Hyppää pääsisältöön

väriaineteollisuus

 • Suomen ensimmäinen LNG-terminaali avataan Porissa

  06.07.2016 Yle Uutiset

  Nesteytetty maakaasu on valtaamassa alaa Suomen polttoainemarkkinoilla. Ensimmäinen kaasuterminaali otetaan käyttöön tänä viikonloppuna Porissa.

 • Hiuksiin 300 miljoonaa euroa

  02.03.2015 MOT

  Suomalaiset ovat ahkerimpia hiusten värjääjiä Euroopassa. Suomessa käytetään hiusväreihin vuosittain rahaa 100 miljoonaa euroa. Kaikkiaan hiuskosmetiikkaan, kuten pesu- ja hoitoaineisiin, muotoilutuotteisiin, väreihin ja lakkoihin käytetään 300 miljoonaa euroa.

 • 13 tylyä faktaa hiusväreistä

  27.02.2015 MOT

  Hiusten värjäys on suosittua, mutta sisältää vakavia vaaroja

  Hiusten värjäys on suosittua, mutta siihen sisältyy vakavia vaaroja terveydelle.

 • Hiusvärien vaarat kuluttajan riskinä

  26.02.2015 MOT

  Suomalaiset käyttävät vuosittain hiusväreihin 100 miljoonaa.

  Suomalaiset käyttävät vuosittain hiusväreihin 100 miljoonaa.

 • Ruska toimii puulle myös suojana

  23.09.2013 Yle Uutiset

  Värikäs ruska-aika alkaa levittäytyä pikkuhiljaa kautta koko Suomen. Jos kylmiä päiviä riittää sadepäivien väliin, niin luvassa on monivärinen loppusyksy. Väritys vaihtelee eri puulajien välillä paljonkin.

 • Sachtleben Pigmentsille uusi omistaja - työntekijät eivät yllättyneet

  17.09.2013 Yle Uutiset

  Pääluottamusmies Juha Grönmark arvioi, että uusi amerikkalaisomistaja Huntsman kaipaa porilaisten erikoisosaamista.

 • Betonilähiön kerrostalot paljastavat sisälleen kätketyt elämän värit

  12.07.2013 Yle Uutiset

  Viime syksynä Porin 5.osan kerrostalo muuttui taideteokseksi asukkaiden ja kuvataiteilijoiden yhteisvoimin. Heikinlinnan asukkaat valaisivat asuntonsa ikkunat värivaloin, videoin ja kuvin. Samalla tutustuttiin naapureihin ja luotiin uusia ystävyyssuhteita. Nyt tulevana syksynä Heikinlinna saa uuden juhlavalaistuksen ja vastaavaa projektia on alettu valmistella Porin Sampolaan.

 • Fanni löysi kotipihalta pronssikautisen nuolenkärjen

  28.06.2013 Yle Uutiset

  Nakkilasta löytynyt nuolenkärki on vain kolmesenttinen ja se on tehty piikivestä.

 • Hämeenlinnan kaupunkipyörät odottavat ahkeraa käyttöä

  30.05.2013 Yle Uutiset

  Jysky-niminen musta Jopo ja neljä muuta oman nimensä saanutta Hämeenlinnan kaupunkipyörää ovat valmiita lainattaviksi. Pyöriä lainaa palvelupiste Kastelli, jonne pyörät tulee myös käytön jälkeen samana päivänä palauttaa. Päiväpyörän pantti on 20 euroa, jonka saa takaisin kun pyörä on kotitallissa.

 • SK: Sachtleben Pigments aikoo lomauttaa Porissa

  18.10.2012 Yle Uutiset

  Porin pigmenttitehtaassa alkavat yt-neuvottelut.  Neuvottelut koskevat Sachtleben Pigmentsin Oy:n tehtaan kaikkia henkilöstöryhmiä eli yhteensä noin 550 henkilöä.

 • Ruska on puulle myös suoja

  15.09.2012 Yle Uutiset

  Värikäs ruska-aika alkaa levittäytyä pikkuhiljaa kautta koko Suomen. Jos kylmiä päiviä riittää sadepäivien väliin, niin luvassa on monivärinen loppusyksy.

