Hyppää pääsisältöön

yksinhuoltajat

  • Junnu, 10, valoi jo taaperona äitiinsä, Tiiaan, rohkeutta ja iloa – ”Kun elämässä ei ollut mitään muuta positiivista, oli Junnu”

    16.03.2019 SuomiLOVE

    Äidin ja pojan välinen side pelasti Tiian itsetuholta.

    Kun Tiia kadotti elämän ilon ja itsensä, pienen pojan hymy nosti hänet jaloilleen. Nyt äiti ja poika nauttivat jokaisesta hetkestä ottamatta elämää liian vakavasti.

  • Flinkkilä & Tastula: Lähiöhelvetistä vankilanjohtajaksi

    07.02.2018 Flinkkilä & Tastula

    Lähiön varjoissa kasvaneet tunnistavat huono-osaisuuden.

    Lähiön varjoissa kasvaneet tunnistavat huono-osaisuuden. Maarit Tastulan vieraina ovat vankilanjohtaja Kaisa Tammi-Moilanen ja köyhyystutkija Maria Ohisalo.

  • Keksivätkö kauppiaat isänpäivän? Testaa tietosi isänpäivästä ja isyydestä

    11.11.2017 Oppiminen

    Kymmenen kysymystä isänpäivän ratoksi.

    Kymmenen kysymystä isänpäivän ratoksi.

  • Eve Hietamiehen suosittu yksinhuoltajaisän tarina leffaksi – "Ei ole väliä kuka lasta hoitaa, kunhan joku rakastaa"

    27.09.2017 Puoli seitsemän

    Kirjat yksinhuoltajaisän arjesta perustuvat tosielämään.

    Eve Hietamiehen kirjat yksinhuoltajaisä Antti Pasasesta ovat olleet lukijoiden suosikkeja. Pian tarina nähdään myös valkokankaalla, kun Yösyöttö saa ensi-iltansa.

  • Tiina Elovaara: "Mua auttoi suomalainen yhteiskunta"

    07.11.2016 Lähiö

    Tiina Elovaaraa vei eteenpäin epäoikeudenmukaisuuden kokemus

    Kansanedustaja Tiina Elovaaraa vei nuoruudessa eteenpäin epäoikeudenmukaisuuden kokemus. Hän ei suostunut katkeroitumaan, vaan käänsi kokemansa voimaksi. Suomalainen sosiaaliturva pelasti kansanedustajan. Joskus tarvitaan vain yksi ihminen antamaan elämälle uusi suunta.

  • Isä lähihuoltajana

    05.11.2015 Elämä

    Kaksi lähihuoltajaisää kertoo arjestaan lasten kanssa

    TV1 sunnuntaina 8.11.2015 klo 9.05 - 9.45

  • "Miksi en voisi lähteä jos itse haluan?"

    19.10.2015 Nyt tai ei koskaan

    Anni pohtii lähtöä ulkomaille kahden pienen lapsen kanssa.

    Maailmanmatkaaja Anni haluaisi lähteä kahden pienen lapsensa kanssa pitemmäksi aikaa ulkomaille. Anni ei kuitenkaa saa tehtyä päätöstä lähdöstä ilman parven apua. Miksi päätöksenteko on Annille tällä kertaa niin vaikeaa?

  • Jenny Lehtinen: Näin on kulunut yksinhuoltajan seksivuosi 2015

    16.10.2015 Marja Hintikka Live

    Villiä menoa vai kenties vähän rauhallisempaa?

    Viattomia miehiä saalistavat yksinhuoltajat kylvävät kauhua niin lähipubeissa kuin pintaliitopaikoissakin. Marja Hintikka Liven Jenny paljastaa nyt totuuden yksinhuoltajien seksielämästä!

  • Odotatko lasta yksin? Tässä kokeneiden totaaliyhäreiden vinkit sinulle!

    05.05.2015 Vanhemmuus

    Henkinen äitiyspakkaus yksin lasta odottavalle

    Yhden vanhemman perheen perustaminen on rivakka savotta, ei pelkästään leppoisa marjaretki. Mutta jos vahvistat perhettäsi viisaasti, luvassa on lettukestejä ja muutenkin mehevää elämää.

  • Mäkin oon faija!

    04.12.2014 Vanhemmuus

    Monet alle parikymppiset isät kokevat olevansa toissijaisia vanhemmuudessa. Vauvan syntymästä saatava tieto liittyy useimmiten äitiyteen, ei niinkään isäksi tuloon. Neuvolassa äitien hyvinvointia ja kuulumisia kysytään positiiviseen sävyyn, mutta isältä tiedustellaan lähinnä päihteiden käytöstä ja väkivallasta.

