Hyppää pääsisältöön

kenttälääkintä

 • Lääkintävarikko on elänyt omaa elämäänsä Ilmajoella 70 vuotta

  30.08.2019 Yle Uutiset

  Ilmajoen lääkintävarikolla on merkittävä tehtävä Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen lääkintähuollon tuottajana.

 • Jämsässä eilen tapahtunutta sotaharjoituksen räjähdeonnettomuutta tutkitaan työtapaturmana

  01.12.2017 Yle Uutiset

  Ilmasotakoulun sotaharjoituksessa Jämsän Hallissa loukkaantui eilen yksi sotilas.

 • Turvapaikanhakija viilsi ranteensa, hoitajat apuun vasta poliisin saavuttua – "työturvallisuus menee potilaan edelle"

  14.03.2017 Yle Uutiset

  Ensihoitajat eivät tulleet vastaanottokeskuksen sisälle henkilökunnan pyynnöistä huolimatta. Itsemurhaa yrittänyt sai hoitoammattilaisten apua vasta kun poliisia oli odotettu paikalle 20 minuutin ajan.

 • Ilmajoella tehdään taistelijoiden ensiapupakkaukset ja varustetaan armeijan ambulanssit

  24.05.2016 Yle Uutiset

  Ilmajoen Lääkintävarikko vastaa merkittäviltä osin puolustusvoimien kenttälääkintämateriaaleista. Ilmajoella pakataan jokaisen varusmiehen ja joukko-osaston kenttäolojen lääkintämateriaalit. Varikolla työskentelee reilut parikymmentä henkilöä.

 • Kenttälääkinnän harjoitusnuket kovilla – avomurtumia, elvytystä ja lähes tuhat koulutettavaa vuosittain

  29.01.2016 Yle Uutiset

  Ihmisen kokoinen nukke on nostettu istumaan seinän viereen. Äkkiä se räpäyttää silmiään. Se ei olekaan aivan tavallinen nukke, vaan potilassimulaattori Sotilaslääketieteen keskuksessa. Nukke on aina valmis palvelukseen, kun harjoitellaan ensihoitoa kenttäolosuhteissa.

 • Paleltuma voi syntyä nopeastikin – Jos tunto ei palaa, on syytä huoleen

  05.01.2016 Yle Uutiset

  Paleltuneita sormia ja kylmyydestä turvonneita varpaita, ne kuuluvat armeijan kenttälääkinnän talviseen arkeen. Nykyään paleltumat johtavat enää harvoin amputointeihin. Armeijassa, jos jossain siis tiedetään, kuinka paleltumilta voi välttyä.

 • Armeijan supernuket apuna ensihoidossa

  07.12.2015 Akuutti

  Puolustusvoimien simulaationuket ensihoitokoulutuksen apuna

  Pulssi tuntuu, hengitysäänet kuuluvat, verta, kyyneleitä ja kuolaa valuu. Puolustusvoimien Sotilaslääketieteen keskuksen kenttälääketieteen simulaatiokeskuksessa harjoitellaan ensihoitotilanteita viiden uudentyyppisen simulaationuken avulla.

 • Naisten valmiusharjoitus täyttää Porin Prikaatin viikonloppuna

  17.05.2013 Yle Uutiset

  Naiset varautuvat arjen kriisitilanteisiin viikonloppuna Porin Prikaatissa. Naisten Valmiusliiton järjestämä Sinisiipi 2013 -harjoitus kokoaa Porin Prikaatiin lähes 400 naista. Harjoitus koostuu 11 kurssista. Kursseilla opitaan muun muassa kuinka toimia onnettomuustilanteessa tai tulipalon syttyessä. Lisäksi opitaan miten selviytyä ilman sähköjä ja kuinka selviydytään maasto-olosuhteissa yön yli.

 • Matka 1800-luvun Lappiin kertoo kalotin kansan ankarista oloista

  12.04.2013 Elävä arkisto

  Kuusiosainen sarja valottaa Suomen Lapin historiaa.

  Matka 1800-luvun Lappiin -sarja kertoo pohjoisen Suomen, Ruotsin, Norjan ja Venäjän alkuperäiskansojen ja uudisasukkaiden vaiheista. Kuusiosaisen sarjan toimittaja on radion historiasarjojen konkari Jorma Kallenautio ja asiantuntijana Suomen historian dosentti Maria Lähteenmäki.