 • Sachtleben Pigmentsin tehtaalla paloi

  12.04.2012 Yle Uutiset

  Porin Sachtleben Pigmentsin tehtaalla syttyi tänään aamupäivällä tulipalo. Päivystävän palomestarin mukaan palo aiheutui poistoputken räjähtämisestä, mutta tilanne ei muodostunut uhkaavaksi. Kukaan ei loukkaantunut palossa ja vahingot jäivät vähäisiksi.

 • Eckart Pigments irtisanoo 52 Porissa

  02.02.2012 Yle Uutiset

  Porissa toimiva kemianteollisuuden tuotteita valmistava Eckart Pigments Ky irtisanoo enimmillään 52 henkilöä. Päättyneiden yt-neuvottelujen lopputulos ei tullut yllätyksenä, sillä joulukuussa tehty yrityskauppa siirtää suuren osan töistä Intiaan.

 • Eckart Pigments irtisanoo suurimman osan Porin työntekijöistä - tuotanto Intiaan

  16.12.2011 Yle Uutiset

  Porissa toimiva kemianteollisuuden tuotteita valmistava Eckart Pigments Ky on myyty Intiaan. Pääluottamusmies Aaro Westergårdin mukaan suurin osa työntekijöistä irtisanotaan. Yt-neuvottelut käynnistyvät ensi viikolla ja vähennystarpeeksi on arvioitu 55 henkilöä. Näillä näkymin vain 15 henkilön työt jatkuvat Porin tehtaalla.

 • Eckart Pigmentsin Porin tehtaalla ulosmarssi

  26.05.2011 Yle Uutiset

  Eckart Pigments Ky:n työntekijät ovat poistuneet työpaikaltaan tänä aamuna. Ulosmarssiin osallistuu vajaat 70 työntekijää. Mielenilmaus kestää maanantaiaamuun. Luottamusmies Aaro Westergårdin mukaan kiista koskee muun muassa vuokratyövoiman käyttöä.

 • SK: Ulosmarssi Sachtleben Pigmentsillä

  28.04.2011 Yle Uutiset

  Kunnossapidon ja prosessin työntekijät ovat marssineet eilen ulos Sachtleben Pigments Oy:n Porin tehtaalta. Satakunnan Kansan mukaan mielenilmauksen syynä on työnantajan ja työntekijöiden välinen kiista palkkiojärjestelmästä.

 • Pigmenttitehtaan tuotanto käyntiin perjantaina?

  01.12.2010 Yle Uutiset

  Tuotanto Sachtleben Pigmentsin tehtailla Meri-Porissa saadaan näillä näkymin käyntiin perjantaina.

 • Tuli tuhosi yli miljoonan euron sähkökeskuksen Sachtlebenilla

  30.11.2010 Yle Uutiset

  Aamuyöllä syttynyt tulipalo aiheuttaa muutaman päivän tuotantokatkoksen Sachtleben Pigmentsin tehtailla Meri-Porissa. Tuli tuhosi tehtaan vasta valmistuneen huippumodernin sähkökeskuksen kokonaan.

 • Frotee on aidalla soma

  29.08.2010 Yle Uutiset

  Vanhan kirjastotalon puiston työmaa-aidat saivat iloisen ilmeen, kun ne tiistaina koristeltiin Pispan palvelukeskuksen kädentaitajien valmistamalla värikkäällä frotee-taiteella. Tekijät sanovat tehneensä niin hyvää ja tiukkaa työtä, että mahdollinen ilkivaltakin tulee vaatimaan tekijöiltään saman verran vaivaa.

 • Sachtlebenillä marssittiin ulos

  15.02.2010 Yle Uutiset

  Porin pigmenttitehtaan noin 150 vuorossa ollutta työntekijää aloitti tänään kello 11.30 vuorokauden mittaisen työnseisauksen vastalauseena työnantajapuolen pitkään jatkuneille toimille.

Sivut