Hyppää pääsisältöön

vähemmistökielet

 • Pirita Näkkäläjärvi: Elinvoimainen saamelaisyhteisö ansaitsee elinvoimaisen julkisen palvelun

  16.03.2017 Yleisradio

  V. 2017 on hyvä arvioida saamenkielistä julkista palvelua.

  Saamelaisnuoret ovat alkaneet jälleen puhua saamen kieltä keskenään ja kieltä käytetään paljon digitaalisilla alustoilla. Saamelaisuus ei Suomessa rajoitu vain saamelaisten kotiseutualueelle.

 • EU laajentui koko Euroopan liitoksi

  27.08.2013 Elävä arkisto

  Euroopan unionin merkittävin laajennus tapahtui vappuna 2004. Tuolloin unioniin liittyi peräti kymmenen uutta valtiota. Kolme vuotta myöhemmin mukaan tulivat myös Bulgaria ja Romania. Sanottiin, että vasta itään laajennettuaan EU:sta tuli se Euroopan yhdentymisen ja rauhan liitto, joksi se oli perustettu.

 • Joiku ei tarvitse sanoja

  30.05.2013 Elävä arkisto

  Hypnoottisia lauluja Lapin jylhissä maisemissa.

  1970-luvulla kuvatussa saamenkielisessä ohjelmassa kuullaan lähes hypnoottisia joikuja Lapin jylhissä maisemissa. Nils-Aslak Valkeapää puhuu joikujen merkityksestä.

 • "Me tiedämme missä asut" – vihapuheen monet muodot

  21.05.2013 Elävä arkisto

  Miltä tuntuu löytää itsensä Top 10 Suomen ensimmäisenä tapettavat -listalta? 17 vihapuheen uhria kertoo millaisen vihan kohteeksi julkisuudessa oleva henkilö voi joutua ja mistä se viha oikein pulppuaa.

 • Viikon kieli: Katalaani

  13.08.2009 Elävä arkisto

  Hannu Reimen toimittama ohjelmasarja kertoo Euroopan ja maailman kielistä sekä kieliryhmistä. Tässä jaksossa esitellään Euroopan Unionin suurin vähemmistökieli, katalonian kieli eli katalaani.