 • Influenssa ei vielä valloillaan varuskunnissa

  21.02.2012 Yle Uutiset

  Influenssaa ei ole toistaiseksi tavattu laajasti Keski-Suomen varuskunnissa. Keuruun Pioneerirykmentistä sairastuvalla on nelisenkymmentä varusmiestä, joista osalla on influenssa. Kaikkiaan varuskunnassa on hieman vajaa 700 varusmiestä.

 • Riihimäellä huokaistaan: varuskunta pysyy kaupungissa

  08.02.2012 Yle Uutiset

  Riihimäen toimiva Viestirykmentti pysyy jatkossakin kaupungissa. Varuskunta saa jopa lisää toimintoja kun armeijan logistiikkakoulu muuttaa Riihimäelle. Hallinnollisesti Viestirykmentti itsenäisenä joukko-osastona lakkautetaan ja sen hallinto siirtyy Hattulassa toimivan Panssariprikaatin alaisuuteen. Lahdessa toimiva Hämeen rykmentti lakkautetaan vuoden 2014 loppuun mennessä

 • Tutkija: Suomen nopeutettava Afganistan-päätöksiä

  12.07.2011 Yle Uutiset

  Ulkopoliittisen instituutin tutkija toivoo Suomen johdolta nopeampia päätöksiä Afganistanin-operaatiossa. Hänen mukaansa vastuun siirtäminen kokonaan paikallisille turvallisuusjoukoille ei tässä tilanteessa ole kuitenkaan mahdollista.

 • Varusmies loukkaantui lievästi Niinisalossa

  15.12.2010 Yle Uutiset

  Porin Prikaatin varusmies loukkaantui lievästi pään alueelle panssaroidun miehistönkuljetusajoneuvon kaaduttua ojaan tänä aamuna. Onnettomuuden tapahtumapaikka sijaitsee Kankaanpäässä noin 20 kilometriä Niinisalosta koilliseen.

 • Ysisiteen Yhdysvaltoihin meno varmistunut

  18.08.2010 Yle Uutiset

  Kajaanilaisen ensisidekeksinnön amerikansopimus on varmistunut. Suomen Kenttälääkintä Oy on solminut New Yorkissa toimivan yrityksen kanssa jälleenmyynti- ja edustussopimuksen.

 • Ysisiteen amerikansopimus ratkeaa pian

  11.08.2010 Yle Uutiset

  Kajaanilaisen ensisidekeksinnön amerikansopimus on lähellä. Siteen keksijä Janne Suutari Suomen Kenttälääkinnästä on allekirjoittanut sopimuksen amerikkalaisen jälleenmyyjän kanssa.

 • EU:n kriisijoukoille halutaan nopean lähdön sairaalayksikkö

  20.05.2010 Yle Uutiset

  EU:n kriisinhallintajoukkojen yhteyteen pitäisi luoda yhtä nopeassa lähtövalmiudessa olevat ensihoito- ja kenttäsairaalayksiköt, esittää Euroopan turvallisuus- ja puolustuspoliittisen yleiskokouksen ESDA:n puolustuskomitea.

 • Ysiside hamuaa lännen jättimarkkinoita

  19.05.2010 Yle Uutiset

  Kajaanilainen ensisidekeksintö tähyää nyt vahvasti Yhdysvaltain markkinoille. Parhaillaan tuotteesta tehdään ennakkomainosta, jota kuvattiin keskiviikkona Kajaanissa pelastuslaitoksen liepeillä.

 • Kenttäsairaanhoitaja osaa käyttää myös aggregaattia

  11.05.2010 Yle Uutiset

  Puolustusvoimat tarjoaa sairaanhoitajalle leirielämää ja perustyötä. Potilaina on pääasiassa nuoria poikia, mutta asiantuntemusta tarvitaan monelta eri alalta.

 • Ysisidettä yritetään viedä Venäjälle

  29.03.2010 Yle Uutiset

  Kajaanilaisyritys Suomen Kenttälääkintä Oy ei jää pyörittelemään peukaloitaan, vaikka puolustusvoimat ei ota ysisidettä käyttöön ainakaan pariin vuoteen. Sidemarkkinoita viritellään nyt muun muassa Venäjälle.

 • Ysiside sai avainlippu-tunnuksen

  30.09.2009 Yle Uutiset

  Kajaanilainen keksintö Ysiside on saanut avainlippu-tunnuksen. Paine- ja kiristyssiteenä toimiva ensiside on mukana tarjouskilpailussa, jossa puolustusvoimat hakee käyttöönsä uutta ensisidettä.

Sivut