  • Teiniäidit – kolmas kausi

    26.11.2014 Elävä arkisto

    Neljä uutta teiniäitiä, sekä yhden teini-isän sarjassa 2014

    Suosittu Teiniäidit-sarja esitteli kolmannella kaudellaan vuonna 2014 neljä uutta teiniäitiä, sekä yhden teini-isän. Vuoden aikana seurattiin 19-vuotiaiden joensuulaisten Jussin ja Lauran, 18-vuotiaan alajärveläisen Elinan, 19-vuotiaan nurmijärveläisen Nean ja 19-vuotiaan joensuulaisen Emilian elämää nuorina vanhempina. Kauden aikana kaksi äideistä alkoi odottaa seuraavaa lastaan.

  • Yksinhän se hoitui...

    10.10.2014 Vanhemmuus

    Pyysimme yksinhuoltajavanhempia kertomaan koomisen karmivan tosielämän tarinan Pienperheyhdistyksen Yksinkö hoituu? -kampanjan innoittamina. Tarinat kertovat, että yksinkin hoituu, mutta apu ei olisi pahitteeksi.

  • "Kukaan ei tiedä, millainen maa Venäjä on"

    30.09.2014 Elävä arkisto

    Venäläisiä tarinoita on katsaus Neuvostoliiton jälkeiseen Venäjään. Mammuttimaata tarkastellaan pietarilaisen keskiluokan näkökulmasta. Ohjelmassa esiintyvä sosiologi maalaa synkkää kuvaa 20-vuotisesta Venäjästä, jossa koulutus on ajettu alas, miehet kuolevat ennen aikojaan ja elantoa ei voi hankkia rehellisin keinoin.

  • Yksinhuoltaja – kerro koomisen karmiva tarinasi!

    19.09.2014 Vanhemmuus

    Oletko yksinhuoltaja? Onko sinulla tarina kerrottavana?

  • Terveisiä suomalaisista perheistä, jotka voittivat vaikeudet

    25.08.2014 Elävä arkisto

    Suomalaisia perheitä, jotka selvisivät kriiseistä.

    Uskottomuus, velkakierre, masennus ja yhteisen ajan puute ovat vain muutamia kriisejä, joista avioero saatetaan laittaa vireille. Terveisiä perheestä -sarjassa tavattiin tavallisia suomalaisia perheitä, joissa oltiin voitettu kriisit ja päätetty pysyä yhdessä. Jokaisessa 21 jaksossa oman näkemyksensä parien tilanteesta antoi myös parisuhdeasiantuntija tai psykologi. Sarjaa esitettiin vuosina 2001 ja 2004, ja joissain perheissä vierailtiin kahteen otteeseen.

  • Dokumenttiprojekti: Ensin tulee rakkaus

    17.07.2014 Yle TV1

    Ensin parisuhde, sitten avioliitto ja lapsi. Dokumentaristi Nina Davenportin elämä ei mennyt perinteisen kaavan mukaan. Ninan biologinen kello alkoi hälyttää 41-vuotiaana. Hän halusi lapsen, mutta yksin ja ilman avioliittoa.

  • Onko nainen syöjätär ja mies looseri?

    07.07.2014 Elävä arkisto

    Vuonna 1996 lähetetyssä Syöjätär ja looseri? -keskustelussa puhuttiin siitä, loittonevatko suomalaisten miesten ja naisten asenteet yhä enemmän toisistaan. Onko nainen syrjäyttämässä miehiä kaikilla elämän osa-alueilla, ja mitä sitten tapahtuu?

  • Yksinkö hoituu?

    14.05.2014 Vanhemmuus

    Äiti, joka muutti bussilla numero 96 koko omaisuutensa – tavara kerrallaan. Äiti, jonka ainoa yksityinen hetki on vessassa – jos aina sielläkään. Äiti, joka makaa hammaslääkärin tuolilla ja heiluttaa rauhoitellen toisella kädellä rattaissa itkevää lasta.

  • Äitinä vauvalle, murkulle ja muutos mummiksi

    09.05.2014 Elävä arkisto

    Äidillä on puheenvuoro –insertit vuodelta 1982.

    A-raportin Äidillä on puheenvuoro –insertit vuodelta 1982 seuraavat äitiyden vaiheita lasten kasvaessa. Elämästään kertovat vastasyntyneiden, leikki-ikäisten, murrosikäisten ja aikuisten lasten äidit.

  • Doula tukee yksin synnyttäviä ja perheitä

    09.12.2013 Elävä arkisto

    Doula on synnyttävän naisen tukihenkilö, joka antaa tukea ennen synnytystä, synnytyksen aikana ja sen jälkeenkin. Tutkimusten mukaan doulan läsnäolo vaikuttaa myönteisesti synnytyskokemukseen.

Sivut