Hyppää pääsisältöön

perheenjäsenet

 • Kissat eivät olekaan samanlaisia kuin omistajansa, vaan samanlaisia kuin omistajiensa lapset

  31.07.2019 Tiede

  Kissat reagoivat omistajiinsa kuin lapset vanhempiinsa.

  Käsitys siitä, että omistajat ja lemmikit muistuttavat toisiaan ei uuden tutkimuksen mukaan pidä tarkkaan ottaen paikkaansa.

 • Kapusta Master - osa 1: Pietariin

  04.05.2016 Oppiminen

  Ensimmäisessä osassa matkustetaan Pietariin.

  Ensimmäisessä osassa matkustetaan Pietariin, opitaan sanojen suvut, persoonapronomineja ja lukusanat 1-10 sekä tervehdyksiä.

 • Heikki Soini: Ainoissa lapsissa on tulevaisuus

  11.03.2016 Marja Hintikka Live

  Lasten määrään liittyy sitkeitä uskomuksia.

  Olen perheemme kolmesta lapsesta keskimmäinen. Sisarusten persoonallisuuksia ruotivien tutkimusten ja nettikirjoittelun perusteella minun pitäisi olla mukautuva ja sosiaalinen ihmisten miellyttäjä. En todellakaan ole, kertoo MHL:n Heikki Soini pohtiessaan sisaruutta.

 • Aamusydämellä: Läheisen itsemurha

  10.03.2016 Elämä

  Itsemurha jättää omaiset surun ja monien kysymysten äärelle

  Itsemurha jättää omaiset surun ja monien kysymysten äärelle

 • Inhimillinen tekijä: Oman elämänsä inkkarit

  05.03.2016 Elämä

  Miten ponnistaa sekavasta lapsuudesta kohti uutta alkua?

  Miten ponnistaa sekavasta lapsuudesta kohti uusia alkuja ja omaa unelmaa? Vieraina kansanedustaja Tiina Elovaara, toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka ja yrittäjä Noora Sallinen.

 • 9. Motherly advice

  15.12.2015 Oppiminen

  Alright? Alright! -sarja, osa 9.

  Yhdeksännessä osassa Babindan puodissa uhkaillaan aseella ja rouva Brownin ihana tytär tunnustaa salaisuuden, joka on painanut häntä pitkään. Kielioppiosassa opiskellaan adverbeja, pronomineja ja passiivia.

 • Anni Alatalo: Taas me riidellään!

  04.12.2015 Vanhemmuus

  Perhe-elämä on yhtä riitaa, kiukkua ja sanaharkkaa

  Suuri osa perheemme yhteisestä ajasta käytetään kinasteluun, väittelyyn, riitelyyn, valituksiin ja niiden vastaanottamiseen, sanaharkkoihin, jankutuksiin, kahnauksiin, kiistelyyn, kärhämiin, erilaisiin kohtauksiin, torailuun ja tappeluun. On pieniä väittelyitä ja isoja koko perheen megaluokan itkupotkuraivaririitoja.

 • Kun ei ole varaa omaan perheeseen

  02.12.2015 MOT

  Matala palkka johtaa kielteiseen perheeyhditämispäätökseen.

  Fajardo muutti Suomeen työn perässä - siivoojaksi, mutta hänen perheensä on yhä Filippiineillä. He ovat juuri saaneet kielteisen päätöksen perheenyhdistämisestä. Syy on hänen liian matala palkkansa.

 • Helppo äitienpäiväkakku

  05.11.2015 Puoli seitsemän

  Äitienpäiväkakku onnistuu aloittelevaltakin leipurilta.

  Äitienpäiväkakku onnistuu aloittelevaltakin leipurilta.

 • Vetoomus perhe-elämän puolesta

  04.11.2015 Marja Hintikka Live

  Tapani "Latva" Kakkonen: retroillat käyttöön!

  Nykyään ihmisillä on liikaa tekemistä, koska he kuvittelevat tekemällä saavuttavansa jotakin. Marja Hintikka Liven ikioma kolumnisti Tapani "Latva" Kakkonen kertoo, miten nykyisin arvokkaaksi havaittu läsnäolovanhemmuus toteutetaan käytännössä.

 • Mitä ajatuksia Nooran tarina herätti?

  22.09.2015 Nyt tai ei koskaan

  Oliko parvi oikeassa?

  Voivatko perheenjäsenten välit olla liian läheiset? Pitääkö aikuisen ihmisen tehdä kunnon pesäero lapsuuden perheeseen ennen kuin hän voi perustaa oman perheen? Mitä ajatuksia Nooran tarina herätti?

