisto

  Amerikkalainen Cannon-sarja oli 1970-luvun tv-katsojien suursuosikki. Päätähti William Conrad pysähtyi Suomessa läpikulkumatkallaan vuonna 1976.

 • Hakupalat: Uusi koti käärmeenpääkalalle

  14.10.2009 Elävä arkisto

  Paula Tuoreniemi etsi käärmeenpääkalalleen uutta kotia Hakupalojen avulla.

 • Pisan vino tulos

  25.09.2007 Elävä arkisto

  Paljon julkisuutta saaneen Pisa-tutkimuksen mukaan suomalaiset koululaiset ovat maailman ykkösiä. MOT kysyy, onko Suomen puhkikehuttu koulu todella maailman paras.

 • Tunteen puolustaja Teppo Numminen

  26.04.2007 Elävä arkisto

  Suomen jääkiekkomaajoukkueen luottopuolustaja Teppo Numminen oli Torinossa 2006 jo viidensissä olympialaisissaan. Hävitty hopea kirvoitti miehen kyyneliin. Tunteellisuus näkyy myös NHL-pelaajan Amerikan arjessa.

 • NHL-legenda Jari Kurri Suomen suvessa

  23.04.2007 Elävä arkisto

  Jari Kurri (s. 1960) on Suomen menestyneimpiä NHL-pelaajia. Hän on rikkonut ennätyksiä niin maalien määrässä kuin hattutempuissa. Kurri on myös valittu Suomen vuoden jääkiekkoilijaksi yhdeksän kertaa.

 • Maj Karman Herra Ylppö

  09.01.2007 Elävä arkisto

  Herra Ylppö kertoo Summerin haastattelussa, että hän inhoaa aikaisin heräämistä. Maj Karman keulahahmo korostaa arjen tärkeyttä elämässä.