Hyppää pääsisältöön

syytetyt

 • Heikki Lampela tietää syytettyjen syvimmät salaisuudet

  28.03.2014 Elävä arkisto

  Heikki Lampela on tuttu monista kohuoikeudenkäynneistä.

  Asianajaja Heikki Lampela on tullut tutuksi suurta huomiota saaneista oikeudenkäynneistä. Asianajaja on päämiehelle tärkeä henkilö, jolle kerrotaan syvimmät salaisuudet. Lampelan tunnetuimpia tapauksia on ollut esimerkiksi Bodominjärven surmat, insuliinimurhista tuomittu Aino Nykopp-Koski sekä Timo Rädyn ja Hilkka Ahteen välinen työpaikkakiusaamisjuttu. Usein paras puolustus on kertoa totuus.

 • Oikeus hylkäsi Costa Rica -syytteet

  17.05.2013 MOT

  Helsingin käräjäoikeus hylkäsi 15.5. kolmea suomalaisjohtajaa vastaan nostetut syytteet Instrumentariumin Costa Rican-kauppoihin liittyneessä lahjusjutussa. Entisiä johtajia syytettiin törkeästä lahjuksen antamisesta ja törkeästä avustuspetoksesta, jotka olisivat tapahtuneet sairaalalaitteiden kauppojen yhteydessä Costa Ricassa. Miehet kiistivät alusta alkaen syyllisyytensä.

 • Patria-syytteet luettiin

  17.05.2013 MOT

  Valtionsyyttäjä Jukka Rappe on nostanut viralliset syytteet kuutta Patrian entistä johtajaa ja työntekijää vastaan heidän toiminnastaan Sloveniaan tehtyjen panssariajoneuvokauppojen yhteydessä.

 • Rikoksen maailma: Oikeuslaitos

  30.03.2010 Elävä arkisto

  Kolmas osa valottaa tapausta oikeudenkäynnin ja rikoksen osapuolten erilaisista näkökulmista. Rikoksen uhriksi joutuneen Mikael Valakarin viimeisen illan tapahtumista on monta tulkintaa.