 • "Jos joku joutuu yöllä valvomaan, se on isä"

  23.07.2015 Elävä arkisto

  Mitä nyt tehdään? valisti lastenkasvatuksesta lempeästi

  Mitä nyt tehdään? valisti lastenkasvatuksesta lempeästi

 • Miten vanhempasi juominen on vaikuttanut omiin valintoihisi - näin lukijat vastasivat

  06.03.2015 Dokumentit

  Omien elämänvalintojen edessä alkoholistin aikuista lasta ohjaa usein pelko. Pelko, että toistaa vanhempien virheet eikä itse sitä huomaa - tai että itse käyttäytyy samalla tavalla kuin isä tai äiti.

 • Teiniäidit – kolmas kausi

  26.11.2014 Elävä arkisto

  Neljä uutta teiniäitiä ja yksi teini-isä.

  Suosittu Teiniäidit-sarja esitteli kolmannella kaudellaan vuonna 2014 neljä uutta teiniäitiä, sekä yhden teini-isän. Vuoden aikana seurattiin 19-vuotiaiden joensuulaisten Jussin ja Lauran, 18-vuotiaan alajärveläisen Elinan, 19-vuotiaan nurmijärveläisen Nean ja 19-vuotiaan joensuulaisen Emilian elämää nuorina vanhempina. Kauden aikana kaksi äideistä alkoi odottaa seuraavaa lastaan.

 • Niskasen ja Jauhojärven sprintti kultasi Sotšin talviolympialaiset

  14.11.2014 Elävä arkisto

  Mukana Reijo Jylhän ja Jarmo Lehtisen hurmiollinen selostus.

  Sami Jauhojärvi ja Iivo Niskanen hiihtivät sensaatiomaisesti parisprintin kultaa Sotšin talviolympialaisissa 2014. Reijo Jylhän ja Jarmo Lehtisen hurmoksellinen eläytyminen radiossa nousi kertaheitolla legendaaristen suomalaisten urheiluselostusten joukkoon.

 • Terveisiä suomalaisista perheistä, jotka voittivat vaikeudet

  25.08.2014 Elävä arkisto

  Suomalaisia perheitä, jotka selvisivät kriiseistä.

  Uskottomuus, velkakierre, masennus ja yhteisen ajan puute ovat vain muutamia kriisejä, joista avioero saatetaan laittaa vireille. Terveisiä perheestä -sarjassa tavattiin tavallisia suomalaisia perheitä, joissa oltiin voitettu kriisit ja päätetty pysyä yhdessä. Jokaisessa 21 jaksossa oman näkemyksensä parien tilanteesta antoi myös parisuhdeasiantuntija tai psykologi. Sarjaa esitettiin vuosina 2001 ja 2004, ja joissain perheissä vierailtiin kahteen otteeseen.

 • Marja Korhonen — Noita Nokinenä ja itsetunto-ongelmat

  28.07.2014 Elävä arkisto

  Päivi Istala haastatteli Marja Korhosta vuonna 2006.

  Näyttelijä Marja Korhosella (1924–2014) oli osansa monen tulevan teatterintekijäpolven töissä. Noita Nokinenän ja Ilkamien sketsien lisäksi moni muistaa hänet taitavana improvisaatio-opettajana. Päivi Istala haastatteli Korhosta vuonna 2006 Viikon taiteilijana. Korhosen huumorintajua ja itseironiaa ei ollut aika nakertanut, vaikka niiden takaa löytyi jo lapsena haavoittunut itsetunto.

 • Mitä jää sille, joka jää tyhjään pesään?

  03.02.2014 Elävä arkisto

  Jos on elänyt elämäänsä perhettään varten ja lastensa tulevaisuutta turvatakseen, millaista on elämä lasten lennettyä pesästä? Pohjoispohjanmaalaiset suurperheiden äidit kertovat vuonna 1977.

 • Oikeaa rakkautta vai lumetta?

  31.01.2014 Elävä arkisto

  Jaana ja Gökmen ovat oikeasti naimisissa, vaikka Ulkomaalaisvirasto väittää parin suhdetta lumeavioliitoksi. Keitä sitten ovat ne, joiden väitetään menevän naimisiin suomalaisten kanssa vain oleskeluluvan vuoksi?

 • Inkerinsuomalaisilta orvoilta riistettiin äidinrakkaus

  27.01.2014 Elävä arkisto

  Jatkosodan aikana Suomeen saapui yli 60 000 inkerinsuomalaista, joiden joukossa oli satoja orpolapsia. Lapset saivat uuden kodin ja vanhemmat suomalaisista perheistä. Sodan jälkeen suurin osa heistä palautettiin vastoin tahtoaan Neuvostoliittoon.

Sivut